reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Oczywiście dam znać❤️

Fajni lekarze to podstawa! Dla mnie to najważniejsze, żeby z lekarzem czuć to flow. Ale fakt, że brak usg w gabinecie to trochę uciążliwa sprawa.
W poprzednich dwóch ciążach (tzn w pierwszej jakoś od 7. miesiąca po tym jak poprzedni gin zignorował moją anemię) miałam ekstra lekarza, No do rany przyłóż. Niestety jak w 2020 roku chciałam obgadać z nim moje wyniki, to powiedział mi, że definitywnie zakończył działalność w Polsce (wcześniej działał tak, że pracował w szpitalu w Niemczech, a swój gabinet prowadził w Polsce). Po tej wiadomości ryczalam tak, że rodzina mnie uspokoić nie mogła😕 i do tej pory nie trafiłam na drugiego takiego😭 więc na razie umówiłam się po prostu do jakiegokolwiek gina z compensy.

Absolutnie nie jestem, bo nawet testy owulacyjne wychodziły mi w tym cyklu dwa razy pozytywnie🤣 ten pierwszy raz na pewno odpada, bo męża nie miałam w domu, a ten drugi raz to dzisiaj wypada 12dpo. A może owu była jeszcze później? Oby🙈

Może się przesunęła i jesteś kilka dni do tyłu :)

reklama
Cześć dziewczyny dzisiaj mam betę lekarz dał mi tylko skierowanie na Mocz ale zastanawiam się czy nie zrobić na własną rękę z krwi od razu czy to nie ma znaczenia

Ja w końcu trafiam na fajnych lekarzy. Mam jednego takiego w Medicover. Napisałam mu w piątek od razu po pierwszych bladzioszkach. Wystawił mi tego samego dnia skierowania na betę I proga. Następnego dnia skomentował wyniki w aplikacji i poprosił o kontakt przez czat. Niestety tego dnia nie odpisał, w niedzielę też nie (i całe szczęście, niech chłopina w końcu odpocznie), więc w niedziele na cito jakiegoś pierwszego lepszego giną znalazłam i też super babka. Miło mi się z nią rozmawiało. Bez problemu wypisała mi receptę. Dzisiaj do mnie dzwonił kilka razy, ale nie odebrałam niestety, potem pisał na czaciku, zostawił do siebie numer z prośbą żebym w środę rano do niego napisała to mnie umówi na teleporadę. A i wystawił mi receptę na heparynę z refundacją dla ciężarnych. Dobry człowiek. :)
A jaki masz pakiet w medi? I jakie miasto? Ja tez mam i zastanawiam się czy da mi pierwsze badania w ciąży..

A jaki masz pakiet w medi? I jakie miasto? Ja tez mam i zastanawiam się czy da mi pierwsze badania w ciąży..

Warszawa. Hmm mam pakiet od męża z firmy, ale nie pamiętam co w nim dokładnie jest. Betę I proga na pewno mam bezpłatnie, generalnie właściwie wszystkie badania ciążowe laboratoryjne mam bezpłatne. Nie pamiętam, jak jest z usg genetycznym i połówkowym. Aczkolwiek te i tak chciałabym raczej poza medi robić. Ewentualnie w medi, jeśli jest za darmo i gdzieś poza medi. :)

reklama
Do góry