reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@monika267 Ja o hashimoto dowiedziałam się właśnie w ciąży wynik tsh 5,40 i będąc na pierwszej wizycie u endokrynologa zapytał mnie jakie witaminy ciążowe biorę (biorę prenatal) i stwierdził że nie będzie mi dodatkowo przepisywał jodu bo występuje w prenatalu. Co miesiąc robiłam tsh i spadało ale za mało aż do teraz przy dawce 112 mam 1,26. Ostatnią wizytę w ciąży mam 30 maja i wtedy będę robić kolejne badanie tsh.

Tak piszecie o tej hemo i aż spojrzałam na swoje wyniki...przy ostatniej morfologii 12,20

reklama
Co do przedszkola. To czemu się rodzice nie zbiorą i nie pójdą gdzieś na skargę. Nie mówię o dyrektorze tylko gdzieś wyzej. Bo to nie jest normalna sprawa z tą opiekunka. I to dziecko które dokucza też powinno być wyrzucone , lub przynajmniej matka powinna coś zdziałać na zachowanie.
A przepisać gdzieś nie masz możliwości ? A co do Zusu to cieszę się , że poszło po twojej myśli i nie masz żadnych problemów
1. Nie tak łatwo to udowodnić. To są tylko słowa dzieci. Ona to robi jak nie ma innych Pań i zostaje sama z dziećmi. Pocieszamy się że ta baba u nas tylko do końca czerwca. No i ja np nic nie zrobię bo z moim dzieckiem nie ma problemu i go nie ruszyła.
2. Nie wyrzuca dziecka. Nie przeniosą do innej grupy. Mama jest wzywana na rozmowy tylko problem w tym że sama nie widzi nic złego w zachowaniu swojego dziecka. Zgłosić tego Panie nigdzie nie mogą póki innemu dziecku się krzywda nie dzieje itp. Przepisać nie ma gdzie bo u nas w mieście mega problem z miejscami. Syn mi się dostał tylko dlatego że wtedy byłam jako samotna matka i mieliśmy pierwszeństwo. A tu mam blisko i ogólnie bardzo dobre przedszkole. Ogólnie wszystkie Panie fajne, oprócz tej jednej i fajnych mój syn ma kolegów nawet że starszych grup, tylko ten jeden gałgan u nas w grupie. Moje dziecko całe szczęście już zakończyło etap fascynacji tym chłopakiem i potrafi mu wprost powiedzieć nie siadaj koło mnie bo jesteś niegrzeczny.
Także to nie tak hop siup wszystko.

Kupujecie laktator? bo tak sie zastanawiam jaki wybrać
Ja mam laktator canpol manualny, jeszcze z poprzedniego okresu karmienia, także ma pięć lat, ale bardzo go sobie chwalę. łatwy w obsłudze i szybko mi mleko ściągał. Także póki co go nie zmieniam, muszę tylko jakoś silikonowe elementy doprowadzić do kultury.

@monika267 Ja o hashimoto dowiedziałam się właśnie w ciąży wynik tsh 5,40 i będąc na pierwszej wizycie u endokrynologa zapytał mnie jakie witaminy ciążowe biorę (biorę prenatal) i stwierdził że nie będzie mi dodatkowo przepisywał jodu bo występuje w prenatalu. Co miesiąc robiłam tsh i spadało ale za mało aż do teraz przy dawce 112 mam 1,26. Ostatnią wizytę w ciąży mam 30 maja i wtedy będę robić kolejne badanie tsh.

Tak piszecie o tej hemo i aż spojrzałam na swoje wyniki...przy ostatniej morfologii 12,20
Widzisz ja tsh miałam ok do momentu brania przez 2 tyg prenatalu zaczęło rosnąć gdzie miesiąc wcześniej zwiększył mi dawkę na 150 i sam był w szoku że tak wzrosło przez 2 tyg narazie prenatalu nie biorę i wynik spadł przez 4 tyg do 1.2 w poniedziałek powtórzę zobaczę czy nie spadnie jeszcze bo to już będzie za duży spadek

