reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Hej. Cierpliwie bym poczekała, choć rozumiem, że sie martwisz.
Nie mamy wpływu na to co się wydarzy w tych pierwszych tygodniach, spróbuj być gotowa na obie opcje...
Moze usg było kiepskiej jakości? Choc z drugiej strony zarodek widoczny chyba od wartości ok.10.000.
Ja miałam ostatnią @ 9.11 wiec prawie tak jak Ty, a dzis skończyłam już 8 tydzień, 23.12 był już zarodek z serduszkiem na usg...
Inne dziewczyny mają dużą wiedzę, więc pewnie Ci lepiej ocenią bety/czas.
Na pewno czytałam tu na forum niejeden wątek, że beta na początku słabo rosła, jednak jeśli dobrze liczę, to powinnaś być już w 7/8tygodniu. Mam nadzieję, że następne badanie rozwieje wątpliwości 🙏
No właśnie lekarz powiedział, że może to być młodsza ciąża niż wychodzi z okresu. Ogólnie mam późne owulacje i długość cyklu 30-32 dni. Z bety teraz wychodzi że to jakiś 6 tydzień

reklama
No ja na przykład nie mam pojęcia kiedy zaszłam - jak byłam na wakajkach, gdzie przebiegłam mnóstwo kilometrów w gorach, to miałam mega pociąg fizyczny, mnóstwo śluzu, ale całkowicie przezroczystego (wg kalendarzyka wtedy powinna być owulacja, ale ja się nie starałam o dziecko, wiec wiesz, nie interesowały mnie dokładnie daty). Potem ileś czasu po tych wakacjach już w Polsce miałam tak, ze patrzę i aż mam mnóstwo charakterystycznego śluzu dla owulacji kurcze jakoś zaraz przed okresem (coś lekko ponad tydzień) i aż sobie pomyślałam, ze pewnie to nie to.
Potem 4 dni po spóźnionej miesiączce myśle sobie, ze zrobię test, szanse mini, ale No chce się drinka z mama napić, to żeby być pewna. I blada kreska - najpierw myślałam, ze to fabryczna była, w życiu robiłam tylko test raz (okazało się, ze okres mi się spóźnia, bo mam wielka torbiel) i był biały, wiec ta kreska dała mi do myślenia.
Wysyłam fotę koleżance i ona mówi, ze No u niej tak pozytywy wyglądały 😂. To na drugi dzień zrobiłam te dwa kolejne (na zdjęciu), to się łudziłam, ze ten jeden tam to na pewno negatywny. 5 dni po spóźnionym okresie miałam dopiero bete 93, dwa dni później przyrost o 260%, na l pierwszym usg 6+1 serduszko i ciąża 11 dni młodsza. Zobacz załącznik 1481154Zobacz załącznik 1481155

Metoda którą opisalam pokazuje najmłodszą możliwą ciąże. Od tego co nam wyjdzie zawsze może być starsza.

Byłam dzisiaj u lekarza na pierwszej wizycie i wyszłam zniesmaczona. Mówię, ze przyszłam potwierdzić ciążę, a on mnie pyta czy robiłam test. No tak, robiłam. To skoro robiłam, to jestem, bo one nie kłamią 😐
On mi prowadził poprzednią ciążę i wtedy już wydawał się taki oschły, ale teraz to już dowalił. Na kolejną wizytę umówiłam się już do innego 😒

Zapraszam go na wątki z kreskami, tam ostatnio wysyp fałszywych pozytywów 💁‍♀️

Lubie takich nie za mądrych lekarzy. Przynajmniej szybko pisze się skargi do izby lekarskiej 😅

A zrobił Ci usg? Wiesz cokolwiek?

Witam, jestem tu nowa i się martwię przyrostem bety. Ostania @ 13.11.2022. pierwszy test bety 20.12.2022 i wynik 45.65, 24.12.2022 310.50, 30.12.2022 3252 i 3.01.2023 5700. 29 grudnia na USG jeszcze nic nie było widać. Miałam też niski progesteron i biorę luteine 2x2. Martwię się o ten ostatni przyrost, chociaż położna stwierdziła, że jest super i ewentualnie mam powtórzyć betę 5 stycznia. Czy któraś z Was tak miała i ciąża była prawidłowa? Następna wizyta 12 stycznia i się boje.

Bardzo bez sensu robisz te przyrosty. Też bym powtórzyła 5.01 chociaż te wartości są już tak duże, że nie ma opcji na nie uwidocznienie pęcherzyka.
Nie wiem czy leczysz się w Polsce, ale jeśli tak to przy braku ciąży w macicy przy becie 1500 lekarz powinien zacząć diagnostykę w kierunku ciąży pozamacicznej. Ja bym nie czekała nawet jednego dnia tylko pędziła na usg. Marne przyrosty, niski progesteron, brak ciąży w macicy to większość markerów cp. Warto o siebie zadbać o to wykluczyć na porządnym sprzęcie

Dzień dobry! Czy wiecie coś na temat przeciwwskazań do liftingu i laminacji rzęs w ciąży? Botoks odpada bo ma wit a ale sama laminacja i lifting chyba okej?

Dzień dobry, pospałam 🙂 zrobiłam mężu śniadanie z diety i o dziwo smakowało, a było bez mięcha. Zaraz wychodzi na zakupy po resztę składników, a ja zajmę się pichceniem. Potem do robo 😑
Jutro idę na 6, bo po południu mam lekarzy i 3 dni wolneeegoooo!
Przed nifty na pewno udam się jeszcze na USG, bo tu wydam hajs, a tam klops.

Ja robię tylko pazy i to na dłoniach, bo na stopach mam onycholizę🙄
Podoba mi się wszystko, ale ja nie cierpię siedzieć na zabiegach, dostaję kurwicy. Dlatego niezbędne minimum. Po ciąży na pewno pójdę na jakieś ostrzykiwanko🙃😜
Robiłam sobie raz i było całkiem Oki.

reklama
Do góry