reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Dobra ten temat lodów mnie nie opuszcza, wsiadam chyba i jadę do mcd, ale wiecie czy tylko ja mam wrażenie ze mc flurry smakują inaczej niż wcześniej? W plastikowym opakowaniu jakoś lepsze o wiele 😅
Tak mi zrobiliście smaka na lody, że od razu wbiłam wykałaczkę w ulubiony jogurt i dałam do zamrażalnika xD nie wiem co z tego wyjdzie xD

reklama
dziękuję za mega wyczerpującą odpowiedź 😘
Ta wiedza jest niezwykle ważna i potrzebna, widziałam już tutaj tematy przerażonych dziewczyn, że ich lekarz puścił seduszko.

Ja myślę, że to kiedyś będzie zmienione i rzeczywiście odejdzie się od słuchania serca tak wcześnie.
W zasadzie nie jest to nikomu niezbędne więc nie ma powodu do ryzyka. Natomiast jestem wrogie straszenia.
Znalazłam nowe wytyczne PTGiP z 2020 roku o dopplerze i już jest wzmianka o tym, że takie badanie jest niewskazane do 10 tc (ale są wymienione 2 inne metody bezpieczne), a wcześniej czytałam że sondy usg również już mają taką funkcję wirc może zależy to po prostu od technologii dostępnej w gabinetach. Natomiast przy tej informacji o niewskazaniu (to dalej nie jest stanowisko wykluczające użycie) jest jakieś info, że bradykardia poniżej 80 grozi poronieniem więc nie do końca rozumiem czy użycie przy takiej bradykardii grozi poronieniem czy ogólnie po prostu tak niskie tętno jest zagrażające 😅

Kurde, co z tym dźwiękiem? Mój jest docentem czy tam starczym asystentem w poliklinice i mi zapuścił melodię serca mego bejbika :D
Jak byłam u mojego to mówi, zaraz zobaczymy czy uda się posłuchać serduszka, no i nie udało się, ale za to Pani widzi prawda? 🙂 Także co lekarz to opinia pewnie...
Plamiące wedżajny jak dzisiaj? Ja badanko pod prysznicem i czysto W ogóle to odnoszę wrażenie, że mam tam jakąś maleńką rankę, u wejścia. Piecze mnie tak delikatnie.

Kciuki za wizytujące!
Ja mam pełne spektrum emocji, rano dół że objawy niepokojące i koniec, potem kiedy już stwierdziłam, no trudno trza żyć to plamienia zniknęły, ból podbrzusza też 🤦‍♀️ a chodzę co chwilę do toalety sprawdzać histerycznie 🤪

Pierdolca dostanę 🙄
I mam ochote na hot doga ale takiego z sosem keczupek i surowkami i do tego parowa taki hot dog z dzieciecych lat. Wlasnie mam zamiar wyciagnac mojegoe vege Pana na hot doga a on zje bulke z pieczarkami :)
O nienienie, ja już żadnych propozycji bo nie nadążam, przełożyłam wczorajsze frytki na dziś bo wczoraj już bym nie upchnęła a tu mi hot dog już pachnie 😁 powodzenia na wizycie 🌹
Byłam u tego lekarza... Pęcherzyk jest jeden, nie dwa, ake trudno. Serca jeszcze nie było jakby widać, choć mówił że trche mu się jakby mignęło. Ciąża wielkością 6 tyg i 1 dzien co jest niemożliwe. 4 tyg temu nie mogło być owulacji, wtedy już zaczęły testy wychodzić pozytywne. Ja wiem, że owulacja i współżycie było 5 tyg temu z hakiem w weekend. Po prostu ta ciąża się pewnie nie rozwija... Zapytałam go o to, ale pow dyplomatycznie że nie chce mówić tak czy tak, ani że jest źle ani że dobrze. Po prostu trzeba czekać... 😔 Miałam sue uspokoić i nic z tego...
Bardzo Cię przytulam, nie trać wiary... Czy umówił Cię na za tydzień (tak wg mojego jest procedura w przypadku braku serca)?

Mój stary jest najlepszym mężem ever, po 18 latach bycia razem szaleję za nim i uwielbiam go, wkurwia oczywiście też z biegiem lat coraz rzadziej 😉 na początkowe wizyty tylko mnie podwozi, nie wchodzi, jest zawsze przy usg przez powłoki i przy porodach, przy poronieniu był ze mną non stop, a po kilku dniach pojechaliśmy nad morze wszyscy 💖 takiego faceta życzę moim córkom i oby synowie w niego się wdali... Zawsze jak tak napiszę lub go pochwalę to wyjeżdża z czymś wkurzającym 😆 także csssiii

Wczoraj narobilyscie mi ochoty na maca,wymioty męża trochę mój apetyt ostudziły,ale dzisiaj... Wleciał cheeseburger,frytki i ptyś..przegryzałam te 3 rzeczy na zmianę..jutro już muszę iść na badania,więc cukier będę miała kosmiczny..(dzisiaj było mi tak niedobrze, że bez skórki chleba nie byłam w stanie wyjść..)..a teraz?mam mdłości jak stąd na Kamczatke.. Dziewczyny -dobra rada-nie mieszajcie 🥴🤣

reklama
Do góry