reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Patrycja1995 każda z nas jest inna, każda ma inna sytuacje życiową, różnimy się pewnie wiekiem & wieloma innymi aspektami. Żadna z Nas (w mojej opinii) nie powinna Ci doradzać czy to dobry/ zły pomysł, co zrobić, jak zrobić etc. To co można Ci doradzić to żebyś sama rozpisała sobie wszystkie za i przeciw, rozważyła to wspólnie z narzeczonym i podjęła najlepsza dla Ciebie/ dla Was decyzje. Powodzenia :) 🤞🏻

reklama
@Patrycja1995 każda z nas jest inna, każda ma inna sytuacje życiową, różnimy się pewnie wiekiem & wieloma innymi aspektami. Żadna z Nas (w mojej opinii) nie powinna Ci doradzać czy to dobry/ zły pomysł, co zrobić, jak zrobić etc. To co można Ci doradzić to żebyś sama rozpisała sobie wszystkie za i przeciw, rozważyła to wspólnie z narzeczonym i podjęła najlepsza dla Ciebie/ dla Was decyzje. Powodzenia :) 🤞🏻
No i pięknie podsumowane :)
Nikt za nas życia nie przeżyje. Kredytów nie splaci, dzieci nie wychowa, męża nie przytuli - i dobrze! To nasze życie i my nim musimy pokierować tak abyśmy byli szczęśliwi bo O to w życiu przecież chodzi. :)
U nas dziś słoneczko ale dość zimno. Spacerek zaliczony, domek ogarnięty, obiad w piekarniku. 💪
Miłego dnia. :*
Polish_20201128_122559565.jpg

Bardzo dobra puenta @MegBor !
A ja teraz z innym pytaniem 🤔 zaczynam się powoli martwić czy to co robi mój Leon to normalne, czy lepiej się skonsultować z lekarzem,otóż chodzi o sen w nocy. Jak Leon zasypia to jest ok, ma ten pierwszy sen dłuższy i nic się nie dzieje, horror przychodzi po pierwszym karmieniu piersią. Jakaś minutę po karmieniu zaczyna energicznie ruszać głowa na prawo i lewo i macha rękami tak, ze się wybudza. Muszę go wtedy przytrzymać lub głaskać po głowie i na chwile przechodzi i potem znów aż w końcu zaśnie porządnie 🤷🏻‍♀️ I tak jest po każdym następnym karmieniu... czy któras mama się spotkała z czymś takim ?

Ooo to ja mam to samo! Tylko na mocnego śpiocha karmienie jest w miarę normalne. Ja byłam z tym u pediatry i zasugerowała że to zbyt szybki wypływ mleka z piersi lub po prostu w okresie ząbkowania dzieją się takie cyrki... Sama nie wiem co o tum myśleć 🤔 Raz jest lepiej razz gorzej i mam nadzieję że mu to minie✌️

Ooo to ja mam to samo! Tylko na mocnego śpiocha karmienie jest w miarę normalne. Ja byłam z tym u pediatry i zasugerowała że to zbyt szybki wypływ mleka z piersi lub po prostu w okresie ząbkowania dzieją się takie cyrki... Sama nie wiem co o tum myśleć 🤔 Raz jest lepiej razz gorzej i mam nadzieję że mu to minie✌️
Tyle że u @Suzie_suzanna dzieje się tak chwilkę po karmieniu A nie w trakcie.
A w trakcie karmienia to u mnie też tak było. Ale to wlasnie dlatego że mleko tryskało na kilometr :D i mała się wkurzala.
A że tak robi po...🤔🤔 nie wiem. Moja czasami byla niespokojna ale to jak jej się zbierało na ulanie.

Dziewczyny moja córcia ma to samo , i nie po karmieniu czy przed często poprostu śpi, zasypia i tak szybko kręci główką na lewo i prawo i macha rączkami, ale nie trwa to długo. Nawet nie myślałam , żeby lekarza o to zapytać bo wydawało mi się że zwyczajnie jej coś nie pasuje, nie może usnąć albo czasem jak ją boli brzuszek. Wzięłam to za zwyczajne wiercenie ... 🤔

Dziewczyny właśnie trochę o tym poczytałam, bardzo wiele matek zwróciło na to uwagę u swoich dzieci , kilka było z tym u pediatry neurologa itd i żaden lekarz nic niepokojącego nie stwierdził, tylko że nowe doznania , bo nauczyło się obracać główkę, bo główka może swędzi, albo że tak reaguje na zmęczenie i u mojej córci to chyba to zmęczenie plus nowe doznania 😁 raczej nie ma czym się martwić ale pediatry zawsze można zapytać 😉

Właśnie ja tez czytałam o tym, przynajmniej próbowałam coś znaleść 🤔 jedni właśnie pisali że to normalne i przejdzie a inni żeby iść do neurologa. Ja małego dla świetego spokoju zapisałam do neurologa dziecięcego. Przynajmniej będę spokojniejsza :) @misiaaa95 no właśnie mój tak ma jak się przebudzi do karmienia i potem próbuje znów usnąć 🤷🏻‍♀️ Wydaje mi wtedy, ze jego sen nie jest taki jak powinien być, ale mogę się mylić 🤷🏻‍♀️ W ciągu dnia nie ma tego problemu. Wiec jest duże prawdopodobieństwo, ze jest jak mówisz. Nowe doznania plus zmęczenie.

reklama
Bardzo dobra puenta @MegBor !
A ja teraz z innym pytaniem 🤔 zaczynam się powoli martwić czy to co robi mój Leon to normalne, czy lepiej się skonsultować z lekarzem,otóż chodzi o sen w nocy. Jak Leon zasypia to jest ok, ma ten pierwszy sen dłuższy i nic się nie dzieje, horror przychodzi po pierwszym karmieniu piersią. Jakaś minutę po karmieniu zaczyna energicznie ruszać głowa na prawo i lewo i macha rękami tak, ze się wybudza. Muszę go wtedy przytrzymać lub głaskać po głowie i na chwile przechodzi i potem znów aż w końcu zaśnie porządnie 🤷🏻‍♀️ I tak jest po każdym następnym karmieniu... czy któras mama się spotkała z czymś takim ?
Mamy to samo! Rzuca głowa na boki, ręce latają. Tylko ze u nas każde zasypianie tak wyglada :/
pytałam o to lekarz, ale w sumie wypytała mnie o wszystko i nic 😅 typu czy jest TV tam gdzie zasypia, jakie światło, czy mamy psa, czy zamykamy drzwi, jaka temperatura w pokoju etc ..

Do góry