reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Ja mam następna wizytę dopiero 30 grudnia ach… ile trzeba mieć w sobie cierpliwości 😁
W przyszłym tygodniu znowu zrobię będę i powtórkę po 48h i tez już coś będę z tego widziała

reklama
Brakuje chyba takiej listy, którą mogłybyśmy aktualizować, na której byłyby planowane bety, usg i inne te pierwsze wizyty, co myślicie?
Bo szczerze mówiąc jest na tyle, że ja nie pamiętam która kiedy,a tak łatwiej byłoby nam się wspierać i czekać wspólnie na dobre nowiny ☺️

Brakuje chyba takiej listy, którą mogłybyśmy aktualizować, na której byłyby planowane bety, usg i inne te pierwsze wizyty, co myślicie?
Bo szczerze mówiąc jest na tyle, że ja nie pamiętam która kiedy,a tak łatwiej byłoby nam się wspierać i czekać wspólnie na dobre nowiny ☺️

Rozmawiałyśmy o tym kilkanaście stron wcześniej i na razie stanęło na tym, że taka lista jest bez sensu bo to się ciągle zmienia

Odkąd jestem w ciąży mam jakieś chore sny 😂. Zanim zaczęliśmy się starać o dziecko to rzuciłam palenie. Dzisiaj mi się w nocy śniło, ze zapaliłam teraz podczas, gdy jestem w ciąży 😂😳. Później mi się śniło, ze jeszcze do tego się wina napiłam 🫣. Ciężka noc za mną 😂😂. A Wy jak? Z objawów u mnie dalej piersi bolą intensywnie w nocy mnie bardzo mdliło. Czy ktoś tez tak ma, ze największe mdłości ma w nocy?
Ja mam mdłości cały dzień, właśnie ssę imbir. Naciąga mnie.
A sny mam codziennie, bardzo intensywne, długie historie. Ostatnio śniłam że widziałam wielkie drzewo z moimi rodzicami, było ogromne.
Albo że byłam w aquaparku z dzieciakami od rodziny męża.
Lubię te sny. :)

Witam wszystkie nowe dziewczyny i oczywiście nudnych ciąż 🌸🌸 jeżeli chodzi o objawy ja do 6 tygodnia prawie nic potem mdłości ale teraz zależy który dzień wiec na każde objawy przyjdzie czas 😅 myślę, ze jak się posypią wizyty 23 to spokojnie możemy stworzyć pierwsza listę usg @Paulusman na wigilie 😅 Dziewczyny nie napisze rewelacji ale uważajcie na drodze u mnie w mieście dramat ledwo co wróciłam do domu ❣️

Witajcie!

Mam 37 lat i moja historia jest dluga i ciezka.. Przeszlam 2 poronienia, gdzie dopiero po nich znalazlam super lekarke, ktora odkryla wodniaka jajowodu. Wodniak zostal usuniety w lipcu, jednak szanse na zajscie naturalne byly male (zle wyniki nasienia partnera plus AMH niezaduzy). Ostatnia owulacja byla z tego zlego jajnika (gdzie nie ma jajowodu) ale lekarka i tak mowila, ze warto probowac i nie takie rzeczy widziala...

Ja juz sie i tak nastawilam na invitro, mielismy sie szykowac na marzec 2023, az tu nagle okres sie spoznial 6 dni.. Bylam pewna ze to dieta Keto na ktora przeszlam w listopadzie zeby schudnac. Stwierdzilam jednak, ze dla spokoju zrobie test. I 2 grube krechy pokazaly sie natychmiast!!
Takze test 14.12, wczoraj Beta wyszla 2900 (!) i jutro ide powtorzyc. Wizyte mam w nastepny czwartek i juz sie doczekac nie moge... Wydaje sie to tak daleko!
Dodam tez ze w ogole nie czuje sie ze jestem w ciazy, zero bolu w cyckach/ brzuchu. No, moze wiecej sikam :D ale to tyle.

Załączniki

• eeee.PNG
    eeee.PNG
    56,5 KB · Wyświetleń: 32
U nas na drodze na szczęście dramatu nie ma, tylko takie pozostałości śniegu na wiosce zostały. A ja zaraz śmigam z młodszą do szkoły muzycznej, ale jedziemy ekspresówką, więc powinna być zupełnie czarna. Ogólnie od kiedy jestem kierowcą bardzo nie lubię śniegu

reklama
Czy tylko ja mam pierwsza wizytę 28.12 a termin z apki na 16.08? 🙈 w pierwszej ciąży leciałam od razu. A teraz czekam na spokojnie, żeby usłyszeć już bicie serca :)
ja w poprzednich ciążach właśnie tak później szlam „na gotowe”, a w tej po prostu już tyle komplikacji było, że nawet nie zliczę na ilu wizytach byłam🤪 ale wolałabym tą Twoją opcję z późniejsza wizytą

Do góry