wiem, ze nie działa to tak, ze raz zjem i umrę, bo w dwóch ciążach (i w tej do wigilii, później już nie) śledzi sobie nie odmawiałam a żyję ja i moje dzieci No ale jak już zatrybiłam, że nie powinnam, to już chyba sobie darujęGeneralnie surowa ryba jest zagrożeniem w ciąży. KAŻDA.
1000 osób zje i bedxie zdrowych, a jedna trafi na lidterioze i bedxie płacz. To nie jest tak, że zjesz i zawsze się zarazisz po prostu w ciąży wyjątkowo unika się różnych źródeł ryzyka bo jest lidterioza jest po prostu w ciąży niebezpieczna
reklama
Helilo
Fanka BB :)
ale tu jest zasadnicze pytanie, czy śledź marynowany jest nadal surową ryba?wiem, ze nie działa to tak, ze raz zjem i umrę, bo w dwóch ciążach (i w tej do wigilii, później już nie) śledzi sobie nie odmawiałam a żyję ja i moje dzieci No ale jak już zatrybiłam, że nie powinnam, to już chyba sobie daruję
Zazuu
ale tu jest zasadnicze pytanie, czy śledź marynowany jest nadal surową ryba?
Taki w oleju? Tak
a ja mam jeszcze zasadniejsze pytanie - co to znaczy „marynowany”ale tu jest zasadnicze pytanie, czy śledź marynowany jest nadal surową ryba?
Zazuu
Takie coś znalazłam, marynowany w occie, a tujest mowa nawet o tylko solonych
W occie są bezpieczne bo są pasteryzowane zalewa octowa jest gorąca, a takie pakowane śledzie są później jeszcze pasteryzowane
reklama
Podziel się: