reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Moja Hania ma czkawkę kilka razy dziennie :) wtedy skacze mi cały brzuch, ale podejrzewam, że czuję to tak dobrze z powodu łożyska na tylnej ścianie :)

Wczoraj mój synuś brykał co jakiś czas przez calutki dzień. W różnych miejscach czułam i właśnie się zastanawiałam czy to już czkawka, wyczytałam ze od połowy II trymestru już tak [emoji177] ciesze się jak małe dziecko jak czuje ruchy [emoji85][emoji170]

reklama
Dzień dobry sierpniówki [emoji170]

Czy wszystkie już przeszły na wątek zamknięty? Cichutko tu bardzo.

Pije kakao i myśle co by tu na śniadanie zjeść. Pogoda dziś taka sobie, nie posiedzę na ogrodzie z książka... pomysłu na obiad nie mam. Na pewno będzie jakaś zupa ale jaka [emoji28] ostatnio przerobiłam już chyba wszystkie (oprócz kapuśniaku ale jakoś nie przepadam).
Jakie plany na weekend???

Cześć brzuchatki 🙂
Nie, chyba jeszcze nie ma dostępu, w każdym razie ja cierpliwie czekam 🙂

Ja się zabieram za wstanie z łóżka i już myślę co tu zjeśc na śniadanie 🤭 Co do obiadu w czwartek musiałam zrobić żurek z jajkiem i biała kiebaska bo miałam ślinę na niego od środy 🤭 pysznyyy. Wczoraj ogórkowa z ogórków mojej mamy mmmmniaaam 😍 mąż zadowolony z zachcianek ciążowych haha. A dziś pewnie makaron z sosem tak na szybko.

Mam nadzieję że w weekend będzie pogoda, okupujemy z mężem niedzielę lasy. Jest pięknie 💕

Cześć brzuchatki [emoji846]
Nie, chyba jeszcze nie ma dostępu, w każdym razie ja cierpliwie czekam [emoji846]

Ja się zabieram za wstanie z łóżka i już myślę co tu zjeśc na śniadanie 🤭 Co do obiadu w czwartek musiałam zrobić żurek z jajkiem i biała kiebaska bo miałam ślinę na niego od środy 🤭 pysznyyy. Wczoraj ogórkowa z ogórków mojej mamy mmmmniaaam [emoji7] mąż zadowolony z zachcianek ciążowych haha. A dziś pewnie makaron z sosem tak na szybko.

Mam nadzieję że w weekend będzie pogoda, okupujemy z mężem niedzielę lasy. Jest pięknie [emoji177]

Ja nie mam lasu w pobliżu a po za miasto nie ma opcji jechać bo mandat 5tys zł i 9 punktów kary [emoji51] ale bardzooo chętnie wybrałabym się z córka i psami żeby się wybiegały

Najważniejsze ze jest plan a pessar pięknie zatrzyma skracanie się szyjki. Dużo odpoczywaj i nie dźwigaj nic [emoji177]
Witam, mnie chyba też to czeka :( mam bardzo rozpulchniona, 32mm. Wizyta we środę. Czy przy tym pessarze tylko trzeba leżeć, czy mogę wyjść dookoła bloku z psem i do sklepu??

Ja nie mam lasu w pobliżu a po za miasto nie ma opcji jechać bo mandat 5tys zł i 9 punktów kary [emoji51] ale bardzooo chętnie wybrałabym się z córka i psami żeby się wybiegały
O matko aż takie kary? 😥 Katastrofa. Gdzie tak koszą? Rozumiem jak złapią kogoś na kwarantannie... No ale bez przesady... My kwarantanny nie mamy tylko się zwyczajnie izolujemy i unikamy ludzi. A mimo tego że mieszkamy na wsi i tak do lasu musimy jechać autem.

Witam, mnie chyba też to czeka :( mam bardzo rozpulchniona, 32mm. Wizyta we środę. Czy przy tym pessarze tylko trzeba leżeć, czy mogę wyjść dookoła bloku z psem i do sklepu??

Nie mam pojęcia, z tego co dziewczyny piszą to normalnie można funkcjonować ale nie przesadnie. Duzi odpoczywać i nie dźwigać. Sama doświadczenia nie mam.

Faktycznie masz krótka szyjkę, ale nie martw się! Pessar pomoże na pewno [emoji177]

O matko aż takie kary? [emoji26] Katastrofa. Gdzie tak koszą? Rozumiem jak złapią kogoś na kwarantannie... No ale bez przesady... My kwarantanny nie mamy tylko się zwyczajnie izolujemy i unikamy ludzi. A mimo tego że mieszkamy na wsi i tak do lasu musimy jechać autem.

W UK takie kary [emoji51] tak myśle ze i dobrze bo jak wprowadzono kwarantannę to wszyscy się rzucili na spacery w parkach, lądach i wędrówki górskie..

reklama
Dzień dobry [emoji170]
Jutro połowa ciąży [emoji13]
IMG_7060.JPG

Do góry