ja używałam u mojej córki z wiecznie przesuszoną skórą, polecała mi go zawsze nasza pani gastrolog i efekty były super, niestety ten olej wiecznie mi się wylewał. Nawet jak stał prosto to wybijał, No koszmarA stosowałyście kiedyś olej migdalowy? Czytałam ze jest ok i w sumie zastanawiam się nad tym żeby kupić bo teraz jest w dobrej cenie w rossmanie.
reklama
ja z podobnego powodu nie kupuję na razie segregatora ciążowego, bo się boję, ze zapeszę (coś w tym stylu jak przy spóźniającym się okresie bałam się kupować test, bo przecież jak tylko go zrobię to on „wywoła” @). Nawet zastanawiam się, jak podejdę do nifty, skoro ja ciągle traktuje tę ciąże jak coś przejściowego. No dramat, naprawdę. A te kosmetyki to tak jak napisałam, kupiłam (z bólem serduszka), bo stwierdziłam, że potrzebuję czegoś delikatnego. No i ufam, że mają składy odpowiednie dla ciężarnych (bo przecież nawet kosmetyki z dobrym składem nie zawsze są odpowiednie dla przyszłych mam)Moje pokrętne myślenie nie pozwala mi jeszcze kupować rzeczy dla mamy i dziecka, bo mogę zapeszyć. Myślenie magiczne, jak ktoś to tutaj ładnie napisał. Tak mam i o. ale co do preparatów do higieny intymnej, to ja próbowałam wielu i skończyłam w końcu na zwykłym mydle w kostce. Miałam w przeszłości niezliczoną ilość infekcji. Potrafiłam mieć 2 w ciągu miesiąca. Próbowałam laktacydów różnych i tych dedykowanych infekcjom grzybiczym i tych delikatnych. Z ziaji chyba w piance i różnych biedronkowo-lidlowo-rossmanowych. W końcu trochę zagłębiłam temat. Okazało się że właśnie one mogą powodować infekcje, jeśli się ich źle używa, w nadmiarze. Zrezygnowałam z nich w ogóle. To się też zbiegło ze zmianą przyzywczajeń typu podmywanie po każdym stosunku, wietrzenie, lepsza bielizna, probiotyki, silne leki przeciwgrzybicze i teraz infekcje mam sporadycznie.
Co do płynów do higieny to ja tez mam ciagle jakieś problemy, możliwe, że to od tych płynów, ale na razie jakoś nie mam odwagi spróbować po prostu myć się mydłem
Helilo
Fanka BB :)
Dzień dobry, nie mogę spać. Jeszcze godzinę powinnam palulać, a tu klops. Kiedyś nosiłam codziennie wkładki i też była masakra. Po sensie to tylko siku, wietrzenie w nocy i gdzieś czytałam, że nawet mydło może uczulać i najlepiej sama wodą, ale na to nie jestem aż taka odważna
Lactacyd mi pasuje i mojej córce też. Czasem nim twarz umyję
Lactacyd mi pasuje i mojej córce też. Czasem nim twarz umyję
Kreatywnynick
Chyba troszczkę za wcześniej, może w okolicach świąt albo nawet po? Wtedy już z tego co kojarzę będzie wiadomo dokładnieZastanawiam się, czy w opisie wątku robić zestawienia. Rozmawiałyśmy o zestawieniach terminów porodów, ale jeszcze mało kto ma z USG, bo robić listę kto ma kiedy USG to chyba bezz sensu? Podpowiedzcie mi
A tak w ogóle to poranny raport: dobrze się czuję, piję kawę, cyce bolą.
Ja już nie mogę zasnąć, a mogłabym sobie pospać. W nocy chyba o 2 zasnęłam. Mąż mnie jakieś 15 min temu obudził żebym dała śniadanie pieskowi, bo on sie nie wyrobi. Zaspal chłopina.
Hej, ja wczoraj wieczorem zaczęłam plamić, później w nocy jakby przerwa i teraz znów stresuje mnie to strasznie
Kontaktujesz się z lekarzem? USG jakieś? Ja zwątpiłam, że kiedykolwiek przestanę w tej ciąży plamić. Może "taka nasza uroda".
wizytę mam umówioną od tygodnia na dziś na 13:20, więc dobrze się składa. No zobaczymy, co lekarz powieJa już nie mogę zasnąć, a mogłabym sobie pospać. W nocy chyba o 2 zasnęłam. Mąż mnie jakieś 15 min temu obudził żebym dała śniadanie pieskowi, bo on sie nie wyrobi. Zaspal chłopina.
Kontaktujesz się z lekarzem? USG jakieś? Ja zwątpiłam, że kiedykolwiek przestanę w tej ciąży plamić. Może "taka nasza uroda".
wizytę mam umówioną od tygodnia na dziś na 13:20, więc dobrze się składa. No zobaczymy, co lekarz powie
No tak, zapomniałam. Dawaj znać koniecznie co i jak.
reklama
EMilkaaa84
Trzymam mocno kciukiwizytę mam umówioną od tygodnia na dziś na 13:20, więc dobrze się składa. No zobaczymy, co lekarz powie
Podziel się: