reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Zawsze mnie bawi to samo usg. Wyobrażam sobie, że wtedy w ramach usługi lekarz nie mówi nawet dzień dobry bo za to nie jest zapłacone 😂
Haha nie mam pojęcia, jak to będzie wyglądać🤣 ale właśnie się zastanawiam, bo jednak chciałabym podpytać o to, czy nie mam jakiejś infekcji, jestem ciekawa, czy lekarka mi odpowie😆

reklama
Piszecie czasami o swoich mężach bez empatii. Wiecie, że nie musicie się na to zgadzać? Nie mówię od razu o rozstaniach czy rozwodach, ale choćby jakimś częściowym kompromisie. Nie musi wczuwać się w ciebie czy rozumieć stan ciąży, ale jakieś podstawowe wsparcie się po prostu wam należy! I mówię tu choćby o tym by nie komentowali głupio waszego samopoczucia i nie sprawiali wam tym przykrości.

Mój pierwszy mąż tak mnie dojechał w tej kwestii, że powinien płonąć!

Ja byłam bardzo zadowolona po samym usg prywatnie przez znanego lekarza. :) akurat byłam w Babka Medica. Wypytala o wszystko, obejrzala poprzednie wyniki. Wyrazila swoje opinie na kilka tematów. Poswiecila czas. Mezowi pozwolila nagrac usg z bijacym serduszkiem. Powiedziala ze ma nadzieje ze nikt mi nie puscil dzwieku serduszka. Dużo zależy od lekarza. W medi samo usg to najczęściej wizyta z mrukiem, który wsadzi albo przyłoży, pogmera, poszepta pod nosem jakieś liczby albo zaklęcia, których trzeba się domyślić (całe szczęście trochę kumam co widzę i co akurat sprawdza na usg, więc w miarę to sobie przekładam na swoje), wydruk, szybkie spięcie zdjęcia z kartka, pieczątka i dziękuję do widzenia. Noo w międzyczasie jeszcze mówi, że mam się ubrać. 😄 Z gołą dupą i w podskokach jeszcze mi nie kazali wychodzić 😀

Ja byłam bardzo zadowolona po samym usg prywatnie przez znanego lekarza. :) akurat byłam w Babka Medica. Wypytala o wszystko, obejrzala poprzednie wyniki. Wyrazila swoje opinie na kilka tematów. Poswiecila czas. Mezowi pozwolila nagrac usg z bijacym serduszkiem. Powiedziala ze ma nadzieje ze nikt mi nie puscil dzwieku serduszka. Dużo zależy od lekarza. W medi samo usg to najczęściej wizyta z mrukiem, który wsadzi albo przyłoży, pogmera, poszepta pod nosem jakieś liczby albo zaklęcia, których trzeba się domyślić (całe szczęście trochę kumam co widzę i co akurat sprawdza na usg, więc w miarę to sobie przekładam na swoje), wydruk, szybkie spięcie zdjęcia z kartka, pieczątka i dziękuję do widzenia. Noo w międzyczasie jeszcze mówi, że mam się ubrać. 😄 Z gołą dupą i w podskokach jeszcze mi nie kazali wychodzić 😀

W Babca Medica pracuje moja ukochana ginka🥰

Piszecie czasami o swoich mężach bez empatii. Wiecie, że nie musicie się na to zgadzać? Nie mówię od razu o rozstaniach czy rozwodach, ale choćby jakimś częściowym kompromisie. Nie musi wczuwać się w ciebie czy rozumieć stan ciąży, ale jakieś podstawowe wsparcie się po prostu wam należy! I mówię tu choćby o tym by nie komentowali głupio waszego samopoczucia i nie sprawiali wam tym przykrości.

Mój pierwszy mąż tak mnie dojechał w tej kwestii, że powinien płonąć!
jesli chodzi o mnie, to u mnie nie ma aż takiej tragedii, stary rzuci czasem takim tekstem, że dostanie laczkiem, ale ja się w gruncie rzeczy takim czymś nie przejmuję🤪

Kurde, co z tym dźwiękiem? Mój jest docentem czy tam starczym asystentem w poliklinice i mi zapuścił melodię serca mego bejbika :D

Plamiące wedżajny jak dzisiaj? Ja badanko pod prysznicem i czysto W ogóle to odnoszę wrażenie, że mam tam jakąś maleńką rankę, u wejścia. Piecze mnie tak delikatnie.

Kciuki za wizytujące!
U mnie dziś okej, albo to była jakaś jednorazowa akcja albo pomogło zwiększenie dawki luteiny. Pojutrze mam wizytę, może się czegoś więcej dowiem.

Jeśli chodzi o wizyty z mężem, to mój na razie nie był na żadnej, na razie wypadały zawsze na moment, kiedy był w pracy, ale jestem pewna, że jakby miał wolne to by mnie tylko zawiózł i wymyślił jakąś wymówkę, żeby poczekać w samochodzie. Mam wrażenie, że go to wszystko stresuje jeszcze bardziej niż mnie, tylko się wstydzi przyznać.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 😊😊

reklama
Kurde, co z tym dźwiękiem? Mój jest docentem czy tam starczym asystentem w poliklinice i mi zapuścił melodię serca mego bejbika :D

No mowie plotki 😂 to tak jak z metformina. Większość każe natychmiast odstawić, a prawda jest taka ze odstawienie jest bardziej niebezpieczne niz kontynuowanie przez prawie całą ciążę 😂
Trzeba se wybrać

Do góry