reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Hej! Czytałam was od początku w nadziei, ze będę mogła dołączyć i tak tez się stało. Jestem po jednej stracie w 5tc w sierpniu przez tarczyce. Od czwartku coś na testach było widać dzisiaj badania z krwi potwierdziły. Planowany termin według ostatniej miesiączki 06.08.2023. ❤️

Załączniki

• 8123DF41-2B3D-4D93-8E06-EEC435A485DC.jpeg
    8123DF41-2B3D-4D93-8E06-EEC435A485DC.jpeg
    94,2 KB · Wyświetleń: 85
Czy kogoś tez tak boli podbrzusze?
Mnie 🙈 chociaz dzisiaj już mi tak nie dokucza ,ale na początku tygodnia tak do środy to bolało,w nocy ciężko mi się zasypiało. Wczoraj też w sumie trochę takie ciągnięcie ,ale położyłam się na trochę i potem już było ok. Dodam ,że się nie forsowalam,nie ćwiczyłam 🤣 Sprzątanie, gotowanie itp,na nogach byłam poprostu

Mam małe pytanko, może coś będziecie wiedziały. Od kiedy lekarz może wystawić zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy. Wczoraj mój ginekolog napisał, że dopiero po usg 6-7 tydzień. Czytałam, że tak na prawdę to i po samej becie powinni. Chciałabym to już uregulować, żeby móc powiedzieć o tym pracodawcy i mieć potwierdzenie od lekarza. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Mi lekarz wystawił po becie, ale to było w późniejszym okresie ciąży. USG przedtem nie robiłam.

Pozdrawiam.

reklama
Mi lekarz wystawił po becie, ale to było w późniejszym okresie ciąży. USG przedtem nie robiłam.

Pozdrawiam.

Wychodzi na to, że wszystko zależy od kaprysu lekarza ;) ale większość jednak po usg. Co ciekawe każdy lekarz ma prawo wystawić, nawet rodzinny po wynikach bety. Zastanawiam się czy z tego nie skorzystać

Do góry