reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

też coś słyszałam o stanie przedrzucawkowym ale nawet nie będę o tym czytała, żeby się nie stresować.

Ciekawe czy Gienio już tuli Astrid:)

Byłam na zakupach. Zapełniłam chłopakom lodówkę jak ja będę w szpitalu żeby z głodu nie pomarli choć znając mojego męża przez te 2 dni zanim przyjedzie moja mam będą się żywili fast foodami.
Zamrażarkę też zapełniłam mięsem, nawet bułki i chleb zamroziłam. Nie wiem jak się będę czułą po cc więc wolę mieć wszystko pod ręką. Wody wzięłam 10 zgrzewek tych 0,7 z dzióbkiem, soki itp. Sąsiad pownosił mi to wszystko do mieszkania także super bo maż będzie ok 17 dopiero to by się grzało w aucie.
Kupiłam dla nas pościel w Home&you i jestem niezadowolona. Miała być zwykła bawełniana a jest z domieszką satyny a ja nie lubi takiej bo kołdra w niej jeździ. Na dodatek kosztowała 111zł i to z promocji, zła jestem jak nie wiem co.
W jysku nam babeczka powiedziała ze po 20sierpnia będzie promocja na kołdrę które teraz kosztuje 250zl chyba a będzie po 90zl :) może doczekam,prześcieradło i nowa pościel mam, kupiliśmy w słoniki hehe

reklama
Mnie nastraszył jakaś rzucawka, muszę o tym przeczytać, bo wyniki krwi które miałam podwyższone tez opisują ta rzucawke...
O Boże już o tym nie czytam, ale będę miała schiza teraz :D
Ja tez czytalam o stanie przedrzucawkowym ale nie ma co sie nakrecac samej [emoji14] juz zadnych objawow nie wpisuje, bo mi cisnienie z nerwow za bardzo skoczy i wtedy bedzie problem :D

Jak mialam 145/ 90 to moj gin nic nie mowil, nawet zebym kontrolowala [emoji14] chyba sobie olal sprawe

Albo po prostu nie panikuje zbytnio, to jest w miarę normalne ciśnienie, mogło być tez takie, bo stres przez wizytę itd. A tez w spoczynku i relaksie jest inne ciśnienie a w ruchu i stresie inne, ja mam całe szczęście książkowe zawsze. Nawet przed porodem 2 dni jak przyjmowałam się do szpitala to idealne 120/80 miałam ;)

:):):) Ja mam cc we wtorek, środę ale może być tak, że będziesz pierwsza:)

Ja stosowałam po ciaży jak karmiłam proctohemolan w ciaży chyba też można. Dopytaj w aptece. Zbawienne są też nasiadówki z kory dębu ale nie wiem czy w ciąży można.

Dziewczyny, mam ciśnienie 135na 95, puls 92. Mam się zacząć martwić? Do ile to w miarę bezpieczne ciśnienie? Gin kazał mi kontrolować 3 razy dziennie i jak wysokie to do szpitala ale nie spytałam ile to jest już za wysokie.
Sorki, że się wtrącę z listopadowego podczytuję, ale też mam kontrolować ciśnienie.
Mierzysz nie od razu z marszu tylko należy odczekać od aktywności 10 minut.
Jeżeli 3 wyniki w ciągu dnia powyżej 140/90 należy się zgłosić do lekarza.
Ja mam przepisany lek od ciśnienia ale mam zacząć brać jakby 3 pomiary w danym dniu były wyższe.

Sorki, że się wtrącę z listopadowego podczytuję, ale też mam kontrolować ciśnienie.
Mierzysz nie od razu z marszu tylko należy odczekać od aktywności 10 minut.
Jeżeli 3 wyniki w ciągu dnia powyżej 140/90 należy się zgłosić do lekarza.
Ja mam przepisany lek od ciśnienia ale mam zacząć brać jakby 3 pomiary w danym dniu były wyższe.
Dzięki, że piszesz. Kręcę się po mieszkaniu niby nic nie robię ale przed następnym mierzeniem położę się na 10min.

reklama
Do góry