reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Gratulacje ;) tez mam wozek i lozeczko.. i zdziebko ciuszkow na poczatek ;) reszte skompletuje w maju ;)

Dziękuje :) W sumie jeszcze mamy trochę czasu do końca, więc aż tak się nie spieszy ;)

Nie biore witamin all in one.. ;) do gina jade w srode :D

U mnie położna kazała brać jedynie na początku kwas foliowy, a później witamine D. Ale uznaję, że jednak to za mało. Biorę komplet wszystkich witamin.

Dziękuje :) W sumie jeszcze mamy trochę czasu do końca, więc aż tak się nie spieszy ;)

U mnie położna kazała brać jedynie na początku kwas foliowy, a później witamine D. Ale uznaję, że jednak to za mało. Biorę komplet wszystkich witamin.
Tzn ja biore d3 i k2mk7 1x1 do tego kwas foliowy2x1 i magnez 3x1,jem duzo warzyw i owocow i innych rzeczy wiec nie potrzebuje az tylu witamin.. teraz tylko z tym jodem pytalam chociaz mam mega smierdzace gazy po nim, wiec cos mi sie zdaje ze i jego nie potrzebuje [emoji23]

Tzn ja biore d3 i k2mk7 1x1 do tego kwas foliowy2x1 i magnez 3x1,jem duzo warzyw i owocow i innych rzeczy wiec nie potrzebuje az tylu witamin.. teraz tylko z tym jodem pytalam chociaz mam mega smierdzace gazy po nim, wiec cos mi sie zdaje ze i jego nie potrzebuje [emoji23]

Rozumiem. ja mimo, że staram się to jednak moja dieta chyba nie jest wystaczająca temu te witaminki :) . Być może nie potrzebujesz, a nadmiar jego musi gdzieś ujść :D

Jestem już na sali. Badanie okej. Na USG Przepływy dobre, macica trochę za twarda, wody są. Dostaje leki na płucka w razie porodu przedwczesnego, jakieś rozkurczowe , magnez itp. wykrakałem sobie. Jeszcze wczoraj pisałam , że mam przeczucie , że mała urodzi się wcześniej. Eh..

Jestem już na sali. Badanie okej. Na USG Przepływy dobre, macica trochę za twarda, wody są. Dostaje leki na płucka w razie porodu przedwczesnego, jakieś rozkurczowe , magnez itp. wykrakałem sobie. Jeszcze wczoraj pisałam , że mam przeczucie , że mała urodzi się wcześniej. Eh..
No co Ty mówisz? Podali ci sterydy na płucka? Ale lekarz powiedział dlaczego? Szyjka się skraca czy co się się dzieje? [emoji852]

Kochana nie przejmuj sie, oni musza to podawac co nie znaczy ze urodzisz wczesniej ;)

Rozumiem. ja mimo, że staram się to jednak moja dieta chyba nie jest wystaczająca temu te witaminki :) . Być może nie potrzebujesz, a nadmiar jego musi gdzieś ujść :D
Tzn moze i jakies potrzebuje ale moj organizm mi tego nie mowi ;) za to gdy przedawkuje wit C czyli kwas askorbinowy w proszku.. tj jedna lyzeczka tylko, to ubikacja jest moja, wiec i tego nie potrzebuje :D Z tym jodem musze sie dopytac mojego lekarza w srode na wizycie ;)

Ja mam łożysko z przodu i te ruchy nie raz były stłumione. Jak nie ruszy się do popołudnia to jadę na IP. Bo już się zaczynam bać. Jeszcze sobie tłumacze , że odwróciła się pleckami do brzucha. Ale do tej godziny już dawno ja czułam. A gniote brzuch i dalej nic..
Moj też dzisiaj mało sie rusza. Wypiłam pół litra pepsi i zjadłam cukierka i troszeczke sie poruszał. Ale leniwy dziś bardzo :p

reklama
Do góry