reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Ktoś ponownie mnie prosił o zedytowanie dat w wątku i cały czas mam to z tyłu głowy, ale czuję się jak stary kapeć dziadka - zgnieciona i wymiętolona, a nawet z lekka śmierdząca, szczególnie po rzyganku. Chwilowo to dla mnie za duże wyzwanie 😀. Rano w robocie a w domu tylko leżę i walczę o życie. Może uda mi się jutro albo pojutrze do tego usiąść i zacząć działać w tym temacie. A na ten moment wybaczcie moją niedyspozycję. 😀

reklama
Ja biorę pregne plus bez żelaza póki co ale jak skończę to opakowanie to będę brać z żelazem :) dodatkowo magneb6forte no i dupka 2x1.
Co do L4, nie idę bo jestem zarejestrowana jako bezrobotna i nie pracuje, umowa skończyła mi się na poprzednim macierzyńskim i nie wróciłam do pracy ale w poprzedniej ciąży byłam na l4 od początku ze względu na pracę typowo w chemi.

No raptem 2 osoby wypowiedziały się rozumiejąc to, co chciałam przekazać. Reszta trochę na mnie „ruszyła”…. A ja przecież nie napisałam, ze takie kobiety to obiboki, czy jeszcze gorzej, napisałam tylko, ze tego nie rozumiem :(
Nie przejmuj się ;). Chyba każdy z nas ma jakieś kontrowersyjne podejście do jakiegoś aspektu około ciążowego czy dziecięcego. (Twojego do l4 nie uważam za kontrowersyjne)

Ja biorę pregne plus bez żelaza póki co ale jak skończę to opakowanie to będę brać z żelazem :) dodatkowo magneb6forte no i dupka 2x1.
Co do L4, nie idę bo jestem zarejestrowana jako bezrobotna i nie pracuje, umowa skończyła mi się na poprzednim macierzyńskim i nie wróciłam do pracy ale w poprzedniej ciąży byłam na l4 od początku ze względu na pracę typowo w chemi.

Ja Pregna Start i dodatkowo Pregna DHA, to połączenie jest dla mnie najbardziej interesujące. Pregna Start ma więcej witamin niż Pregna Plus, ale nie ma DHA więc sobie uzupełniam drugim preparatem. :)

Właściwie to chciałabym zrobić 2 listy albo 2 rzeczy uwzględnić na jednej.
1. Termin porodu z USG
2. USG I trymestru
Jeszcze nie wiem, czy wrzucę jako edycję opisu wątku, czy w tabelce z Excela/Worda i wrzucę jako zdjęcie. Bardziej mi się podoba ta druga opcja. Prześpię się z tym. Chętnie posłucham sugestii. Aleee możecie w odpowiedzi na ten komentarz pisać te dwa powyższe terminy. Hmm? :)

Właśnie o to mi chodziło. O to, gdy wszystko jest w porządku a idzie się na zwolnienie, bo się ma taki kaprys, bo „można”. Ale widać, ze nawet nie wolno wyrazić delikatnie swojego zdania. Nie obrażając nikogo, pisząc jedynie ze nie rozumie się decyzji o pójściu na L4 z kaprysu. Gdy ktoś ma inne, swoje zdanie to już jest coś nie tak? Ja szanuje Wasze, nie mam pretensji do nikogo, pisze po prostu swoje zdanie. Nie chcąc nikogo obrażać i nie robiąc tego. Gdybym napisała ze to popieram 100% byłoby ok. Ale mając inne zdanie i wyrażając je z kultura włożyłam kij w mrowisko. Ehh…. 😞
może gdybyś napisała "a ja się czuje dobrze i nie potrzebuję iść na l4" zostałoby to trochę inaczej zrozumiane niż "a ja was wszystkich nie rozumiem", bo faktycznie można to było odebrać jako krytykę, chyba tylko o to w tym wszystkim chodzi :)

My z mężem w Sylwestra siedzimy sami w domu, no może moja przyjaciółka wpadnie. Ale my z tych, co po imprezach się nie wożą ;)
W temacie L4 jeszcze nie wiem, ile będę pracować, ostatnio planowałam do siódmego miesiąca, ale mnie wkurzył właściciel i poszłam na zwolnienie po piątym. W trzecim miesiącu trafiłam do szpitala i później jeszcze w domu byłam na L4 - łącznie miesiąc. A później usłyszałam od współpracowników, że komentował właśnie tekstami typu "ledwo brzuch widać, a już wolne wszystkie biorą (w tym okresie 3 byłyśmy w ciąży). I tak byłam łaskawa, bo przepracowałam te dwa miesiące, żeby sobie znaleźli zastępstwo :p
A Wy dziewczyny informowaliście już kogoś o ciąży? My nie, czekamy do skończonego 3 miesiąca. A kusi mnie strasznie, żeby komuś się wygadać ;)
zgadzam się i kumam sytuację 👍🏻. A np. w DK kobiety w ciąży normalnie na rowerach popylają sobie do pracy i większość z nich pracuje do praktycznie samego końca 😆💁🏼‍♀️
Moja przyjaciółka w bliźniaczej ciąży we Francji pracowała do 8 miesiąca w perfumerii i między klientami biegała wymiotować o toalety, bo ją tak drażniły te zapachy. Ale u nich wolne w ciąży ucinane jest z macierzyńskiego, a L4 nikt tak na prawo i lewo nie daje, więc wolała później z dzieciakami w domu posiedzieć 🤷‍♀️
Hejo. Byłam dziś na katastrofalnym pobieraniu krwi. Mam słabo widoczne żyły ale takiego kłucia nie zapomnę do końca życia... W przychodni próbowały pobrać z ręki, przedramienia i dłoni . Gdzie z dłoni było najgorzej bo prawie pawia wypuscilam na szanowna panią pielegniare . Po nie udanych próbach powiedziała : musisz przyjechać w poniedziałek jak będzie inna pielęgniarka albo jechać do szpitala bo ja nie umiem pobrać krwi z takich pustych żył .
Panie w szpitalu na szczęście bez problemu i bez bólu pobrały krew.. dzięki Bogu..
Mam to samo, raz mi próbowały z obu rąk, nadgarstków, dłoni, a następnie zapędzały się próbować z nóg, ale już podziękowałam za to miłe doświadczenie ;)

reklama
Właściwie to chciałabym zrobić 2 listy albo 2 rzeczy uwzględnić na jednej.
1. Termin porodu z USG
2. USG I trymestru
Jeszcze nie wiem, czy wrzucę jako edycję opisu wątku, czy w tabelce z Excela/Worda i wrzucę jako zdjęcie. Bardziej mi się podoba ta druga opcja. Prześpię się z tym. Chętnie posłucham sugestii. Aleee możecie w odpowiedzi na ten komentarz pisać te dwa powyższe terminy. Hmm? :)
1. 17.08
2. 23.01

Do góry