mimo tego, że ja nigdy nie poroniłam, ciąże miałam raczej bezproblemowe, to w tej ciąży świruje totalnie (oczywiście w przeciwieństwie do tamtych, wtedy był pełen chill), myśle, ze to zasługa internetu, grup dedykowanych staraniom, za duzego czytania itd natomiast w poprzednich ciążach tez miałam zjazdy emocjonalne na początku, taka depresja, totalną nicość czułam wtedy mi szybko przeszło, więc mam nadzieje, ze i teraz chociaż stany depresyjne przejdąJa to zwalam na zbyt wielka świadomość niestety.
Serio w pierwszej, pierwszej ciąży byłam cudownie spokojna. Poroniłam i się zaczęły jazdy w głowie wiecie i w pierwszej ciąży byłam „ostrożna”, nikomu o niej nie mówiliśmy, znałam dziewczyny, które poroniły ale byłam pewna, ze u mnie jest wszystko okej.
A od tamtej pory nie potrafię uwierzyc w to, ze naprawdę może być okej, w ciąży z córka odetchnęłam w drugim trymestrze dopiero
Musimy wytrzymać bo naprawdę niewiele można zrobić. Trzeba czekać. Najpierw do pierwszej wizyty. Czy będzie serduszko? I za każdym razem czy wszystko jest okej i dalej bije. Kto dotrwa to będzie świrował na prenatalnych
Byłam dziś z córka na kontroli u pediatry to tak mnie kusiło zeby robić betę… a potem sobie pomyślałam - nie mam skierowania, dobry przyrost nic mi nie da bo dalej będę świrować. A jak mam płacić 60zl za to zeby się dowiedzieć ze jest do dupy to już lepiej córce kupić klocki wiec mamy nowy zestaw duplo i się będziemy bawić.
Zapisałam się wstępnie na wizytę w środę ale nie wiem czy nie przełożę na piątek jeśli zwolni sie termin do sensownego lekarza
reklama
ja na zwolnieniu jestem od końcówki września praca zabijała mnie psychicznie, nie dawałam już radyJa z zwolnieniem poczekam bo różnie bywa sama już nie wiem a wy jak myślicie
Zuzanna1996
Fanka BB :)
Też myśle nad tym ale praca mam bardzo spokojną najgorsza wstawię po 4 i myśle tez tym bardziej ze mam plamieniaja na zwolnieniu jestem od końcówki września praca zabijała mnie psychicznie, nie dawałam już rady
jak ja poszłam do lekarki z plamieniami to od razu chciała mi dać zwolnienie, No ale już na nim byłam, więc nie było tematu. Natomiast w poprzedniej ciąży pracowałam praktycznie do końcaTeż myśle nad tym ale praca mam bardzo spokojną najgorsza wstawię po 4 i myśle tez tym bardziej ze mam plamienia
Zuzanna1996
Tez chyba tak zrobię jednak wstawanie rano robi swojejak ja poszłam do lekarki z plamieniami to od razu chciała mi dać zwolnienie, No ale już na nim byłam, więc nie było tematu. Natomiast w poprzedniej ciąży pracowałam praktycznie do końca
Zuzanna1996
Ja mam nadzieje że będę miała po 20 a jak nie to jutro kochana mnie boli brzuch od 2 tygodni i jest dobrze jedynie te plamienie z soboty u mnie ale tak jest okej wiec nie przejmuj się mi lekarz powiedział ze ból brzucha to normalne bo wszystko się rozciągaJa dzisiaj nadal czekam na wyniki. Bardzo mnie ciągnie podbrzusze.
reklama
Zuzanna1996
Ja tez zrobiłam bete przed miesiączka i była ponad 700 będzie dobrze napewnoJak nie dostanę okresu to może będę mniej panikować nie potrzebnie zrobiłam testy i betę przed datą miesiączki chociaż z drugiej strony przynajmniej dbam o siebie, nie pije alkoholu, nie podpalam itp.
Podziel się: