Zazuu
Fanka BB :)
kompletnie nic nie wiem paski mam chyba 30% odpłatne.
Już sprawdzilam i 100% jest chyba dopiero przy insulinie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kompletnie nic nie wiem paski mam chyba 30% odpłatne.
I to jest wiedza dziękujęOcet w ciąży można jeśli się po nim dobrze czujesz i nie przesadzasz z ilością- jak ze wszystkim.
Co do pomiaru ma być po prostu na czczo. Możesz się wysikac, umyć nawet wypić wodę itp.
Należy mieć czyste ręce, lepiej jak nie trzeba wyciskać kropli z palca (nie każdemu się to udaje) i żeby to ułatwić można wcześniej rozmasować dość mocno miejsce, w którym chcemy się wkłuć.
Warto pamiętać, że pomiary z glucometru mogą się wahać od 10 do 20% więc nawet zmierzenie co 3 minuty da inny wynik.
Ważna jest regularność pomiarów wtedy zawzze widać tendencje.
No i pomiary po posiłku, godzinę liczymy od momentu rozpoczęcia posiłku a nie zakończenia. Warto też jeść tak by zmieścić się w 15 minutach.
to są fotki cudne!!!Mamy się cudownie
Ale się cieszę a zdjęcia mega,to prawdaMamy się cudownie
W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę,wiedza którą mam,jest pozyskana właśnie z forum.Diabetolog dał mi glukometru "długopis"na insulinę..aha i książeczkę z dietą,która nic nie wnosiła..Optymalny czas bycia na czczo to 10 godzin ale nie mniej niz 8 i nie więcej niz 12.
Paradoksalnie na zbyt wysoki cukier rano często pomaga zjedzenie posiłku pozniej żeby przerwa była po prostu mniejsza
tak to prawda są różne gotowe jadłospisy. Kiedyś je sprawdzałam i są całkiem sensowne.W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę,wiedza którą mam,jest pozyskana właśnie z forum.Diabetolog dał mi glukometru "długopis"na insulinę..aha i książeczkę z dietą,która nic nie wnosiła..
Ale na gov.pl w naszym pięknym kraju mlekiem i miodem płynącym,jest jedna rzecz,która warto sprawdzić. Są darmowe diety,m.in. cukrzycowa. Dzisiaj już pewnie nie zdążę,ale jutro postaram się podrzucić link,może komuś się przyda.. Diety są fajnie rozpisane i różnorodne,może akurat