reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tym razem nie kupuję butelek. Z córką obkupiłam się jak głupia a mała tylko cyc. Nawet w lato jej nie dopajałam wodą tylko moje mleko piła. Bo nie chciała nic pić z butelki. Nawet mojego odciągniętego mleka. Ani smoczka nie tolerowała. Taki typ. A teraz jak będzie potrzeba kupić mleko mm (nie daj Boże) to jedna wizyta w aptece i mam wszystko.
A butelki ze smoczkiem w kształcie brodawki ? Też nie łapała ? I serio ten kształt jest jak cyc czy to taki chwyt marketingowy tylko ?

reklama
Ja jeszcze stopy na szczęście widzę, ogolić też się mogę jeszcze sama , nawet bez lusterka :D:D
Śliczny brzusio ❤️
A jak Ci chlapnelo tak od dołu ? Zastanawia mnie to :laugh2:

Otwierałam pomidorki z puszki i jakoś się tak chlupnęło.
Nie no ja też się jeszcze golę bez lusterka. Ale pomalować paznokcie u stóp to już jest wyższa szkoła jazdy

@Paulana mnie boli ale nie cały czas tzn jak boli to też chodzę tempem żółwia i na dodatek jak pokraka. Czasami po prostu budzę się z tym bólem i zazwyczaj trwa on cały dzień. Mówiłam to mojej ginekolog i ona nie widzi niczego niepokojącego podczas badania mnie ale na pewno warto to sprawdzić. Często towarzyszą temu bóle jakbym miała zakwasy na tyłku i udach :)

@klaudiaa975 na razie wstrzymuję się z wyprawką i organizacją wszystkiego co związane z dzidzią bo mam wesele w maju - pisałam już kiedyś ale Ciebie jeszcze chyba z nam nie było :) dopiero po wypłacie w czerwcu zacznę szaleć mam nadzieję :D

Cześć.

Co was doczytam nie starcza czasu na odpisanie:)
Ja ubranka będę miała od bratowej więc upiorę tylko raz i wyprasuję.
Wycieczka do ikei też mnie czeka po te zawieszane pudełka i te do komody, do pokoju chłopaków też muszę kupić jakieś pudła i jeszcze jakieś duperele do domu. Ja do ikei jeżdżę w tygodniu rano ok 10.00 wtedy jest dużo mniej ludzi. W weekend jest masakra.
Kobiety moje ! Dzisiaj dopatrzyłam się na swojej twarzy dziwnych przebarwień. O zgrozo. Co mnie jeszcze dopadnie w tej ciąży...
Trochę na środku czoła i pod oczami takie małe łuki nad kością policzkową.
Podobno to zmiany hormonalne. Mam nadzieje, że zniknie po ciąży albo będzie się dało łatwo usunąć..
Czy któraś z Was ma coś podobnego?
Ja tak nie mam choć raz jak posiedziałam na balkonie tydzień temu i świeciło mocno słońce to pod oczami zrobilo mi się kilka takich brązowych plamek jakby piegi ale do wieczora zniknęły. W ciąży przebarwienia mogą się robić bo zwiększa się produkcja meleniny. Po ciąży powinno zniknąć.
Co do bólu spojenia łonowego to chyba mnie nie boli. Mam takie bóle na samym dole dość mocne jak wstaję po dluższym leżeniu, siedzeniu tak mnie rwie na dole nie wiem co to za ból. W poprzednich ciążach tak nie miałam.

Dzwonila moja koleżanka, która miała termin na 18.04, że jeszcze nie urodziła i już nie ma sił. Jak nie urodzi do poniedziałku to w poniedziałek ma się zgłosić do szpitala i będą jej wywoływać poród. Ryczy mi do słuchawki, wkręca sobie, że coś może z dzieckiem nie tak albo z nią, że nie urodziła jeszcze;) eh te hormony ciążowe. To jej pierwsze dziecko, wyczekane 10lat się starali więc jej się nie dziwię, że tak panikuje.

