reklama
graż_ka
Fanka BB :)
Tylko nie serem, od niego mi niedobrzeNie serem tylko sercem
graż_ka
Wgl. Do dziewczyn które plamią - czy nie macie nigdzie nadżerki? Ja nie plamie, ale moja ginekolog mi powiedziała, ze mam nadzerke, która jest podkrwiona i jakbym plamila, to mam się nie martwić, bo jakiekolwiek podrażnienie jej może to spowodować.
Gabson123
Mam tak samoAle zazdroszczę wam dziewczyny tych serduszek gdybym już je widziała to bym się tak nie martwiła a tak to jednak duży stres i to jeszxze przez święta..
Hej dziewczyny. My już po wizycie. 6,7 mm człowieka, tętno 120 trochę mi dał posłuchać dla mojego spokoju. Z USG 6+4 a z OM 6+1. Grunt, że na tą chwilę wszystko jest w porządku. Założył mi kartę ciąży a badania zrobię po drugiej wizycie- tak ustaliliśmy.
Załączniki
EMilkaaa84
Ja pappy nie zrobiłam w ciąży z synem,bo miałam sanco. Moja lekarka była mega zła,że nie zrobiłam pappy, właśnie ze względu na to,że niby daje obraz o hipotrofii i jeszcze coś tam.. Szczerze?powiedziałam jej że mnie to nie przekonuje i że jak będę jeszcze kiedyś w ciąży też tego badania nie zrobię..(mam 38lat,więc na pewno wyszedłby mi tam kosmos)Dodam tylko, że jeśli chodzi o pappę to mama ginekolog namawia do wykonania tego badania również że względu na łożysko. Wykryje niewydolność czy mozaikowatość. Jeszcze tego tematu nie zgłębiłam powiem szczerze.
Bardzo serdecznie gratuluję wszystkim po wizytach
Ja właśnie przeszłam z priv na pakietowego z medicover by koszty zmniejszyć, zobaczymy... Ten krotego wybrałam z polecenia, nie ma jeszcze podanych terminów na po Świętach ani dalej, czekam cierpliwie. Ten od usg, też z polecenia, a co wyjdzie- przekonam się. No i dzięki za przypomnienie o kubeczku do badania, muszę kupić na 27.12 rano
Ja to pewnie będę miała stos zleconych badań ze wzgl na wiek, a o nifty dowiedziałam się tu, tego chyba nie było wcześniej
Teraz to tylko przetrwać Święta i wizyta, bardzo chcę mieć już jakąś wiedzę o bejbi
Ja właśnie przeszłam z priv na pakietowego z medicover by koszty zmniejszyć, zobaczymy... Ten krotego wybrałam z polecenia, nie ma jeszcze podanych terminów na po Świętach ani dalej, czekam cierpliwie. Ten od usg, też z polecenia, a co wyjdzie- przekonam się. No i dzięki za przypomnienie o kubeczku do badania, muszę kupić na 27.12 rano
Ja to pewnie będę miała stos zleconych badań ze wzgl na wiek, a o nifty dowiedziałam się tu, tego chyba nie było wcześniej
Teraz to tylko przetrwać Święta i wizyta, bardzo chcę mieć już jakąś wiedzę o bejbi
milobuzik
Właśnie mam taki sam stosunek do pappy, ale to tylko dlatego, że mam złe doświadczenie z bliskimi mi osobami. Ma to swoje konsekwencje. Siostra na początku po złym wyniku pappa odmówiła dalszego badania (nifty, sanco) i w efekcie lekarz skierował ją na patologię ciąży, właściwie nakrzyczal na nią że jest mloda i powinna usunąć, że zajdzie w kolejną, żaden inny ginekolog nie chciał jej wtedy przejąć przez tą pappe (dreszcz mnie przechodzi jak sobie to przypominam i widzę dziś jej słodkiego, zdrowego synka).Ja pappy nie zrobiłam w ciąży z synem,bo miałam sanco. Moja lekarka była mega zła,że nie zrobiłam pappy, właśnie ze względu na to,że niby daje obraz o hipotrofii i jeszcze coś tam.. Szczerze?powiedziałam jej że mnie to nie przekonuje i że jak będę jeszcze kiedyś w ciąży też tego badania nie zrobię..(mam 38lat,więc na pewno wyszedłby mi tam kosmos)
Miała chyba prawdopodobieństwo Edwardsa 1:44.
Pappa mnie nie przekonuje, wprowadza dużo zamieszania - sanco o nifty- muszę o tym doczytać.
Pytam o te badania nie żeby kogoś przekonać, że nie warto, tylko raczej sama bym się chciała przekonać że ma to sens (mam 35 lat, na pewno będę miała zalecane, to moja pierwszą ciąża).
milobuzik
Słyszałam o tym, doczytamDodam tylko, że jeśli chodzi o pappę to mama ginekolog namawia do wykonania tego badania również że względu na łożysko. Wykryje niewydolność czy mozaikowatość. Jeszcze tego tematu nie zgłębiłam powiem szczerze.
reklama
graż_ka
Słuchaj, ja uważam, ze jak jesteś tak se nastawiona na to, to jak będzie okej na usg prenatalnym, to ja bym miała w nosie.Właśnie mam taki sam stosunek do pappy, ale to tylko dlatego, że mam złe doświadczenie z bliskimi mi osobami. Ma to swoje konsekwencje. Siostra na początku po złym wyniku pappa odmówiła dalszego badania (nifty, sanco) i w efekcie lekarz skierował ją na patologię ciąży, właściwie nakrzyczal na nią że jest mloda i powinna usunąć, że zajdzie w kolejną, żaden inny ginekolog nie chciał jej wtedy przejąć przez tą pappe (dreszcz mnie przechodzi jak sobie to przypominam i widzę dziś jej słodkiego, zdrowego synka).
Miała chyba prawdopodobieństwo Edwardsa 1:44.
Pappa mnie nie przekonuje, wprowadza dużo zamieszania - sanco o nifty- muszę o tym doczytać.
Pytam o te badania nie żeby kogoś przekonać, że nie warto, tylko raczej sama bym się chciała przekonać że ma to sens (mam 35 lat, na pewno będę miała zalecane, to moja pierwszą ciąża).
Jakby były problemy na USG to bym poszła na amino/dalsze testy, bo wydaje mi się, ze wiedzieć żeby się przygotować zawsze zawsze warto
Podziel się: