reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Mnie włosy zaczęły wychodzić garściami w sierpniu po poronieniu. Prześwity widzę.
Poszliśmy z mężem na noworoczny obiad, wzięłam ramen. Jesuuu, jaka ohyda🤮 poszedł do kibla. Nic nie mogę jeść, zaczęłam się bać jedzenia. Że zjem i będzie mi niedobrze.
Zauważyłyście już gruczoły Montgomerego na brodawkach sutkowych?
Mam coś takiego, nawet o tym nie wiedziałam 🤭 niektóre aż białe.

reklama
Mnie włosy zaczęły wychodzić garściami w sierpniu po poronieniu. Prześwity widzę.
Poszliśmy z mężem na noworoczny obiad, wzięłam ramen. Jesuuu, jaka ohyda🤮 poszedł do kibla. Nic nie mogę jeść, zaczęłam się bać jedzenia. Że zjem i będzie mi niedobrze.
Zauważyłyście już gruczoły Montgomerego na brodawkach sutkowych?
Nie widzę gruczołów ale dzisiaj musiałam już wyciągnąć stanik sprzed diety czyli czasów +13 kg bo takie mam wielkie i nabrzmiałe, że w aktualnych stanikach się nie mieszczą... Myślałam, że takie cuda to raczej w ostatnim trymestrze jako przygotowanie do karmienia. Nawet sobie nie chce wyobrażać, że miałyby jeszcze bardziej się powiększać 😱
A mąż oczywiście mnie ochrzcił Pamela 🙄

Gruczoły mam od zawsze i na zawsze, więc gdybym ich nie miała, to byłabym zdziwiona🤣 ale właśnie do mnie doszło, że skoro jestem w 10tc, to chwila moment i będzie mi lecieć siara😥 (nie każdej musi lecieć i życzę Wam, żeby nie tak szybko jak mi)

Gruczoły mam od zawsze i na zawsze, więc gdybym ich nie miała, to byłabym zdziwiona🤣 ale właśnie do mnie doszło, że skoro jestem w 10tc, to chwila moment i będzie mi lecieć siara😥 (nie każdej musi lecieć i życzę Wam, żeby nie tak szybko jak mi)
Tez zawsze miałam, ale teraz niektóre przypominają pryszcze.
Siara? To jakieś upławy z sutków? Przepraszam, ale to moja pierwsza ciaza (nie licząc poronienia pustego jaja rok temu w 8tyg)

Tez zawsze miałam, ale teraz niektóre przypominają pryszcze.
Siara? To jakieś upławy z sutków? Przepraszam, ale to moja pierwsza ciaza (nie licząc poronienia pustego jaja rok temu w 8tyg)
tak, najprościej mówiąc to taki wstęp do laktacji. Ale uspokajam - jeśli się nie pojawi, to nie znaczy, że później będzie problem z mlekiem😁

Dziewczyny,a w jakiej kondycji macie włosy?bo powiem szczerze,u mnie dramat..zrobiły mi się zakola,wypadają włosy garściami..Gorzej niż po ciąży z synem..mam włosy do pasa..i wisi mi kilka strączków..jestem przerażona 😔
U mnie bez zmian, w poprzedniej ciąży były super, nawet przestały się przetłuszczać. Za to po wypadła mi chyba połowa i teraz mam takie baby hair odrośnięte na parę centymetrów ;)

Dzień dobry 🤮🤢

Załączniki

• 7caf6161-9e5c-41c5-b3ff-d062346c0949.jpeg
    7caf6161-9e5c-41c5-b3ff-d062346c0949.jpeg
    38 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Dzień dobry, w temacie paznokci, to ja w końcu zrobiłam w sylwestra swoje🤣

Spałam dziś może 3,5h, obudziłam się z plamieniem, mdłościami, a jadę właśnie z córką do szpitala (cykliczna wizyta). Nie wiem jak wyrobie oczekiwanie na izbie przyjęć🙄 a jeszcze do tego wyjeżdża dziś moj mąż i w sumie to ciul wie kiedy zobaczę go następny raz. Ma to swoje plusy, ale minusy również.

Miłego dnia dziewczynki💕

Załączniki

• IMG_1162.jpeg
    IMG_1162.jpeg
    92,5 KB · Wyświetleń: 65
Do góry