reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Dzień dobry dziewczyny, No i dobiłyśmy do ostatniego dnia roku😬

Wczoraj po południu dotarł moj mąż tak bardzo chory, że na szczęście nasze plany na sylwestra szybko się wyjaśniły🥳 niestety cały wieczór musiałam nad nim skakać, bo przecież tak źle się mężczyzna czuł, że nawet herbaty nie był w stanie zrobić. A ja wieczorem miałam wyjątkowe mdłości, Dżizzzz naprawdę myślałam, że będę się przytulać do porcelany i jak powiedziałam mężowi, ze ja tez bardzo źle się czuję i mam tak codziennie, to mi odpowiedział „No tak, ale to przez ciąże”. Ok, a to coś zmienia?!🤷‍♀️

Odnoszę wrażenie, że jesteś dla niego za dobra 😀

reklama
Dzień dobry dziewczyny, No i dobiłyśmy do ostatniego dnia roku😬

Wczoraj po południu dotarł moj mąż tak bardzo chory, że na szczęście nasze plany na sylwestra szybko się wyjaśniły🥳 niestety cały wieczór musiałam nad nim skakać, bo przecież tak źle się mężczyzna czuł, że nawet herbaty nie był w stanie zrobić. A ja wieczorem miałam wyjątkowe mdłości, Dżizzzz naprawdę myślałam, że będę się przytulać do porcelany i jak powiedziałam mężowi, ze ja tez bardzo źle się czuję i mam tak codziennie, to mi odpowiedział „No tak, ale to przez ciąże”. Ok, a to coś zmienia?!🤷‍♀️
chyba każda z nas to zna, że chory facet, to malutkie jęczącego dziecko potrzebujące ojojania 💁🏼‍♀️😆.

W Nowy Rok z przytupem! Będą bąbelki 🥸❤️ „Bąbel a la piccolo” choć może znajdę jakiś wytrawniejszy 😆🤔

chyba każda z nas to zna, że chory facet, to malutkie jęczącego dziecko potrzebujące ojojania 💁🏼‍♀️😆.

W Nowy Rok z przytupem! Będą bąbelki 🥸❤️ „Bąbel a la piccolo” choć może znajdę jakiś wytrawniejszy 😆🤔

Te proseczo Mionetto czy jak mu tam 0.0% jest na prawdę dobre, jak na alkohol bezalkoholowy. Może spróbuj :) chociaż ja dzisiaj właśnie mam bardziej ochotę na słodko na picolo

I powiem Wam, że dzisiaj TERAZ czuję się świetnie. Trochę pospałam i chwilę poleżałam w łóżku. Teraz piję latte i leżę pod kocykiem. Nic mi nie dolega. Nie mam mdłości, nie czuję głodu chociaż jeszcze nic nie jadłam. Planuję sobie dzień, trzeba odgruzować chałupę i mam jakiś dobry humor. 😊 ciekawe o której godzinie się wszystko spier* 😅

I powiem Wam, że dzisiaj TERAZ czuję się świetnie. Trochę pospałam i chwilę poleżałam w łóżku. Teraz piję latte i leżę pod kocykiem. Nic mi nie dolega. Nie mam mdłości, nie czuję głodu chociaż jeszcze nic nie jadłam. Planuję sobie dzień, trzeba odgruzować chałupę i mam jakiś dobry humor. 😊 ciekawe o której godzinie się wszystko spier* 😅
ja też się wreszcie wyspałam 🥴❤️ rundkowałam co prawda z 5 razy siusiu po nocy.. Mam nadzieję, że wytrwam dzisiaj do tej północy 😂, bo ja to po 22 już chętnie w kimono idę 🥹.

ja też się wreszcie wyspałam 🥴❤️ rundkowałam co prawda z 5 razy siusiu po nocy.. Mam nadzieję, że wytrwam dzisiaj do tej północy 😂, bo ja to po 22 już chętnie w kimono idę 🥹.

Ja to normalnie padam po powrocie do domu. Myślę, że około 18 przychodzi kryzys. Dzisiaj nie wiem, jak będzie, bo mam dzień wolny. Dlatego cieszę się każdą chwilą dobrego humoru. 😀

reklama
Właśnie zdałam sobie sprawę, że przede mną jeszcze minimum 240 zastrzyków z heparyny a ja już jestem jednym wielkim siniakiem😂😂😂😂
Pod te barwy mam fioletowe piccolo 😂

A jak robisz te zastrzyki i masz Clexane czy Neoparin?
Clexane ma trochę inna budowę igły (podobno) i przez to, że ampułkostrzykawka jest bardziej smukła, lek napływa raczej wolniej niż w Neoparin, więc Clexane jest nieco bardziej łaskawy dla naczyń. Ja osobiście bardziej się polubiłam jednak z Neoparin. Mają lepiej widoczny pęcherzyk powietrza i raczej zawsze zostaje on na górze, bo w Clexanie czasem mi się przemieszczał i nie spełniał swojej roli wypychania resztki leku i ochrony przed wypłynięciem z ciałka. Może zmień technikę podawania. Może podawaj wolniej albo unikaj okolicy widocznych pod skórą żyłek. Mi się bardzo sporadycznie robią mini siniaczki.

Do góry