reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dokładnie. Pamiętam jak kiedyś się pokłóciłyśmy o PCV i PWC, ona twierdziła, że to to samo, ja na odwrót.. Teraz się z tego śmiejemy, ale wtedy, klękajcie narody. My w ogóle się śmiejemy, że jak nie pokłócimy się przez trzy dni z rzędu to święto narodowe jest. Ale tu też należałoby moją historię znać od początku, bo tak na prawdę mieszkam sama od kiedy mam 16 lat, mama wyjeżdżała do Niemiec na kilka miesięcy, wracała na dwa-trzy tygodnie i po kilku takich razach zaczęła mi przeszkadzać, bo nauczyłam się żyć jak osoba dorosła, która sama o sobie decyduje. Generalnie zaczęła jeździć jak miałam lat 12 i na początku jeszcze byliśmy z rodziną, dziadkami, ciotką, ale potem im byłam starsza, to albo jacyś obcy ludzie, albo wręcz sama z dwa lata młodszym bratem na karku i zrzuconą odpowiedzialnością jak by był złotymi jajami robiony, brat mój. I ona teraz jak mi zacznie mówić, że mnie dobrze wychowała, to mną telepie, a potem zacznie swoje mądrości walić. mój brat jej wygarnie wszystko, ja nie umiem. Ale to już nie chcę o tym rozmawiać, za dużo żółci w tym temacie.

Ale dziękuję Wam bardzo, że mogłam swoje wypociny wstawić i ktoś to przeczytał i mnie wsparł :)
Więc tym bardziej nie powinna Cię pouczać w tej kwestii. Bo radzilas sobie od dzieciaka i radzisz dalej. Ale takie są matki, wszystko wiedzą lepiej. Jak Cię jeszcze kiedyś zdenerwuje to wal śmiało :) lżej Ci będzie jak się wygadasz.

reklama
A ja dziś odkupiłam 2 paczki pampersow 2 po 100 szt za 35 zł za 1 paczkę plus małe opakowanie gratis dziewczyna potrzebuje już 3 i sprzedawała 2 bo już są za małe na jej dziecko więc ogłosiła i ja sobie dziś oglądam olx i boom nie daleko mnie więc czemu nie skorzystać :)Paczki zamknięte więc tylko było brac ;)

1. Nie tak łatwo to udowodnić. To są tylko słowa dzieci. Ona to robi jak nie ma innych Pań i zostaje sama z dziećmi. Pocieszamy się że ta baba u nas tylko do końca czerwca. No i ja np nic nie zrobię bo z moim dzieckiem nie ma problemu i go nie ruszyła.
2. Nie wyrzuca dziecka. Nie przeniosą do innej grupy. Mama jest wzywana na rozmowy tylko problem w tym że sama nie widzi nic złego w zachowaniu swojego dziecka. Zgłosić tego Panie nigdzie nie mogą póki innemu dziecku się krzywda nie dzieje itp. Przepisać nie ma gdzie bo u nas w mieście mega problem z miejscami. Syn mi się dostał tylko dlatego że wtedy byłam jako samotna matka i mieliśmy pierwszeństwo. A tu mam blisko i ogólnie bardzo dobre przedszkole. Ogólnie wszystkie Panie fajne, oprócz tej jednej i fajnych mój syn ma kolegów nawet że starszych grup, tylko ten jeden gałgan u nas w grupie. Moje dziecko całe szczęście już zakończyło etap fascynacji tym chłopakiem i potrafi mu wprost powiedzieć nie siadaj koło mnie bo jesteś niegrzeczny.
Także to nie tak hop siup wszystko.
Eh. No wszędzie ciężko. Dzieci są różne i różnie wychowane. Trzeba swoje uczyc jak sobie z takimi łobuzami radzić.
A tą opiekunkę to bym w kosmos wysłała. Krzyczeć nie wolno a co dopiero szarpać, klenac czy nie daj Boże uderzyć. Wiadomo nerwy nerwami ale jak sobie nie potrafi poradzić ze stresem to nie powinna być wychowanką.
Dobrze, że do czerwca i poznidj będzie lepiej.

