reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Witam po długiej przerwie. Uporaliśmy się z wirusem RSV. Dziecko dzisiaj poszło do żłobka a ja do pracy. Dzisiaj mam 10 tydzień +1 i mam takie pytanie czy któraś z was miała w poprzedniej ciąży lub ma teraz torbiel czynnościową? Kiedy to dziadostwo się wchłonie? Odczuwam dyskomfort podczas długiego siedzenia lub leżenia na boku. Zastanawiam się jak długo to potrwa 😕 takie mam zdjęcia jak był 8 tydzień +2

Załączniki

• 02FB470F-98AA-446E-86EB-B56A7419E1D8.jpeg
    02FB470F-98AA-446E-86EB-B56A7419E1D8.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 66
Ja mam wizytę niby za tydzień umówioną, ale idę jutro, bo ja nie wytrzymam! Muszę wiedzieć, czy jest serduszko! Muszę! Brzuch się powiększył, raczej nie po świętach, bo byliśmy chorzy i nie mielismy apetytu. Piersi bardzo bolą. Jestem dobrej myśli, ale chcę to wiedzieć. Poza mężem nie wie nikt, ale jak będę wiedziała, że jest ok, to już niedługo, może za około 2 tyg chcielibyśmy powiedzieć, lub na Dzień Babci. Nie wiem, jak w pracy, bo jestem nauczycielką, akurat niedługo ferie, w pracy powiedziałabym ostatniego stycznia po feriach.

Chłopca nazwałabym Nikodem lub Maksymilian, a dla dziewczynek mam cały wachlarz propozycji :D córka ma na imię Łucja i takie imiona lubię - niepopularne. Teraz bym nazwała Liliana, Blanka, Diana, Kornelia, Sara,
Ja popieram zdecydowanie imię Nikodem, to mój kuzyn 7 lat młodszy i naprawdę jest wyjątkowy, zastanawiam się czy nie dam tak na drugie imię😅
Oto dowód w sprawie 😻
jejku jejku jaki piękny kiciuś 💕💕💕
Dokładnie. Po prostu się nie da.
Kielecki wieje starym 🍆
ja tez team winiary ale mój mąż kielecki i jest wojna w sklepie ale powiem mu następnym razem o tym 🍆
Ja ogólnie na gazowane, ale najbardziej na oranżadę Helenę 😄😁
taaaaakk miałam fazę na Helenę kilka tygodni temu weszła jak złoto zapomniałam co to za smak bo tyle nie piłam 😅

Ja nadrobiłam w końcu 😂 jeżeli chodzi o imiona to Łucja albo Nela, ostatnio wpadłam na imię Izolda, wiem dziwne i kontrowersyjne ale mi się kojarzy z piękną księżniczka, na pierwsze raczej nie ale na drugie kto wie 😃 chłopiec Leon - od zawsze mi się to imię podobało a teraz jest tyle Leonków, a chciałabym żeby mój dzidziuś miał niespotykane imię ja mam Paulina i w pewnym momencie było nas 5 w pracy 🤷‍♀️ i jeszcze rozważam imię Aleksander, ale strasznie nie znoszę skrótu Olek brzmi jak podejrzany typo 😂

Ja nadrobiłam w końcu 😂 jeżeli chodzi o imiona to Łucja albo Nela, ostatnio wpadłam na imię Izolda, wiem dziwne i kontrowersyjne ale mi się kojarzy z piękną księżniczka, na pierwsze raczej nie ale na drugie kto wie 😃 chłopiec Leon - od zawsze mi się to imię podobało a teraz jest tyle Leonków, a chciałabym żeby mój dzidziuś miał niespotykane imię ja mam Paulina i w pewnym momencie było nas 5 w pracy 🤷‍♀️ i jeszcze rozważam imię Aleksander, ale strasznie nie znoszę skrótu Olek brzmi jak podejrzany typo 😂

My z mężem nie mamy zgodności co do imienia dla ewentualnego syna i padł pomysł, żeby miał dwa, ale jak słyszę o dwóch imionach to zawsze mi się przypomina mój nauczyciel od historii, który mówił, że jak widzi w dzienniku dwa imiona, to sobie wyobraża, że ten uczeń ma dwie głowy 😂 No chyba nie przeskoczę tego skojarzenia haha

Ale ciężko was było nadrobić, tyyyle stron ale dałam radę 😆 ja wróciłam z pracy o 15 i poszłam spać i wstałam dopiero koło 21. Przespałam prawie 6 godzin 😆 nie pamietam nigdy takiego popołudniowego spania 🤣 No strasznie zmęczona ostatnio jestem ☹️ Padnięta totalnie ☹️ I jeszcze te mdlosci 🙁
Narobilyscie mi ochotę na mcflurry ale no nie opłacało by się zamawiać samych lodów na dowóz 🤣 wiec innym razem 😆

Ale ciężko was było nadrobić, tyyyle stron ale dałam radę 😆 ja wróciłam z pracy o 15 i poszłam spać i wstałam dopiero koło 21. Przespałam prawie 6 godzin 😆 nie pamietam nigdy takiego popołudniowego spania 🤣 No strasznie zmęczona ostatnio jestem ☹️ Padnięta totalnie ☹️ I jeszcze te mdlosci 🙁
Narobilyscie mi ochotę na mcflurry ale no nie opłacało by się zamawiać samych lodów na dowóz 🤣 wiec innym razem 😆

Samych lodów sztuk jeden - nie, ale jakbyś zamówiła trzy makflary to już by się opłacało :D chyba zrobię tak następnym razem :)

Co do imion to dla dziewczynki mam kilka typów: Zuzia, Maja, Kaja, Oliwia, Emilia.
Za to dla chłopców to żadne mi się nie podobają 🙁 wiec jak będzie chłopiec to nie wiem co będzie 🤣

reklama
Samych lodów sztuk jeden - nie, ale jakbyś zamówiła trzy makflary to już by się opłacało :D chyba zrobię tak następnym razem :)
Hahahha oj to coś czuje ze szybko bym przybrała na wadze 🤣 teraz jednak przestałam ćwiczyć, czuje się mega słabo wiec nawet nie mam ochoty, mimo ze do niedawna sporo ćwiczyłam ☹️
W środę idę na badanie glukozy to zwykle tylko ale postanowiłam ze się lepiej nie obżerać slodkimi dzień przed bo trochę się boje ze wyjdzie za wysoko🤣 dzis jeszcze na ciasteczko i babkę sobie pozwoliłam 😬

Do góry