reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

My tez z ciemieniucha walczyliśmy, ale pediatra poleciła krem i szampon z Musteli na ciemieniuche. Nie trzeba wyczesywać :) i jesteśmy bardzo zadowoleni bo w ciągu 1,5 tygodnia wszystko się unormowalo 😊 Leon wskakuje już powoli w 74 🙀 tak samo zaraz nie będę mogła używać gondoli 🤦🏻‍♀️ Tak mi dziecko rośnie jak na drożdżach 🤭 pokupilam śliniaki bo mały tak się ślini ze co chwile musiałam ubranie mu zmieniać 😅 ale raczej to nie żeby tylko ślinianki się uruchomiły. Dzisiaj o dziwo była dobra noc :D najpierw 3,5 godziny a potem co 3 wstawanie :D

reklama
@Suzie_suzanna Jakaś masakra! Jak mogli do tego dopuścić ....
Ja ubranka też co 2 tygodnie mam do przeglądu , lekarz mnie tak straszył w ciąży, że malutka i ze słabo rośnie , ale teraz ... Nie nadążam zamawiać, ma już 68 i to takie 68 jest na styk.. chociaż wiadomo, różnie z rozmiarowkami sklepowymi jest ...

My tez z ciemieniucha walczyliśmy, ale pediatra poleciła krem i szampon z Musteli na ciemieniuche. Nie trzeba wyczesywać :) i jesteśmy bardzo zadowoleni bo w ciągu 1,5 tygodnia wszystko się unormowalo 😊 Leon wskakuje już powoli w 74 🙀 tak samo zaraz nie będę mogła używać gondoli 🤦🏻‍♀️ Tak mi dziecko rośnie jak na drożdżach 🤭 pokupilam śliniaki bo mały tak się ślini ze co chwile musiałam ubranie mu zmieniać 😅 ale raczej to nie żeby tylko ślinianki się uruchomiły. Dzisiaj o dziwo była dobra noc :D najpierw 3,5 godziny a potem co 3 wstawanie :D
To jaki duży się urodził?
Moja Julia też rośnie. Co widać i czuć :D.
U nas nic taka nawet. Obudziła się o 1 bo z mężem dopiero się kladlismy spać i ją obudzilismy. Wypiła mleczko i zasnęła i tak do 7.30. Potem mleko i dalej sen do 10, a teraz w drogę na bioderka.

Polecacie jakieś filmy na netflixie?

@Lipka on jak się urodził to miał 60 cm i ważył 4,750 a teraz już prawie 6,5 😅 strasznie długi jest w tym momencie 😂
Wspaniałe śpi ta twoja mała 🙀 normalnie zazdrość mnie zżera 😅
@misiaaa95 dokladnie ! Masakra ! Jeszcze w produktach dla dzieci ! Gdzie powinni zwracać szczególna uwagę !

@Lipka on jak się urodził to miał 60 cm i ważył 4,750 a teraz już prawie 6,5 😅 strasznie długi jest w tym momencie 😂
Wspaniałe śpi ta twoja mała 🙀 normalnie zazdrość mnie zżera 😅
@misiaaa95 dokladnie ! Masakra ! Jeszcze w produktach dla dzieci ! Gdzie powinni zwracać szczególna uwagę !
Ja byłam pewna że będzie mi kiepsko spala bo synek jak miał 2 miesiace to już spał całe noce i tak myślałam że teraz drugie da popalić. Ale widać mają w genach spanie 🤣🤣.
Wczoraj to zasnęła O 20. A obudziła się o 8.40 to dopiero szok.
Wracam z bioderek wszystko ok.
No to twój miał 60cm tak jak mój synek i 3820g i też szybko ciuszki wymienialam, A niektóre nowe były już za małe. A moja Kruszyna miała 53cm I 2900g i teraz jak porównuje ze znajoma która urodziła 2 dni wcześniej z podobna wagą to moja trochę mniejsza. Może przez to ulewanie tak nie przybiera 🤔

Mój wiercipiętek to się zawsze o 3 w nocy budzi na jedzonko no i rano pobudka ok. 7. Chciałabym żeby tak ładnie przesypial całe noce ale z drugiej strony to te mojej cycki tak produkują ze ja i tak pewnie obudziłabym się w środku nocy całą mokra albo na odciąganie.
My ubranka mamy na 68 ale to już tak na styk i zaraz będzie 74 tylko pewnie z podwiniętymi rękawami 😁 Jak ostatnio wpadłam do pepco to tyle fajnych ciuszków nakupowałam ze troszku brakło miejsca na młodego półce w szafie😜

Mój wiercipiętek to się zawsze o 3 w nocy budzi na jedzonko no i rano pobudka ok. 7. Chciałabym żeby tak ładnie przesypial całe noce ale z drugiej strony to te mojej cycki tak produkują ze ja i tak pewnie obudziłabym się w środku nocy całą mokra albo na odciąganie.
My ubranka mamy na 68 ale to już tak na styk i zaraz będzie 74 tylko pewnie z podwiniętymi rękawami 😁 Jak ostatnio wpadłam do pepco to tyle fajnych ciuszków nakupowałam ze troszku brakło miejsca na młodego półce w szafie😜
O tak to inna bajka. Jak ja jeszcze karmilam synka A spał całą noc to wstawalam z cycuchami twardymi jak kamień i ogromnymi.. dziś też wpadlam do pepco na chwilę. Cuda mają

Hej dziewczyny!
Wczoraj dzwoniła do mnie kuzynka a zarazem moja Pani kierownik.
Pytała mnie jakie mam plany po macierzyńskim i czy nie myślałam o pracy na rodzicielskim. Wtedy bym miała 1/2 etatu pracy i 1/2 zasiłku rodzicielskiego. Praca byłaby 3-4godzinki dziennie. Tylko.. musiałabym na ten czas małego dać do żłobka, bo nie miałby kto się nim zająć. Moi rodzicie jak i narzeczonego jeszcze sami muszą pracowac. Zależy im żebym wróciła, bo jednej lasce się umowa kończy i nie chcą jej przedłużyć. Uważają że ja wracając na 1/2 etatu więcej jestem w stanie zrobić niż ona na całym. Też mam szansę wskoczyć na Zastępcę głównego księgowego, gdy wrócę na cały etat.

I powiem wam że sama nie wiem co robić. Z jednej strony bym chciała pójść ale nie chce małego dać do żłobka, bo jest jeszcze malutki. Będzie miał skończone zaledwie 5 miesiecy.
Ja praktycznie z nim jestem 24h non stop i ciężko mi się z nim rozstać nawet na te kilka godzin, żeby komuś go dać.
Miłość matki a ojca jednak to co innego.

Co wy byście zrobiły na moim miejscu?

reklama
Do góry