reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Generalnie surowa ryba jest zagrożeniem w ciąży. KAŻDA.
1000 osób zje i bedxie zdrowych, a jedna trafi na lidterioze i bedxie płacz. To nie jest tak, że zjesz i zawsze się zarazisz po prostu w ciąży wyjątkowo unika się różnych źródeł ryzyka bo jest lidterioza jest po prostu w ciąży niebezpieczna
wiem, ze nie działa to tak, ze raz zjem i umrę, bo w dwóch ciążach (i w tej do wigilii, później już nie) śledzi sobie nie odmawiałam a żyję ja i moje dzieci🤣 No ale jak już zatrybiłam, że nie powinnam, to już chyba sobie daruję

reklama
wiem, ze nie działa to tak, ze raz zjem i umrę, bo w dwóch ciążach (i w tej do wigilii, później już nie) śledzi sobie nie odmawiałam a żyję ja i moje dzieci🤣 No ale jak już zatrybiłam, że nie powinnam, to już chyba sobie daruję
ale tu jest zasadnicze pytanie, czy śledź marynowany jest nadal surową ryba?

Takie coś znalazłam, marynowany w occie, a tujest mowa nawet o tylko solonych 😃

Załączniki

• 762178ac-3a3d-4b43-a700-5fdaad61ee71.jpeg
    762178ac-3a3d-4b43-a700-5fdaad61ee71.jpeg
    51,4 KB · Wyświetleń: 40
Nawet ryby wędzone na zimno mogą być źródłem listeriozy

Załączniki

• f27ab1a7-093f-4d7a-b017-ae99f67297cf.jpeg
    f27ab1a7-093f-4d7a-b017-ae99f67297cf.jpeg
    9,7 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Natomiast listerioza jest ogolnir rzadką bakterią, a kobiety w ciąży są na nią najbardziej podatne w 3 trymestrze

Do góry