reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Podaj miejscowość coś poszukamy, zawsze można trochę podjechać.
A naprawdę w Twojej sytuacji wizyta na NFZ nie rozwieje wątpliwości. O ile nawet zrobią Ci usg w co wątpię na tym etapie to pamiętaj, że często w tych gabinetach stoją sprzęty sprzed 20 lat. Prawdopodobnie właśnie taki ma Twój ginekolog.
W takiej sytuacji idzie się do kogoś kto po pierwsze umie robić usg (wbrew pozorom nie każdy ginekolog nabył te umiejętność przypominam, że mi typiara pomyliła macicę z ciałkiem żółtym), a po drugie ma Ferrari wśród usg i sprawdzi wszystko tak jak należy, a nie będzie wróżył z rozmazanych plam
Mieszkowice ewentualnie Kostrzyn nad Odra

Wtedy z OM byl 5tydzien i 1 dzien a w usg 2/3 tydzien (masakra). Teraz z OM 6 tydzien i 6 dzien a wedlug usg 4/5 tydzien.
Tez podejrzewam, że sprzęt tego lekarza przyczynił się do takiej oceny wieku ciąży, jechałabym kilometry do innego 😶
Czy dobrze pamiętam, że pierwszy pozytyw wyszedł Ci 11 czy 13 grudnia?

Ja wyczuwam na kilometr cukrzycę ciazowa..w pierwszej ciąży miałam +10,teraz póki co jestem na zero 😏
No i właśnie, dlatego ja wolę tego pilnować przez całą ciążę chociaż chyba i tak nie ma reguły bo podobno cukrzycę ciążowa mogą mieć dziewczyny, które zawsze miały normalnie wzorowy cukier.
Ja już 3-miesieczny pakiet wykupiłam, zobaczymy czy cos dobrego z tego będzie czy tylko wydałam hajs na próżno 😅

reklama
Do góry