reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

To widzę dziewczyny, ze te nasze dzieciaki podobnie z tym spaniem 🥴 widocznie tak maluchy w tym okresie maja! A jak u Was z trzymaniem główki? U nas marnie 🤨
@Patrycja1995 słyszałam tez o tym króliku wiec coś musi w tym być, ze jest teraz na czasie :) Daj koniecznie znać jak już się pobawicie w święta jak tam daje radę ;)
@Adunia91 uśmiałam się z tego pierwszego kła 😅 ale fakt.. tez tak sobie o tym myśle, ze potem może być ciekawie 🥴 te zastoje w cyckach to masakra 😩 i nawet jakby człowiek chciał w nocy pospać to strach 😅

reklama
Czytam o tych waszych zastojach to zaraz mi się przypomnia to zapalenie piersi, gorączka. Brrrrrr
Cieszę się że mnie to już nie dotyczy. No ale tak myśląc to pewnie poszłam na łatwiznę. 🤔
Jeśli chodzi o trzymanie główki to jak mam na recach mała to już trzyma ładnie "nie giba się jak główka pieska w samodzodzie" 😁 ale jak leży na brzuchu to nie bardzo ma siłę długo trzymać główkę.
Polish_20201120_130934769.jpg

U nas podobnie 😁 Na rękach już od dawna trzyma ładnie główkę ale w leżeniu na brzuszku to zależy. Czasami ma dzień że w ogóle nie ma ochoty na takie aktywności i leży plackiem, a czasami trzyma gowke tak wysoko i tak długo że sama się dziwię. Ale widzę że wraz z upływem dnia jest tendencja spadkowa czyli rano trzyma ładnie ale wieczorem to już placek 😁 Dlatego wieczorem podpieramy go na lamie z Fisher Price ✌️ on ma tak jeszcze przypięte różne grzechotki i tak z 20 minut dziecko jest zajęte 😜

Załączniki

• IMG_20201102_193720.jpg
    IMG_20201102_193720.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 106
U nas podobnie 😁 Na rękach już od dawna trzyma ładnie główkę ale w leżeniu na brzuszku to zależy. Czasami ma dzień że w ogóle nie ma ochoty na takie aktywności i leży plackiem, a czasami trzyma gowke tak wysoko i tak długo że sama się dziwię. Ale widzę że wraz z upływem dnia jest tendencja spadkowa czyli rano trzyma ładnie ale wieczorem to już placek 😁 Dlatego wieczorem podpieramy go na lamie z Fisher Price ✌️ on ma tak jeszcze przypięte różne grzechotki i tak z 20 minut dziecko jest zajęte 😜
O kurcze że na to nie wpadłam 😄😄 też jej coś podłoże. :D

Dziewczyny A wracacie czasami na forum na posty z lata ? Ja ostatnio sobie czytałam. Jak przeżywałysmy kiedy..no kiedy urodzimy..ze mamy skurcze itp:D aż w końcu posty jedna za drugą że już mamy nasze słoneczka. 🤩😍

Wow dziewczyny , ale się rozpisałyscie 🙈
Też jestem na instagramie piatusie 😊
U nas jeśli chodzi o karmienie to chyba nie jest źle co dwie godziny jakoś do 15 min, A w nocy co 4 godziny. Bardzo szybko leci mi pokarm, często mała jest całą zalana. Lubię karmić i dla mnie jest to bardzo wygodne , być może dlatego że nie mam problemu jak Wy , współczuję Wam . Moja córcia w dzień śpi bardzo różnie czasami ma dłuższą drzemkę, A innego dnia kilka drzemkę po 20 min i mam wrażenie że tylko ją usypiam i karmię, często nie ma jak zrobić obiadu😒🤭 ale nie mogę narzekać bo ładnie śpi w nocy 🤗 ciekawe jak będzie z tym ząbkowaniem 😬

reklama
Wow dziewczyny , ale się rozpisałyscie 🙈
Też jestem na instagramie piatusie 😊
U nas jeśli chodzi o karmienie to chyba nie jest źle co dwie godziny jakoś do 15 min, A w nocy co 4 godziny. Bardzo szybko leci mi pokarm, często mała jest całą zalana. Lubię karmić i dla mnie jest to bardzo wygodne , być może dlatego że nie mam problemu jak Wy , współczuję Wam . Moja córcia w dzień śpi bardzo różnie czasami ma dłuższą drzemkę, A innego dnia kilka drzemkę po 20 min i mam wrażenie że tylko ją usypiam i karmię, często nie ma jak zrobić obiadu😒🤭 ale nie mogę narzekać bo ładnie śpi w nocy 🤗 ciekawe jak będzie z tym ząbkowaniem 😬
Oby dzieciaczki jak najłagodniej przeszły ząbkowanie. ✊
He u nas oprócz karmienia i usypiania to zabawy, wygłupy. Bujaczek, bajeczka. Noszenie, przytulania. Potem butla i przy niej najczęściej zasypia. Fajnie jak już dzieci zaczynają się interesować światem. Wtedy np bujak albo mata edukacyjna i w tym czasie można zrobić obiad czy posprzątać. Więc myślę że będzie coraz łatwiej:D

Do góry