reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

I ktoś nam powie , że ciąża to nie choroba palnąć w łeb tylko

Zależy tez jak kto ciąże przechodzi. Ja czuje się wyśmienicie od samego początku, żadnych problemów, dolegliwości, bólu. Także jak dla mnie to nie choroba, wręcz przeciwnie błogosławieństwo :) ale wiadomo każdy inaczej przechodzi ten stan i ma prawo do swoich odczuc.

reklama
Zależy tez jak kto ciąże przechodzi. Ja czuje się wyśmienicie od samego początku, żadnych problemów, dolegliwości, bólu. Także jak dla mnie to nie choroba, wręcz przeciwnie błogosławieństwo :) ale wiadomo każdy inaczej przechodzi ten stan i ma prawo do swoich odczuc.
Ja tak samo akurat jak ty :) na początku tylko mdłości, ale mnie nic kompletnie nie boli, jest mi lekko i przyjemnie :)

@Paulana mnie boli ale nie cały czas tzn jak boli to też chodzę tempem żółwia i na dodatek jak pokraka. Czasami po prostu budzę się z tym bólem i zazwyczaj trwa on cały dzień. Mówiłam to mojej ginekolog i ona nie widzi niczego niepokojącego podczas badania mnie ale na pewno warto to sprawdzić. Często towarzyszą temu bóle jakbym miała zakwasy na tyłku i udach :)

@klaudiaa975 na razie wstrzymuję się z wyprawką i organizacją wszystkiego co związane z dzidzią bo mam wesele w maju - pisałam już kiedyś ale Ciebie jeszcze chyba z nam nie było :) dopiero po wypłacie w czerwcu zacznę szaleć mam nadzieję :D
Twoje wesele ? Czy idziesz jako gość ? :)

A butelki ze smoczkiem w kształcie brodawki ? Też nie łapała ? I serio ten kształt jest jak cyc czy to taki chwyt marketingowy tylko ?
Nie wiem jak to jest z tymi smoczkami w kształcie brodawek. Mój młodszy syn też nie tolerował żadnych smoczków do 11m-ca życia nawet mojego odciągniętego mleka nie ruszył przez butelkę.

A butelki ze smoczkiem w kształcie brodawki ? Też nie łapała ? I serio ten kształt jest jak cyc czy to taki chwyt marketingowy tylko ?

Nie oszukujmy się. Smoczek w butelce nigdy nie zastąpi cyca mamy. Mojej córki nie dało się oszukać. Może gdybym nie miała swojego mleczka to wtedy z głodu by się chyciła. A tak to po miała brać do buzi sztuczne gumowe coś jak miała milutkiego cycusia na zawołanie
Znalazłam w szafce
20180426_121403.jpg
Ale jeśli będę musiała kupić kiedyś butelkę dziecku to na pewno nie plastikową. Tylko szklana. Po jednym nalaniu soczku się odbarwia i jeśli ktoś używa codziennie to po 2-3 miesiącach powinien kupić nową. Bez sensu.

Załączniki

• 20180426_121403.jpg
    20180426_121403.jpg
    868,5 KB · Wyświetleń: 78
Cześć.

Co was doczytam nie starcza czasu na odpisanie:)
Ja ubranka będę miała od bratowej więc upiorę tylko raz i wyprasuję.
Wycieczka do ikei też mnie czeka po te zawieszane pudełka i te do komody, do pokoju chłopaków też muszę kupić jakieś pudła i jeszcze jakieś duperele do domu. Ja do ikei jeżdżę w tygodniu rano ok 10.00 wtedy jest dużo mniej ludzi. W weekend jest masakra.

Ja tak nie mam choć raz jak posiedziałam na balkonie tydzień temu i świeciło mocno słońce to pod oczami zrobilo mi się kilka takich brązowych plamek jakby piegi ale do wieczora zniknęły. W ciąży przebarwienia mogą się robić bo zwiększa się produkcja meleniny. Po ciąży powinno zniknąć.
Co do bólu spojenia łonowego to chyba mnie nie boli. Mam takie bóle na samym dole dość mocne jak wstaję po dluższym leżeniu, siedzeniu tak mnie rwie na dole nie wiem co to za ból. W poprzednich ciążach tak nie miałam.

