reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Wiesz tylko na tej zasadzie równie dobrze mogą się tu dodać dziewczyny świeżo po okresie, bo jak już wspomniałam owulacja z 08.12 da dziecko w teorii urodzone w sierpniu (bo wiadomo, że fizjologiczna ciąża trwa +/- 2 tygodnie) i dziś one będą miały betę <2,3 (to typowa kalibracja maszyny) a 18.12 czy 28.12 mogą mieć już 100 ;)

Edit. I żeby nie było, dla mnie no problem. Niech piszą - no ale błagam nie mówmy, że mniej niż 2,3 to ciąża :)
co do edit, owszem, ciążę stwierdza się od bety 5 (a nawet gdzieś widziałam ostatnio, ze od 25), ale No moja beta 3,25 była betą wzrostową, więc chyba jednak była ciążowa🙂 od czegoś w końcu musi startować

reklama
No idąc Twoim tropem nie wyjaśni. Bo jeżeli nadal będzie <2,3 to nadal nie oznacza, że ona nie urośnie. Bo może plamienie w dniu planowej @ to była owulacja (nigdy tak nie miałam, ale może być) więc wtedy dziewczyna nie jest nawet 7dpo i beta nadal nie będzie wzrostowa. Nikt tu nikomu nie odbiera nadziei - dopóki nie ma okresu to szansa zawsze jest. Po prostu taka beta nic na ten moment nie znaczy
No ja mówię o zupełnie innej sytuacji. Jeśli beta dalej będzie poniżej 2,3 to testy były fałszywie dodatnie i koniec (przynajmniej na ten moment) tematu🤷‍♀️

reklama
Do góry