reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Da się jakoś wejść przez aplikacje, żeby było widać po prostu nieprzeczytane wiadomości? Bo ja jak wchodzę to mi pokazuje wszystko od 1 strony
Tego nie wiem, ale jak się kliknie nie na wątek, tylko na najnowszą wiadomość w nim, która się wyświetla w aplikacji na stronie głównej tuż pod wątkiem, to wtedy się włącza ostatnia strona a nie pierwsza 😀 to odrobinę mniej przewijania.

O, masz tak, samo jak ja😁 tez ostatnia miesiączka 11.11 i ten sam termin porodu :)
O podobne terminy bo ja ostatnio okres 13.11
Byłam dziś u ginekolog na Luxmed, żeby mi kartę ciąży założyła i bym mogła zrobić badania krwi za darmo. Ale cieszę się że u niej nie prowadzę ciąży. Co chwilę podważała to co mówię, odzywała się średnio sympatycznie, pytała po co mi zastrzyki, po co mi tyle badań itd itp. I jeszcze jak powiedziałam że 1 ciąża, a potem powiedziałam że 2 poronienia były, to się oburzyła, że jaka 1 ciąża, jak to trzecia!
Zrobiła usg, coś tam sobie patrzyła i za chwilę obraca ekran i mowi- o, tak to wygląda..
Już tylko siedziałam i czekałam aż badania wypisze... Na szczęście większość w pakiecie mam, oprócz ferrytyny i witaminy D.
Dzidzia już większa, bo 0,92cm i niby 7+1 a w zeszły czwartek miało 0,29cm i 5+6.
Mi też tak przeskoczyła ❄️ z 4+1 na 6+4 w przeciągu 11 dni ;)
To chyba tylko ja tutaj od samego początku mam ogromny apetyt i właściwie nie mam mdłości 😅 za to mój poziom energii jest totalnie ujemny..
Też mówiłam nie mam mdłości to potem 3 razy 🤮🤮🤮. Mówiłam nie plamię więc super, a dziś pierwsze plamienie. Więc wolę mówić czuje się dobrze, dziękuję. I nie krakać innych dolegliwowści 😪🤔

Czy wasi ginekolodzy tez was umawiają co 2 tygodnie ? Z jednej strony się cieszę bo od wizyty do wizyty do zobaczenia fasolki bardzo się dłuży zawsze, ale kasy to pójdzie sporo jeśli do końca ciąży będę się z lekarzem co dwa tyg widywać 🤣

Czy wasi ginekolodzy tez was umawiają co 2 tygodnie ? Z jednej strony się cieszę bo od wizyty do wizyty do zobaczenia fasolki bardzo się dłuży zawsze, ale kasy to pójdzie sporo jeśli do końca ciąży będę się z lekarzem co dwa tyg widywać 🤣
Mój umawia zazwyczaj co miesiąc mniej więcej.

Ja mam opcje "przejdź do nowych" u góry jak wchodzę w wątek i mi pokazuje najnowsze co naskrobałyście 😉

Boże ja ze mnie z ciśnienie zeszło, zjadłam dopiero po przyjściu od lekarza... Rozkłada mnie coś chyba, apap brałam, bo grypę mieli synowie 🙄

ja na szczęście mam lekarza z pakietu z PZU wiec prawie wszystko mam za darmo. Na pierwsza wizytę przyszłam 6.12, potwierdził ciaze ale nie założył karty i kazał przyjść za dwa tygodnie czyli 20.12. Następna wizyta 10.01 :)

reklama
U mnie to samo, zero mdłości, bardzo dobrze się czuję. Jak tutaj czytam o tych dolegliwościach dziewczyn, to się zastanawiam czy ze mną ok wszystko.
to ja mam teraz rozkminę z bólem piersi.. wcześniej mnie bardziej bolały a teraz nie są już takie wrażliwe i bolesne. Często się zastanawiam czy wszystko tam w środku jest dobrze 🥹.. ogólnie myślę, że mam dosyć łagodne objawy..byle nie zanikały 🙈

Do góry