reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Ja będę robiła zaraz serniczek z brzoskwiniami 🫶🏻 a tak to jedziemy do teściów i sobie we 4 posiedzimy 😄. Co do wizyt i usg, ja do lekarza rodzinnego w DK muszę chodzić (nie ginekologa), który nie zrobi usg, ale przeprowadzi wywiad, założy kartę, zbada krew i mocz oraz da skierowanie na przezierność karkową. Na usg chodzę sobie prywatnie do kliniki, która się tym zajmuje po prostu a koszt to jakieś 250zł. Tu lekarze rodzinni muszą wiedzieć więcej niż przeciętny lekarz w PL i to on przekierowuje do specjalisty, gdy to coś poważnego, czego on nie ogarnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry, ja po badaniach. Babeczka mnie w laboratorium „nastraszyła”, że jak nie będzie mojego wyniku HIV w necie, to znaczy, że jest pozytywny i teraz już panicznie boję się, ze faktycznie go nie będzie🙄😅 życie z nerwicą jest męczące🙈

Ze dwa dni miałam trochę lepiej z mdłościami i tak czułam, że w wigilie nadrobię i nie myliłam się. Niestety dzisiaj jeden z gorszych dni jak dotąd😐

Nie umiem w życzenia, więc po prostu życzyć Wam będę dziewczynki wesołych świąt❤️ abyśmy wszystkie po nudnych 9 miesiącach tuliły nasze sierpniowe dzieci💕

Dzień dobry, ja po badaniach. Babeczka mnie w laboratorium „nastraszyła”, że jak nie będzie mojego wyniku HIV w necie, to znaczy, że jest pozytywny i teraz już panicznie boję się, ze faktycznie go nie będzie🙄😅 życie z nerwicą jest męczące🙈

Ze dwa dni miałam trochę lepiej z mdłościami i tak czułam, że w wigilie nadrobię i nie myliłam się. Niestety dzisiaj jeden z gorszych dni jak dotąd😐

Nie umiem w życzenia, więc po prostu życzyć Wam będę dziewczynki wesołych świąt❤️ abyśmy wszystkie po nudnych 9 miesiącach tuliły nasze sierpniowe dzieci💕
Jesteś dawczynią krwi?

Bo jakbyś była i nie dostałaś sławetnego listu od centrum krwiodawstwa to znaczy, ze nie masz HIV. :D
Możesz tez zrobić badania na HIV w anonimowym centrum, to wyniki są zawsze tego samego dnia :). (Zawsze jak robiło sie w relacji poważnie i wchodziliśmy na tematy seksualne to zawsze wymagałam wyników od moich partnerów, stad wiem 😂)
Wait, czy ty nie jesteś już mama?

Bo jakbyś była i nie dostałaś sławetnego listu od centrum krwiodawstwa to znaczy, ze nie masz HIV. :D
Możesz tez zrobić badania na HIV w anonimowym centrum, to wyniki są zawsze tego samego dnia :). (Zawsze jak robiło sie w relacji poważnie i wchodziliśmy na tematy seksualne to zawsze wymagałam wyników od moich partnerów, stad wiem 😂)
Wait, czy ty nie jesteś już mama?
jestem mamą i ogólnie badanie na HIV miałam w życiu robione już 3 razy, ale moje lęki nie są zazwyczaj logiczne i obawiam się czegoś, bo tak i już😅
U mnie w labo niby tez wyniki maja być dziś, ale postanowiłam dzisiaj niczego nie sprawdzać (ja przede wszystkim zwykłej morfologii się obawiam, bo zawsze mam ogrom odchylow), żeby się nie stresować

jestem mamą i ogólnie badanie na HIV miałam w życiu robione już 3 razy, ale moje lęki nie są zazwyczaj logiczne i obawiam się czegoś, bo tak i już😅
U mnie w labo niby tez wyniki maja być dziś, ale postanowiłam dzisiaj niczego nie sprawdzać (ja przede wszystkim zwykłej morfologii się obawiam, bo zawsze mam ogrom odchylow), żeby się nie stresować
A to HIV się nie przejmuj :D
A jesteś w trakcie terapii? Jeżeli chodzi o twoje leki?

reklama
Do góry