reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Z tego co czytałam jest zalecane, a jak jesteś zdecydowana na nifty to nie wydawałabym pieniążków na pappa bo to tylko statystyki No i wychodzą jak wychodzą ale @Paulusman tez pisałam ze pappa nie chodzi tylko o wady genetyczne a inne wyniki, tylko nie wiem czy nifty nie ma tego wszystkie w pakiecie co pappa.
Tak ma to samo a nawet więcej 😉

reklama
puls dziecka jest raczej dość specyficzny, dużo wyższy No i wg mnie ogólnie brzmi inaczej, nie wiem, czy to tak łatwo pomylić😁
Kobiety w ciąży są spanikowane więc jak już słyszą ten puls, który przez nerwy też będzie wyższy to ciężko się połapać czy to ciężarnej czy dzidzi, może być podobny😁😁

Kobiety w ciąży są spanikowane więc jak już słyszą ten puls, który przez nerwy też będzie wyższy to ciężko się połapać czy to ciężarnej czy dzidzi, może być podobny😁😁
nie No oby do 140 puls matki nie wystrzelał, bo będzie potrzebny kardiolog🤪 sama nie używałam detektora, ale jak położna czy lekarz dawali mi posłuchać serca, to ja nigdy nie miałam wątpliwości, które tętno złapali😬 oczywiście możliwe, ze jak się samemu w domu próbuje wyłapać to jest ciężko, ale to pewnie kwestia wprawy

nie No oby do 140 puls matki nie wystrzelał, bo będzie potrzebny kardiolog🤪 sama nie używałam detektora, ale jak położna czy lekarz dawali mi posłuchać serca, to ja nigdy nie miałam wątpliwości, które tętno złapali😬 oczywiście możliwe, ze jak się samemu w domu próbuje wyłapać to jest ciężko, ale to pewnie kwestia wprawy
Żartuję oczywiście 😉

Już pisze bo długa historia, tak jak pisałam wcześniej zapisałam się na NFZ głównie żeby mieć l4 i skierowanie na badania, prywatnie tez chodzę, następna wizyta 31.12. No i dość ze położna mnie zważyła w całym ubraniu i w ciężkich zimowych butach 😂 dobrze ze nie w kurtce to by było xd i zapisała wagę sprawdzała bmi i krzyknęła nadwaga, No masakra kto tak wazy, prywatnie mnie zapytała po prostu o wagę bo wiem jaką mam rano 😅 drugi śmiech to wcześniej mnie to nie interesowało bo chodziłam tylko po skierowania na badania i cytologię. Ale nie ma usg 😱😱 tylko nie wiem co to było może do mierzenia tętna nie wiem, zbadała mnie i powiedziała ciąża 😂😂😂 mąż przed chwila dotknął brzucha o mówi ciąża 😂 także bez komentarza naprawdę, tyle ze założyła kartę ciąży, pytała jak się czuje i czy nie chce na l4. I dała skierowanie na prenatalne i o dziwo w mieście obok robią w klinice niepłodności na NFZ, tak bez limitu wieku :o będę tak dzwonić jeszcze, ale tutaj mam pytanko do was, umówiłam się na prenatalne do przychodni gdzie chodzę, młoda dr, od niedawna robi prenatalne ale ma certyfikat i nie ma za dużo opini konkretnie o prenatalnych, kliknika niepłodności która robi na NFZ ma opinie pół na pół, ale z tego co czytałam ma specjalistów z kilku letnim starzem, No i teraz sama nie wiem co wybrać 😅 oczywiście do prenatalnych pappa i wolne hcg, myślimy o sanco albo nifty ale naprawdę nie wiem.
lekarze wyczuwają po macicy, że jest powiększona i wtedy stwierdzają ciążę🤪 dla mnie to było niepojęte, jak poszłam do lekarza, a ten mi bez usg, tylko macając powiedział, że ciąża🙈

U mnie też wygląda,że jest ok,jest zarodek zgodny z wiekiem ciąży,jest serduszko,ale jest też krwiak..powtórka z rozrywki..kontrola za 2tygodnie
Najważniejsze, że jest zarodek i serduszko. A krwiak powinien się wchłonąć czy raczej opróżnić? Da się coś z tym zrobić czy to musi sie zadziać samo?

reklama
Odkryłam, kiedy pogarsza mi się ból biodra, a mianowicie w trakcie i po jeździe samochodem☹️ niestety u mnie w aucie i u męża w aucie to samo🙄 może buchnę mamie samochód, ona nie ma kubełkowych siedzeń🤔

Do góry