reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A mi pokarm znikł..:(
Jak to? Stres? Odciagaj co 2h. Systemem 7-5-3. I przystawiaj malucha jak najczęściej. Jest duża szansa że laktacja wróci. Oczywiście jeśli chcesz bo do kp nikt Cię nie zmusi :*
W każdym bądź razie czego nie postanowisz trzymam mocno kciuki za Was!

Gratulacje!!!:-):-):-)

Nie musi boleć cały brzuch. Skurcz to może być ból miesiaczkowy w dole brzucha z jednoczesnym twardnieniem całego brzucha. Ale prawda taka,ze kazda z nas inaczej odczuwa je. Ja przy tym porodzie nie do konca bylam pewna czy to na pewno skurcze,wydawaly mi sie za slabe:p
Trzymam kciuki!!!:*

Też się tego boję, że skurcze będą mi się zbyt słabe wydawać. Pamiętam jak było wcześniej.

Ja też teraz jem dużo więcej rzeczy "zakazanych" których unikałam z córką. Naleśniki rano jadłam, wczoraj kanapki z papryką i pomidorki moje z ogródka[emoji5] teściowa na mnie oczy że jem te rzeczy a skoro widzę że małemu nic nie jest to czemu mam głodować. Pokarm z czegoś musi być. A tyle mam mleczka że spokojnie jeszcze jedno by się najadło[emoji5]

Przynajmniej chodzisz najedzona [emoji16]

No to patrz co u mnie wywinął tu gorąco a owijam w rożek bo z tego najgorzej mu się oswobodzić ale jak widać i tak nie daje rady Zobacz załącznik 887140

Może śpiworek lub otulacz pomoże [emoji1] co tam będzie spać w 1 pozycji.

Paulana do mnie położna ma niecałą godzinę jazdy, więc mam nadzieję rozpoznam [emoji28]

Katinails super się braciszek przytula do siostry [emoji846]

Jak to? Stres? Odciagaj co 2h. Systemem 7-5-3. I przystawiaj malucha jak najczęściej. Jest duża szansa że laktacja wróci. Oczywiście jeśli chcesz bo do kp nikt Cię nie zmusi :*
W każdym bądź razie czego nie postanowisz trzymam mocno kciuki za Was!
Nie wiem nie mam pojecia. 3 dobę dzisiaj nie spalam bo od czwartku meczyly mnie skurcze i byl porod, później nie spalam z wrażenia i czuwania przy maluszku. Może to stres. Dzisiaj maly jeszcze coś tam pociągnął o 14 a teraz są pustki jak naciskam. Ani jednej kropelki

Tak maź był ze mną na sali operacyjnej podczas Cc , trzymał za rękę :) a potem z lekarzami poszedł i mała na mierzenie i ważenie . Nie czułam nog - dokładnie .
Dziękuję jeszcze raz za tak dokładny opis :* , utwierdził mnie w przekonaniu, że ten szpital będzie dobrym wyborem :)

Nie wiem nie mam pojecia. 3 dobę dzisiaj nie spalam bo od czwartku meczyly mnie skurcze i byl porod, później nie spalam z wrażenia i czuwania przy maluszku. Może to stres. Dzisiaj maly jeszcze coś tam pociągnął o 14 a teraz są pustki jak naciskam. Ani jednej kropelki
Nawał jest na 3-5 dobę. Nie stresuj się bo to zabija laktacje. Wiem sama po sobie.. Przystawiaj dziecinke, laktator, dużo wody pij. Spokojnie. Jeszcze rozkręcicie laktacje. Ja wychodzac że szpitala odboagnelam całe 16 ml z obu piersi... W domu jak emocje opadły to mnie pokarm zalal.

Mi sie nawet nie pojawił :( mam laktator , ale jakos miałam nadzieje , ze przyjdzie samo z siebie . W trakcie ciąży kilka razy leciała siara a teraz Jakby piersi nie dostały sygnału , ze urodziłam :(
Po cc może zejść chwilę zanim pokarm się pojawi. Ja wychodzac że szpitalu z obu piersi łącznie 16 ml odciagnelam.. A to że młoda nie potrafiła ssać nie ułatwiło sprawy

reklama
Do góry