A ja dziś odkupiłam 2 paczki pampersow 2 po 100 szt za 35 zł za 1 paczkę plus małe opakowanie gratis dziewczyna potrzebuje już 3 i sprzedawała 2 bo już są za małe na jej dziecko więc ogłosiła i ja sobie dziś oglądam olx i boom nie daleko mnie więc czemu nie skorzystać :)Paczki zamknięte więc tylko było brac ;)

Fajnie :) korzystaj z okazji :):)

Co dokładnie potrzebne jest do porodu ?
Do samego porodu, nie po. ?
Jak się będę pakowała chciałabym schować te rzeczy w jedno miejsce. Żeby w razie czego nie szukać w bólach i skurczach :)

Widzisz ja tsh miałam ok do momentu brania przez 2 tyg prenatalu zaczęło rosnąć gdzie miesiąc wcześniej zwiększył mi dawkę na 150 i sam był w szoku że tak wzrosło przez 2 tyg narazie prenatalu nie biorę i wynik spadł przez 4 tyg do 1.2 w poniedziałek powtórzę zobaczę czy nie spadnie jeszcze bo to już będzie za duży spadek
Kurdę dziwne...a wytłumaczył to jakoś lekarz czy czarna dziura nie wiadomo dlaczego tak zadziałało?

Kupujecie laktator? bo tak sie zastanawiam jaki wybrać

Tak, jak kupuje, bo uważam, że może się przydać w razie gdy po porodzie pierwszy raz nakarmię dzidzie i zacznie mi się nagromadzac multum pokarmu to go ściągnę i będę miała na karmienie, albo później w domu jakbym miała taką sytuacje lub najzwyczajniej w świecie będziemy chcieli mieć pół dnia dla siebie, to ściągnę mleka na cały dzień i zostawimy na spokojnie małą u dziadków :) albo gdy będę chciała się napić piwka albo winka to ściągnę mleka na ponad jeden dzień i będę mogła karmić z butelki :)

Taki o mam w koszyku, nowy
Link do: CANPOL LAKTATOR ELEKTRYCZNY EASY START + AKCESORIA

reklama
Jednak nie warto planowac przyszlosci .. miałam zrobić przerwe od forum żeby wziąć się za grubsze porządki , dokupić resztę rzeczy do wyprawki itp ..
Byłam dzisiaj u lekarza a wyniki morfologii jeszcze gorsze.. hb 10,7 , mimo brania żelaza nic sie nie poprawilo,dostałam skierowanie do szpitala i mam najpóźniej do jutra się zgłosić , także poleże kilka dni, dostanę do mięśniowo i kroplówki :(
Do tego synek się zaziębił , od 2 dni chory i tylko mama i mama ..ze mną chce być a ja musze do szpitala.
Jutro mąż mnie zawiezie do tego szpitala po pracy bo już dzisiaj nie mam jak wszystkiego zorganizowac opieki nad synkiem itp.
Byłam jeszcze w Pepco kupiłam sobie koszule do szpitala za 19,90 zł taka fajna jak sukienka wygląda , kolejka na pół sklepu przede mną pindy młode każda zerkała na brzuch ale żadna nie przepuściła w kolejce to samo później w Biedronce zerkanie na brzuch potem odwrócili się tylem i udawali że nic nie widza.. a mi tak duszno było.. i tak myślę sobie że niech im zakupy sie wysypią za kare że mnie nie przepuścili i ludziom przede mną spadł z tasmy przy kasie napoj i sturlał się mi pod nogi ale nie podałam , oni mi nie ustąpili to nie będą się schylac i podwac :crazy::realmad:hamstwo na każdym kroku..

ręce opadają .. ehh ..
Dzisiaj się na spokojnie spakuje torbę a jutro czeka mnie zdychanie w szpitalu przez parę dni :sad::sad::sad:

O jak Ci współczuję.. najgorzej , że w domu zostaje maluch. A jak jest przeziębiony to tym bardziej przylepa do mamy. No ale trudno. Jak masz złe wyniki to szpital konieczny. Trzeba myśleć o dzidziusiu w brzuszku. Szybko zleci na pewno.
Pisz do nas

Do góry