co do edit, owszem, ciążę stwierdza się od bety 5 (a nawet gdzieś widziałam ostatnio, ze od 25), ale No moja beta 3,25 była betą wzrostową, więc chyba jednak była ciążowa od czegoś w końcu musi startowaćWiesz tylko na tej zasadzie równie dobrze mogą się tu dodać dziewczyny świeżo po okresie, bo jak już wspomniałam owulacja z 08.12 da dziecko w teorii urodzone w sierpniu (bo wiadomo, że fizjologiczna ciąża trwa +/- 2 tygodnie) i dziś one będą miały betę <2,3 (to typowa kalibracja maszyny) a 18.12 czy 28.12 mogą mieć już 100
Edit. I żeby nie było, dla mnie no problem. Niech piszą - no ale błagam nie mówmy, że mniej niż 2,3 to ciąża
reklama
No ja mówię o zupełnie innej sytuacji. Jeśli beta dalej będzie poniżej 2,3 to testy były fałszywie dodatnie i koniec (przynajmniej na ten moment) tematuNo idąc Twoim tropem nie wyjaśni. Bo jeżeli nadal będzie <2,3 to nadal nie oznacza, że ona nie urośnie. Bo może plamienie w dniu planowej @ to była owulacja (nigdy tak nie miałam, ale może być) więc wtedy dziewczyna nie jest nawet 7dpo i beta nadal nie będzie wzrostowa. Nikt tu nikomu nie odbiera nadziei - dopóki nie ma okresu to szansa zawsze jest. Po prostu taka beta nic na ten moment nie znaczy
tak, na samą ciążę zwolnienia nie ma. Ale przeczytaj sobie ten artykuł mamyginekolog, chyba spoko tam jest faktycznie wyjaśnioneCzyli zdrowa fizjologiczna ciąża nie daje zwolnienia do końca ciąży? Musi być jakiś powód dodatkowy(chorobowy)? Ja tego kompletnie nie rozumiem
Kreatywnynick
Fanka BB :)
12 dpo - potwierdzonej testem owulacyjnym i miałam 97, na spokojnieEj dziewczyny ile miałyście betę mniej więcej 12 dpo? Bo się obawiam, ze miałam za niska bo było tylko 90
Emka24@
Mam dzisiaj nowy objaw dziewczyny bolą mnie sutki i to tak bardzo są wrażliwe . Któraś tez tak ma?12 dpo - potwierdzonej testem owulacyjnym i miałam 97, na spokojnie
Kreatywnynick
Mnie czasami trochę ciągną ja jestem po wizycie termin na 1.08, echo zarodka 1,7mm wszystko dobrze za 2 tygodnie mam się zgłosić z badaniami i zakładamy kartę ciąży.Mam dzisiaj nowy objaw dziewczyny bolą mnie sutki i to tak bardzo są wrażliwe . Któraś tez tak ma?
Mam dzisiaj nowy objaw dziewczyny bolą mnie sutki i to tak bardzo są wrażliwe . Któraś tez tak ma?
Tak. Bolało mnie nawet, jak mi pod prysznicem strumienie wody na nie spadały. W sumie prawy jest bardziej wrażliwy.
Emka24@
Ale cudownie! Rośnijcie dalej tak pięknieMnie czasami trochę ciągną ja jestem po wizycie termin na 1.08, echo zarodka 1,7mm wszystko dobrze za 2 tygodnie mam się zgłosić z badaniami i zakładamy kartę ciąży.
reklama
Podziel się: