reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Wiesz, jak on miał taki kiepski sprzęt to pewnie ciężko na nim tez cokolwiek zmierzyć jeśli nie jest większych rozmiarów. Moja gin nie ma najgorszego sprzętu a mimo to nie zmierzyła mi za pierwszym razem zarodka bo niby był za mały
Mi pęcherzyka nie mierzyła bo mówiła, że za wcześnie.

reklama
Serio 🥳 kurde ja za młodu też łaziłam, myślałam że nie jest to popularne już 🤪 a jak Ci powiem, że byłam prawie w samolocie na Love Parade do Berlina to pewnie uznasz mnie za dinozaura 😆😆
Berlin to moja ukochana miejscówka :D chociaż nielegalne rave, które się odbywają w bunkrach miasta gdzie mieszkam tez są super - lubię i do fancy klubu jak tresor się przejść i nielegalnie na środku lasu i na festiwal :)

Czemu wieczorem 😲

Z kilku powodów. Po pierwsze w trakcie snu jestem w pozycji leżącej i ruszam się mniej niż w ciągu dnia, więc krążenie jest słabsze. Rozrzedzam się z tej okazji heparynką. Chociaz pewnie po takim czasie stosowania i tak stężenie heparyny utrzymuje się całą dobę na podobnym poziomie. Muszę to sprawdzić w sumie. 🤔 Po drugie rano biorę Zaax, który zastępuje mi Acard, więc na dzień wspieram przeciwzakrzepowo swoją ciążę właśnie tym. Po trzecie jest to dla mnie zwyczajnie bardziej wygodne. Wieczorem mam więcej czasu, nie śpieszę się, mogę sobie spokojnie poczekać aż się wchłonie i przestanie szczypać. Po czwarte z takimi opiniami lekarzy się spotkałam. Teoretycznie nie ma to znaczenia, o której się bierze, praktycznie każdy mi mówił, że wygodniej wieczorem, ale ani lekarz, ani ja nie rozwijaliśmy tematu dlaczego.

Z kilku powodów. Po pierwsze w trakcie snu jestem w pozycji leżącej i ruszam się mniej niż w ciągu dnia, więc krążenie jest słabsze. Rozrzedzam się z tej okazji heparynką. Chociaz pewnie po takim czasie stosowania i tak stężenie heparyny utrzymuje się całą dobę na podobnym poziomie. Muszę to sprawdzić w sumie. 🤔 Po drugie rano biorę Zaax, który zastępuje mi Acard, więc na dzień wspieram przeciwzakrzepowo swoją ciążę właśnie tym. Po trzecie jest to dla mnie zwyczajnie bardziej wygodne. Wieczorem mam więcej czasu, nie śpieszę się, mogę sobie spokojnie poczekać aż się wchłonie i przestanie szczypać. Po czwarte z takimi opiniami lekarzy się spotkałam. Teoretycznie nie ma to znaczenia, o której się bierze, praktycznie każdy mi mówił, że wygodniej wieczorem, ale ani lekarz, ani ja nie rozwijaliśmy tematu dlaczego.

Ciekawi mnie kiedy ujednolicą te wytyczne. Ja na przykład oprócz mojej ginki miałam konsultacje z dwoma profesorami od niepłodności bo chciała żeby mi dobrali leki o każdy kazał brać bezwzględnie acard na noc a heparyne rano. Podpierali to głównie badaniami odnośnie acardu, ze brany przed samym snem jest prawie dwukrotnie skuteczniejszy. No i to od razu sprawiało, że heparyne rano

reklama
Ciekawi mnie kiedy ujednolicą te wytyczne. Ja na przykład oprócz mojej ginki miałam konsultacje z dwoma profesorami od niepłodności bo chciała żeby mi dobrali leki o każdy kazał brać bezwzględnie acard na noc a heparyne rano. Podpierali to głównie badaniami odnośnie acardu, ze brany przed samym snem jest prawie dwukrotnie skuteczniejszy. No i to od razu sprawiało, że heparyne rano

Ja acardu nie mogę. Zaax na pewno nie działa tak, jak Acard. To wyciąg z pestek pomidorów. Myślę, że ma mniejszą skuteczność niż Acard. Nie mam wyjścia. Na noc wolę brać to, co bardziej może mi pomóc przeciwzakrzepowo. W ogóle Zaax jest właśnie z rana zalecany przez producenta.

Do góry