reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Zawsze mnie bawi to samo usg. Wyobrażam sobie, że wtedy w ramach usługi lekarz nie mówi nawet dzień dobry bo za to nie jest zapłacone 😂
Samo usg to nie wiem, ale jak się zapisywałam przez znanego lekarza na monitoring, to bardzo mnie stresowały te wizyty, zaraz po wejściu do gabinetu już mi się lekarka kazała iść rozbierać i gadała ze mną dopiero robiąc usg xD jak się ubierałam później to też miałam wrażenie, że czeka pod drzwiami żeby mnie stamtąd wyprowadzić jakby za wolno mi szło 😄

reklama
Byłam u tego lekarza... Pęcherzyk jest jeden, nie dwa, ake trudno. Serca jeszcze nie było jakby widać, choć mówił że trche mu się jakby mignęło. Ciąża wielkością 6 tyg i 1 dzien co jest niemożliwe. 4 tyg temu nie mogło być owulacji, wtedy już zaczęły testy wychodzić pozytywne. Ja wiem, że owulacja i współżycie było 5 tyg temu z hakiem w weekend. Po prostu ta ciąża się pewnie nie rozwija... Zapytałam go o to, ale pow dyplomatycznie że nie chce mówić tak czy tak, ani że jest źle ani że dobrze. Po prostu trzeba czekać... 😔 Miałam sue uspokoić i nic z tego...

No mowie plotki 😂 to tak jak z metformina. Większość każe natychmiast odstawić, a prawda jest taka ze odstawienie jest bardziej niebezpieczne niz kontynuowanie przez prawie całą ciążę 😂
Trzeba se wybrać
To lekarze wierzą w ploty? Skąd się wzięło to przekonanie?

Z nią akurat nie miałam przyjemności. ;)

Teraz do końca kwietnia jest na macierzyńskim i nie wiem czy e Babce przyjmuje ale w innej prywatnej placówce tak, ale ogólnie mega ją polecam. Ma też certyfikat fmf więc można jak w dym na prenatalne do niej.
Az żałuję, że teraz mam do niej 400 km

Byłam u tego lekarza... Pęcherzyk jest jeden, nie dwa, ake trudno. Serca jeszcze nie było jakby widać, choć mówił że trche mu się jakby mignęło. Ciąża wielkością 6 tyg i 1 dzien co jest niemożliwe. 4 tyg temu nie mogło być owulacji, wtedy już zaczęły testy wychodzić pozytywne. Ja wiem, że owulacja i współżycie było 5 tyg temu z hakiem w weekend. Po prostu ta ciąża się pewnie nie rozwija... Zapytałam go o to, ale pow dyplomatycznie że nie chce mówić tak czy tak, ani że jest źle ani że dobrze. Po prostu trzeba czekać... 😔 Miałam sue uspokoić i nic z tego...

Nie pozostaje chyba nic innego jak skontrolować za kilka dni czy coś uroslo 🥺

No mowie plotki 😂 to tak jak z metformina. Większość każe natychmiast odstawić, a prawda jest taka ze odstawienie jest bardziej niebezpieczne niz kontynuowanie przez prawie całą ciążę 😂
Trzeba se wybrać
Moja diabetolog powiedziała że metformina pomaga zajść w ciążę i pozwala ją utrzymać. Można ją brać w ciąży i należy to kontynuować do rozwiązania

Moja diabetolog powiedziała że metformina pomaga zajść w ciążę i pozwala ją utrzymać. Można ją brać w ciąży i należy to kontynuować do rozwiązania

Takie są najnowsze zalecenia, ale niestety tylko w stanach. Nasze PTGiP wciąż się boi wydać oficjalną zmianę stanowiska więc wielu ginów nie chce ryzykować

reklama
Do góry