reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Mi lekarka powiedziała, że jest dobrze kiedy w dniu spodziewanej miesiączki beta wynosi powyżej 100 jednostek. Wiadomo, u jednych będzie więcej, u innych mniej. Ja w zeszłym roku dzień po miesiączce miałam około 80 i potem już bardzo słabe przyrosty. I u mnie niestety nie skończyło się dobrze.
Jutro będę wiedzieć No u mnie wychodzą testy dwie grube kreski zobaczymy jutro bete

Załączniki

• D96D8A48-2BF6-4E14-8BC3-C9DE79C0B46F.jpeg
    D96D8A48-2BF6-4E14-8BC3-C9DE79C0B46F.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 76
Hej dziewczyny, chciałabym się baaaaardzo nieśmiało przywitać🫣
Moja sytuacja jest taka… mało klarowna😅 mimo tego z całego serduszka chciałabym tu z Wami doczekać do szczęśliwego rozwiązania😁
W sobotę (10dpo) wyszedł mi z rana cień cienia na teście, po ponad 6 latach starań, to naprawdę był szok. Wieczorem na kolejnych dwóch testach również cienie. W niedzielę poszłam na betę i wynik był 3,25 (w moim labo wynik poniżej 1 to brak ciąży, a od 5,8 jest 3tc, więc wg tego ani w ciąży nie jestem ani jestem😆). Oczywiście stres straszny. Dziś rano zrobiłam kolejny test i cień ledwo widoczny🤦‍♀️ mimo tego wieczorem dwa testy wyszły mi już dość wyraźnie pozytywne, więc wróciła mi nadzieja😬 jutro z rana lecę na powtórkę bety i ogromnie liczę na to, że będzie dobrze🙈

Hej dziewczyny, chciałabym się baaaaardzo nieśmiało przywitać🫣
Moja sytuacja jest taka… mało klarowna😅 mimo tego z całego serduszka chciałabym tu z Wami doczekać do szczęśliwego rozwiązania😁
W sobotę (10dpo) wyszedł mi z rana cień cienia na teście, po ponad 6 latach starań, to naprawdę był szok. Wieczorem na kolejnych dwóch testach również cienie. W niedzielę poszłam na betę i wynik był 3,25 (w moim labo wynik poniżej 1 to brak ciąży, a od 5,8 jest 3tc, więc wg tego ani w ciąży nie jestem ani jestem😆). Oczywiście stres straszny. Dziś rano zrobiłam kolejny test i cień ledwo widoczny🤦‍♀️ mimo tego wieczorem dwa testy wyszły mi już dość wyraźnie pozytywne, więc wróciła mi nadzieja😬 jutro z rana lecę na powtórkę bety i ogromnie liczę na to, że będzie dobrze🙈
Trzymam mocno kciuki za piękny przyrost ❤️😙

reklama
Byłam dzisiaj u ginekologa i nic nie zobaczyła, powiedziała ze za wcześnie wyliczyła mi 3 + 5 i powiedziała żebym przyszła za 2 tygodnie na potwierdzenie, pytałam ją czy robić jeszcze raz bete to powiedziała, ze bete się robi aby potwierdzić ciąże, potwierdziłam i żeby sprawdzić jej przyrost a ja mam ładny i potem jeżeli nic nie będzie widać w 6 tygodniu to tez powinno się robić, wiec na razie się wstrzymam, chyba ze będę miała krwawienie/bóle to wtedy sprawdzę przyrost i lekarz. Wiec generalnie no nic nie zobaczy lekarz na tak wczesnym etapie końcem listopada dopiero może coś potwierdzić :( i poleciła mi puerie uno do 13 tygodnia, biorę już od miesiąca. No i za 2 tygodnie z kompletem badań, który mam nadzieje ze wycisnę na NFZ.

Do góry