reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Ja to zwalam na zbyt wielka świadomość niestety.
Serio w pierwszej, pierwszej ciąży byłam cudownie spokojna. Poroniłam i się zaczęły jazdy w głowie 🙈 wiecie i w pierwszej ciąży byłam „ostrożna”, nikomu o niej nie mówiliśmy, znałam dziewczyny, które poroniły ale byłam pewna, ze u mnie jest wszystko okej.
A od tamtej pory nie potrafię uwierzyc w to, ze naprawdę może być okej, w ciąży z córka odetchnęłam w drugim trymestrze dopiero 🙈

Musimy wytrzymać bo naprawdę niewiele można zrobić. Trzeba czekać. Najpierw do pierwszej wizyty. Czy będzie serduszko? I za każdym razem czy wszystko jest okej i dalej bije. Kto dotrwa to będzie świrował na prenatalnych 🙈
Byłam dziś z córka na kontroli u pediatry to tak mnie kusiło zeby robić betę… a potem sobie pomyślałam - nie mam skierowania, dobry przyrost nic mi nie da bo dalej będę świrować. A jak mam płacić 60zl za to zeby się dowiedzieć ze jest do dupy to już lepiej córce kupić klocki 😅 wiec mamy nowy zestaw duplo i się będziemy bawić.
Zapisałam się wstępnie na wizytę w środę ale nie wiem czy nie przełożę na piątek jeśli zwolni sie termin do sensownego lekarza ;)
mimo tego, że ja nigdy nie poroniłam, ciąże miałam raczej bezproblemowe, to w tej ciąży świruje totalnie (oczywiście w przeciwieństwie do tamtych, wtedy był pełen chill), myśle, ze to zasługa internetu, grup dedykowanych staraniom, za duzego czytania itd natomiast w poprzednich ciążach tez miałam zjazdy emocjonalne na początku, taka depresja, totalną nicość czułam🙈 wtedy mi szybko przeszło, więc mam nadzieje, ze i teraz chociaż stany depresyjne przejdą

reklama
Też myśle nad tym ale praca mam bardzo spokojną najgorsza wstawię po 4 😔i myśle tez tym bardziej ze mam plamienia
jak ja poszłam do lekarki z plamieniami to od razu chciała mi dać zwolnienie, No ale już na nim byłam, więc nie było tematu. Natomiast w poprzedniej ciąży pracowałam praktycznie do końca

Ja dzisiaj nadal czekam na wyniki. Bardzo mnie ciągnie podbrzusze. 🥺
Ja mam nadzieje że będę miała po 20 a jak nie to jutro kochana mnie boli brzuch od 2 tygodni i jest dobrze jedynie te plamienie z soboty u mnie ale tak jest okej wiec nie przejmuj się mi lekarz powiedział ze ból brzucha to normalne bo wszystko się rozciąga

Jak nie dostanę okresu to może będę mniej panikować:) nie potrzebnie zrobiłam testy i betę przed datą miesiączki :) chociaż z drugiej strony przynajmniej dbam o siebie, nie pije alkoholu, nie podpalam itp. :)

Jak zobaczę betę powyżej 700 w piątek to będę skakać z radości. Bo dzisiaj ginekolog powiedział że jak przyjdę do niego w poniedziałek, to może już coś zobaczy :)

reklama
Do góry