Ludzie tak lubią dołować innych.. szkoda tylko że to mama ale pewnie robi to nieświadomie .. co do bliźniaków nawet jak urodzisz wcześniej to co z tego ? Jeśli będą zdrowe panny to nie ma czym się przejmować. I to nie będzie wina twojego zdrowia, bliźniaki z reguły rodzą się trochę wcześniej i sama o tym wiesz.. i oczywiście na to też nie ma reguły .. na żadne porody przedwczesne niestety nie ma reguły :(
Ja mam nadzieję że donosisz ciążę tak długo aż będziesz spokojna o dzieci . Z tego co pisałaś jesteś wagowo podobna do mnie .. więc luzik !! Mamy siłę i mamy gdzie nosić dzieciaki, z naszymi predyspozycjami to módl się żebyś nie przenosiła ... :D :D Kurde albo nie widziałam tej wiadomości albo nie pamiętam [emoji33] dobrze wiedzieć :)Moja w szpitalu miała 2.9 a u ginekologa 3.9 się bada. Różny sprzęt. Pisałam ci już kiedyś nie martw się bo 2.7 to jeszcze długa szyjka. Ważne żeby była zamknięta. A jak się stresujesz to szyjka niestety też to może odczuć Biedna. Trzymaj się :)Mam nadzieję że nic się nie dzieje złego :) buziaki
Wiem, że mi pisałaś że to taki nie najgorszy wynik. Ale nie potrafię jakoś zająć się czymś innym czasami i wariuje. Tłumaczę sobie że najgorzej jeszcze przelezec maj a później już będzie z gorki bo wybije nam 30 tydzień ciazy.

Ja też leżałam tylko u mnie było ryzyko że strace ciążę. Dwa miesiące byłam przykuta do łóżka. A powiedz mi lekarz cię nie uspokajał ? Dziwi mnie troszkę że masz nakaz leżenia
Wiem, że mi pisałaś że to taki nie najgorszy wynik. Ale nie potrafię jakoś zająć się czymś innym czasami i wariuje. Tłumaczę sobie że najgorzej jeszcze przelezec maj a później już będzie z gorki bo wybije nam 30 tydzień ciazy.
Ja też leżałam tylko u mnie było ryzyko że strace ciążę. Dwa miesiące byłam przykuta do łóżka. A powiedz mi lekarz cię nie uspokajał ? Dziwi mnie troszkę że masz nakaz leżenia

Ja też leżałam tylko u mnie było ryzyko że strace ciążę. Dwa miesiące byłam przykuta do łóżka. A powiedz mi lekarz cię nie uspokajał ? Dziwi mnie troszkę że masz nakaz leżenia Ja też leżałam tylko u mnie było ryzyko że strace ciążę. Dwa miesiące byłam przykuta do łóżka. A powiedz mi lekarz cię nie uspokajał ? Dziwi mnie troszkę że masz nakaz leżenia
Mówił że najważniejsze że się nie skraca dalej i że jest dobrej konsystencji. Ostatnio też byłam z tego powodu tydzień w szpitalu ale stwierdzili że nic mi nie założą na tą szyjke bo wynik jeszcze się mieści w granicach normy. Ledwo co ale się mieści. Ogólnie jakoś w 17 tygodniu ciazy szyjka miała ledwo ponad 3 cm dlatego się tym stresuje. A teraz mamy 24 tydzien i 3 dzien.

reklama
Jednak nie warto planowac przyszlosci .. miałam zrobić przerwe od forum żeby wziąć się za grubsze porządki , dokupić resztę rzeczy do wyprawki itp ..
Byłam dzisiaj u lekarza a wyniki morfologii jeszcze gorsze.. hb 10,7 , mimo brania żelaza nic sie nie poprawilo,dostałam skierowanie do szpitala i mam najpóźniej do jutra się zgłosić , także poleże kilka dni, dostanę do mięśniowo i kroplówki :(
Do tego synek się zaziębił , od 2 dni chory i tylko mama i mama ..ze mną chce być a ja musze do szpitala.
Jutro mąż mnie zawiezie do tego szpitala po pracy bo już dzisiaj nie mam jak wszystkiego zorganizowac opieki nad synkiem itp.
Byłam jeszcze w Pepco kupiłam sobie koszule do szpitala za 19,90 zł taka fajna jak sukienka wygląda , kolejka na pół sklepu przede mną pindy młode każda zerkała na brzuch ale żadna nie przepuściła w kolejce to samo później w Biedronce zerkanie na brzuch potem odwrócili się tylem i udawali że nic nie widza.. a mi tak duszno było.. i tak myślę sobie że niech im zakupy sie wysypią za kare że mnie nie przepuścili i ludziom przede mną spadł z tasmy przy kasie napoj i sturlał się mi pod nogi ale nie podałam , oni mi nie ustąpili to nie będą się schylac i podwac :crazy::realmad:hamstwo na każdym kroku..

ręce opadają .. ehh ..
Dzisiaj się na spokojnie spakuje torbę a jutro czeka mnie zdychanie w szpitalu przez parę dni :sad::sad::sad:
O nie :( dobrze że do nas wróciłaś ale niedobrze, że musisz się udać do szpitala. Ale wiesz tak na prawde to wszystko dla Waszego dobra :* wytrzymasz :)

Do góry