reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Znasz wszytkie "zasady" pomiaru glukometrem? Dostałaś receptę na paski za darmo?
Właśnie Zazuu bo Ty wiedzę masz bardzo dużą♥️..pomaar na czczo..jak tylko otworzysz oko,czy można sobie siknac w międzyczasie?czy otwieram oko i idde od razu po glukometr?pytam,bo próbowałam pomiarów wszystkich.. w zależności od czasu,wychodziły większe,czy mniejsze kosmosy..Czy może wiesz coś na ten temat?
I jeszcze jedno..mnie obniżał cukier na czczo ocet jabłkowy,pity na wieczór rozcieńczony z wodą..zapomniałam dopytać mojej gin..myślicie że ocet w ciąży można?

Zdjęcie robione kalkulatorem sorki 😂😂😂

44 mm dzidziucha. 6t1d, serducho powoli się rozkręca.

Krwiak obecny ale się obniżył więc znowu muszę leżeć :)

Załączniki

• IMG_20230105_174739.jpg
    IMG_20230105_174739.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 93
Ocet w ciąży można jeśli się po nim dobrze czujesz i nie przesadzasz z ilością- jak ze wszystkim.
Co do pomiaru ma być po prostu na czczo. Możesz się wysikac, umyć nawet wypić wodę itp.
Należy mieć czyste ręce, lepiej jak nie trzeba wyciskać kropli z palca (nie każdemu się to udaje) i żeby to ułatwić można wcześniej rozmasować dość mocno miejsce, w którym chcemy się wkłuć.
Warto pamiętać, że pomiary z glucometru mogą się wahać od 10 do 20% więc nawet zmierzenie co 3 minuty da inny wynik.
Ważna jest regularność pomiarów wtedy zawzze widać tendencje.
No i pomiary po posiłku, godzinę liczymy od momentu rozpoczęcia posiłku a nie zakończenia. Warto też jeść tak by zmieścić się w 15 minutach.

reklama
Właśnie Zazuu bo Ty wiedzę masz bardzo dużą♥️..pomaar na czczo..jak tylko otworzysz oko,czy można sobie siknac w międzyczasie?czy otwieram oko i idde od razu po glukometr?pytam,bo próbowałam pomiarów wszystkich.. w zależności od czasu,wychodziły większe,czy mniejsze kosmosy..Czy może wiesz coś na ten temat?
I jeszcze jedno..mnie obniżał cukier na czczo ocet jabłkowy,pity na wieczór rozcieńczony z wodą..zapomniałam dopytać mojej gin..myślicie że ocet w ciąży można?
Ja dodam że swojego doświadczenia - dużo zależy od tego kiedy zjadłaś ostatni posiłek lub wypiłaś ostatni łyk poprzedniego dnia. Ja jeśli jadłam/piłam do 20.00 to rano o 8.00 zawsze miałam piękny cukier, jak jadłam o 21.00 to zdarzało się że cukier miałam za wysoki (przy tych samych lekach i diecie)

Do góry