reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Z tego co czytałam jest zalecane, a jak jesteś zdecydowana na nifty to nie wydawałabym pieniążków na pappa bo to tylko statystyki No i wychodzą jak wychodzą ale @Paulusman tez pisałam ze pappa nie chodzi tylko o wady genetyczne a inne wyniki, tylko nie wiem czy nifty nie ma tego wszystkie w pakiecie co pappa.
Tak ma to samo a nawet więcej 😉

reklama
puls dziecka jest raczej dość specyficzny, dużo wyższy No i wg mnie ogólnie brzmi inaczej, nie wiem, czy to tak łatwo pomylić😁
Kobiety w ciąży są spanikowane więc jak już słyszą ten puls, który przez nerwy też będzie wyższy to ciężko się połapać czy to ciężarnej czy dzidzi, może być podobny😁😁

Kobiety w ciąży są spanikowane więc jak już słyszą ten puls, który przez nerwy też będzie wyższy to ciężko się połapać czy to ciężarnej czy dzidzi, może być podobny😁😁
nie No oby do 140 puls matki nie wystrzelał, bo będzie potrzebny kardiolog🤪 sama nie używałam detektora, ale jak położna czy lekarz dawali mi posłuchać serca, to ja nigdy nie miałam wątpliwości, które tętno złapali😬 oczywiście możliwe, ze jak się samemu w domu próbuje wyłapać to jest ciężko, ale to pewnie kwestia wprawy

nie No oby do 140 puls matki nie wystrzelał, bo będzie potrzebny kardiolog🤪 sama nie używałam detektora, ale jak położna czy lekarz dawali mi posłuchać serca, to ja nigdy nie miałam wątpliwości, które tętno złapali😬 oczywiście możliwe, ze jak się samemu w domu próbuje wyłapać to jest ciężko, ale to pewnie kwestia wprawy
Żartuję oczywiście 😉

Już pisze bo długa historia, tak jak pisałam wcześniej zapisałam się na NFZ głównie żeby mieć l4 i skierowanie na badania, prywatnie tez chodzę, następna wizyta 31.12. No i dość ze położna mnie zważyła w całym ubraniu i w ciężkich zimowych butach 😂 dobrze ze nie w kurtce to by było xd i zapisała wagę sprawdzała bmi i krzyknęła nadwaga, No masakra kto tak wazy, prywatnie mnie zapytała po prostu o wagę bo wiem jaką mam rano 😅 drugi śmiech to wcześniej mnie to nie interesowało bo chodziłam tylko po skierowania na badania i cytologię. Ale nie ma usg 😱😱 tylko nie wiem co to było może do mierzenia tętna nie wiem, zbadała mnie i powiedziała ciąża 😂😂😂 mąż przed chwila dotknął brzucha o mówi ciąża 😂 także bez komentarza naprawdę, tyle ze założyła kartę ciąży, pytała jak się czuje i czy nie chce na l4. I dała skierowanie na prenatalne i o dziwo w mieście obok robią w klinice niepłodności na NFZ, tak bez limitu wieku :o będę tak dzwonić jeszcze, ale tutaj mam pytanko do was, umówiłam się na prenatalne do przychodni gdzie chodzę, młoda dr, od niedawna robi prenatalne ale ma certyfikat i nie ma za dużo opini konkretnie o prenatalnych, kliknika niepłodności która robi na NFZ ma opinie pół na pół, ale z tego co czytałam ma specjalistów z kilku letnim starzem, No i teraz sama nie wiem co wybrać 😅 oczywiście do prenatalnych pappa i wolne hcg, myślimy o sanco albo nifty ale naprawdę nie wiem.
lekarze wyczuwają po macicy, że jest powiększona i wtedy stwierdzają ciążę🤪 dla mnie to było niepojęte, jak poszłam do lekarza, a ten mi bez usg, tylko macając powiedział, że ciąża🙈

U mnie też wygląda,że jest ok,jest zarodek zgodny z wiekiem ciąży,jest serduszko,ale jest też krwiak..powtórka z rozrywki..kontrola za 2tygodnie
Najważniejsze, że jest zarodek i serduszko. A krwiak powinien się wchłonąć czy raczej opróżnić? Da się coś z tym zrobić czy to musi sie zadziać samo?

reklama
Odkryłam, kiedy pogarsza mi się ból biodra, a mianowicie w trakcie i po jeździe samochodem☹️ niestety u mnie w aucie i u męża w aucie to samo🙄 może buchnę mamie samochód, ona nie ma kubełkowych siedzeń🤔

Do góry