reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

taaak, ale to z przymróżeniem oka :) Podaje się przybliżony czas zapłodnienia i wiek matki. Na necie znajdziesz kilka wersji.
Tak też z przymrożeniem oka, mi jeszcze długo przed ciąża koleżanki mama z obrączki wywróżyła jedno dziecko i to chłopaka. Ponoć na nitce jak się zawieszu obrączkę i przyłoży nieruchomo nad brzuch i zacznie się kręcić to dziewczynka a jak poruszać w lini to chłopak ;P

reklama
Dziewczyny, co do chińskiego kalendarza to mi dwa razy wychodził chłopak i mam dwie dziewczyny, a teraz wychodzi mi dziewczyna, więc trzymam się tego, że tu tez będzie na odwrót🤪

Compensa ma jakiś błąd na stronie i nie mogę się zarejestrować online, a jak dzwonię to automat nie chce ze mną rozmawiać, przełącza mnie do konsultanta, a konsultant nie odbiera🤔 nie zniechęcą mnie, i tak jakoś się umówię

może miałaś podwójną owu. Albo lekarka sprytna jak ta o której pisałam wyżej 😂
A kiedy test pozytywny?
Ostatnim razem też tak było, że młodsza i że podwójna owu może, wolałabym nie mieć tych rozkmin...
Z innymi dziećmi też różnice były, ale wtedy w ogóle nie przejmowałam się. Z najstarszą wg OM termin był 25.09 z usg 14.10 urodziłam 8.10 piękne dziewczę.
Co do testu to pozytywny był w dniu spodziewanej mniej więcej @ czyli 06.12.
dziewczynka Emila Ròża chłopiec Wiktor
Moja córka ma na drugie Róża, tym imieniem mówią wszyscy do niej, pierwsze w papierach tylko widnieje.

Dziewczyny, co do chińskiego kalendarza to mi dwa razy wychodził chłopak i mam dwie dziewczyny, a teraz wychodzi mi dziewczyna, więc trzymam się tego, że tu tez będzie na odwrót🤪

Compensa ma jakiś błąd na stronie i nie mogę się zarejestrować online, a jak dzwonię to automat nie chce ze mną rozmawiać, przełącza mnie do konsultanta, a konsultant nie odbiera🤔 nie zniechęcą mnie, i tak jakoś się umówię
To może się zgadzać, bo pomimo tego, ze mi wyszła teraz dziewczynka to od początku ciąży myśle, że będzie to chłopiec 😁

Ja pilnowałam diety cukrzycowej bo się bałam o dziecko i od kiedy ja stosowalam,to waga stanęła w miejscu.A był to 3 trymestr(krzywa robiłam dwa razy-bo byłam na pograniczu) na początku ciąży cukry miałam super..teraz jak sprawdzam sama dla siebie to zazwyczaj mam w okolicy 100..więc poza Endo,czeka mnie jeszcze diabetolog..Mam jednak nadzieję,że może tym razem obędzie się bez insuliny
Ale ktoś Ci układał dietę czy sama po prostu unikałaś cukrów?
Ja to najchętniej zostałabym w keto bez paniki, że cukrzyca ciążowa i inne cholerstwa ale nie jestem przekonana do diet w ciąży i chyba wolę jeść wszystko ale w odpowiednich proporcjach przez te kilka miesiecy.

Załączniki

• IMG_5717.jpeg
    IMG_5717.jpeg
    92,6 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_5716.jpeg
    IMG_5716.jpeg
    94,1 KB · Wyświetleń: 63
@Lunak @mylenne @Gabson123 i @agutek_ gratuluję dobrych wiadomości 😍 jak o kimś zapomniałam, to też gratuluję 😄

@asiasiasia popieram to, co pisały dziewczyny, poszukaj innego lekarza, nawet jakbyś musiała kawałek dalej dojeżdżać.

U mnie niestety po ponad miesiącu przerwy znów pojawiły się plamienia :/ w czwartek idę do lekarza, na razie napisałam do niego czy może nie zwiększyć dawki luteiny.

reklama
Do góry