reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Oczywiście dam znać❤️

Fajni lekarze to podstawa! Dla mnie to najważniejsze, żeby z lekarzem czuć to flow. Ale fakt, że brak usg w gabinecie to trochę uciążliwa sprawa.
W poprzednich dwóch ciążach (tzn w pierwszej jakoś od 7. miesiąca po tym jak poprzedni gin zignorował moją anemię) miałam ekstra lekarza, No do rany przyłóż. Niestety jak w 2020 roku chciałam obgadać z nim moje wyniki, to powiedział mi, że definitywnie zakończył działalność w Polsce (wcześniej działał tak, że pracował w szpitalu w Niemczech, a swój gabinet prowadził w Polsce). Po tej wiadomości ryczalam tak, że rodzina mnie uspokoić nie mogła😕 i do tej pory nie trafiłam na drugiego takiego😭 więc na razie umówiłam się po prostu do jakiegokolwiek gina z compensy.

Absolutnie nie jestem, bo nawet testy owulacyjne wychodziły mi w tym cyklu dwa razy pozytywnie🤣 ten pierwszy raz na pewno odpada, bo męża nie miałam w domu, a ten drugi raz to dzisiaj wypada 12dpo. A może owu była jeszcze później? Oby🙈

Może się przesunęła i jesteś kilka dni do tyłu :)

reklama
Cześć dziewczyny dzisiaj mam betę lekarz dał mi tylko skierowanie na Mocz ale zastanawiam się czy nie zrobić na własną rękę z krwi od razu czy to nie ma znaczenia

Ja w końcu trafiam na fajnych lekarzy. Mam jednego takiego w Medicover. Napisałam mu w piątek od razu po pierwszych bladzioszkach. Wystawił mi tego samego dnia skierowania na betę I proga. Następnego dnia skomentował wyniki w aplikacji i poprosił o kontakt przez czat. Niestety tego dnia nie odpisał, w niedzielę też nie (i całe szczęście, niech chłopina w końcu odpocznie), więc w niedziele na cito jakiegoś pierwszego lepszego giną znalazłam i też super babka. Miło mi się z nią rozmawiało. Bez problemu wypisała mi receptę. Dzisiaj do mnie dzwonił kilka razy, ale nie odebrałam niestety, potem pisał na czaciku, zostawił do siebie numer z prośbą żebym w środę rano do niego napisała to mnie umówi na teleporadę. A i wystawił mi receptę na heparynę z refundacją dla ciężarnych. Dobry człowiek. :)
A jaki masz pakiet w medi? I jakie miasto? Ja tez mam i zastanawiam się czy da mi pierwsze badania w ciąży..

A jaki masz pakiet w medi? I jakie miasto? Ja tez mam i zastanawiam się czy da mi pierwsze badania w ciąży..

Warszawa. Hmm mam pakiet od męża z firmy, ale nie pamiętam co w nim dokładnie jest. Betę I proga na pewno mam bezpłatnie, generalnie właściwie wszystkie badania ciążowe laboratoryjne mam bezpłatne. Nie pamiętam, jak jest z usg genetycznym i połówkowym. Aczkolwiek te i tak chciałabym raczej poza medi robić. Ewentualnie w medi, jeśli jest za darmo i gdzieś poza medi. :)

reklama
Do góry