Dzwonila moja koleżanka, która miała termin na 18.04, że jeszcze nie urodziła i już nie ma sił. Jak nie urodzi do poniedziałku to w poniedziałek ma się zgłosić do szpitala i będą jej wywoływać poród. Ryczy mi do słuchawki, wkręca sobie, że coś może z dzieckiem nie tak albo z nią, że nie urodziła jeszcze;) eh te hormony ciążowe. To jej pierwsze dziecko, wyczekane 10lat się starali więc jej się nie dziwię, że tak panikuje.
A w Ikei jest wszystko to samo co na stronie ? Pewnie dużo więcej rzeczy ?
Biedna ta Twoja koleżanka :( dlatego ja mam nadzieję , że urodzę przed terminem niż po. Trzymam kciuki żeby do poniedziałku się zaczęło.

Dziewczyny odebrałam wynik glukozy 95 na czczo 121.6 po 2 godz to dobry wynik bo tu nic nie jest napisane....miałam też po godz badana i wyszło 151 ale piszą że liczy się po 2

Kochane, tak w ogóle melduję się po wizycie :) mój synuś ma już 909 g, ja przytyłam tylko 0,8 kg przez 4 tygodnie, wszystko jest super, szyjka też. Mały leży główką w dół ale pani doktor powiedziała, że może się jeszcze przekręcać :)

Ja po ginku, też pojechałam do ikei :D mam w Katowicach ikee i gina też. Kupiłam osłonki na doniczki i takie przegródki do komody. Te pudełka co chciałam co pokazywała Klaudia są za wysokie do mojej komody. Otworzę jedno opakowanie tych przegródek i spróbuje poukładać wstępnie ciuszki i zobaczę jak to wyjdzie. Jak beznadziejnie to pozostałe opakowania zwrócę do ikei.

Później odebrałam przesyłkę z paczkomatu, takie cudeńka mi przyszły [emoji7]
20180426_121351.jpg

Załączniki

• 20180426_121351.jpg
    20180426_121351.jpg
    94,1 KB · Wyświetleń: 350
reklama
Co do przebarwień na twarzy to najprawdopodobniej ostuda ciążowa. Ja miałam na początku na podbródku, za długo siedziałam na słońcu. Teraz trzeba bardzo uważać, czasami po ciązy może nie zniknąć i zostać. Także koniecznie trzeba uważać na słońce. Do twarzy krem z filtrem 50, ale przed zakupem polecam zapoznać się ze składem, bo większość podkładów i kremów z filtrem UV jest szkodliwe dla płodu bo przenika przez łożysko. Ja własnie musze sobie kupić taki kremik, bo słońce coraz mocniej świeci.

Co do golenia się w tych meijscach ja jeszcze mogę samodzielnie i pewnie tak zostanie do końca, bo nie wyobrażam sobie w to angażować męża. Jednak pewne czynności i sfery życia chciałabym zachowac tylko dla siebie. W 9 miesiącu jak zaczęła mi się akcja porodowa to przed wyjazdem do szpitala poszłam pod prysznić się wygolić, zrobiłam to sama, bez lusterka i bez większych kłopotów. Ale już w tym ostatnim miesiącu starałam sie nei zapuszczać za bardzo i robić to na bieżąco ;)
Mój powiedział , że z chęcią będzie mnie golił ale też bym się na to nie zgodziła. Wolałabym posiedzieć z godzinę pod prysznicem, wymęczyć się sama. :D
Myslalam nad kremem do golenia , posmaruje i samo spadnie ale wiem , że mam po nich podrażniona swędząca z Chrostkami skórę. Ale w ostateczności to będzie lepsze niż nie ogolenie się.. bo chyba takie kremy do depilacji można stosować w ciąży ?

Do góry