Co do przebarwień na twarzy to najprawdopodobniej ostuda ciążowa. Ja miałam na początku na podbródku, za długo siedziałam na słońcu. Teraz trzeba bardzo uważać, czasami po ciązy może nie zniknąć i zostać. Także koniecznie trzeba uważać na słońce. Do twarzy krem z filtrem 50, ale przed zakupem polecam zapoznać się ze składem, bo większość podkładów i kremów z filtrem UV jest szkodliwe dla płodu bo przenika przez łożysko. Ja własnie musze sobie kupić taki kremik, bo słońce coraz mocniej świeci.

Co do golenia się w tych meijscach ja jeszcze mogę samodzielnie i pewnie tak zostanie do końca, bo nie wyobrażam sobie w to angażować męża. Jednak pewne czynności i sfery życia chciałabym zachowac tylko dla siebie. W 9 miesiącu jak zaczęła mi się akcja porodowa to przed wyjazdem do szpitala poszłam pod prysznić się wygolić, zrobiłam to sama, bez lusterka i bez większych kłopotów. Ale już w tym ostatnim miesiącu starałam sie nei zapuszczać za bardzo i robić to na bieżąco ;)

No na początku chciała zagarnąć. Mieszka w stanach i słaby kontakt z nią mamy. Nie pamiętam czy pisałam ale mieszkanie było w stanie rozsypu. Dziury w ścianach i podłogach,. Wszystko rownalismy, położyliśmy panele , ściany wymalowaliśmy wygładzilismy. Doprowadziliśmy do mega porządku. Zalało nas z winy spółdzielni. Właścicielka powiedziała , że mamy korzystać z ubezpieczenia. Więc załatwiłam wszytko. Nie pomyślałam , że trzeba mieć upoważnienie , poprosiłam wlascielke. W końcu zrobiła się kłótnia. Po tygodniu mój zadzwonił, pogadał i powiedziała , że wyślę. I dostaliśmy w poniedziałek papiery które dostarczyłam. Może od poniedziałku już coś ruszyło i w końcu dostaniemy decyzję. Ubezpieczenie jest w PZU a wy gdzie macie ? I jakie mieliście szkody związane z zalaniem ? Pytam bo nie mam pojęcia ile by mogli nam przyznać.
Też z pzu. My mieliśmy małe szkody. Zalany sufit i ściany. Na szczęście sprzętu nam nie zalało.

Warto w ogole jechać do ikei po rzeczy dla malenstwa? Jest cos takiego super czego na necie nie znajde? Tez mnie trzepie jak mam tam jechac, ludzie prawie depcza sobie po pietach, dzieciaki wchodza pod nogi i jeden wielki halas. Przed ciaza nie moglam wytrzymac to co by bylo w ciąży :D

Moim zdaniem szkoda czasu, wszystko jest droższe. Na Allegro ja wszystko znalazłam i przywiozą mi to do domu bez problemu :)

Ja w poprzedniej ciąży trafiłam do szpitala z odejrzeniem rozejścia spojenia łonowego. Jak są takie nie ustępujące po odpoczynku bóle to trzeba sprawdzić USG czy się nie rozchodzi bo to jest niebezpieczne dla dziecka i mamy. Także mnie lekceważcie dziewczyny, lepiej podjechać na izbę niech sprawdza.

Mam inne pytanie do was o butelki, pamiętam że przy córce miałam 2 125 i 2 260 i starczyło ale chciałam spytać ile wy kupujecie? Napewno zdecyduje się na Avent bo mam laktatory aventu więc zeby pasowały. Teraz widziałam nawet 330 robią ale sama nie wiem czy mi takie potrzebne.
Na początek kupuję jedną 125 ml, jak będzie za mało to dokupi się już później. Też avent natural

Ja w poprzedniej ciąży trafiłam do szpitala z odejrzeniem rozejścia spojenia łonowego. Jak są takie nie ustępujące po odpoczynku bóle to trzeba sprawdzić USG czy się nie rozchodzi bo to jest niebezpieczne dla dziecka i mamy. Także mnie lekceważcie dziewczyny, lepiej podjechać na izbę niech sprawdza.

Mam inne pytanie do was o butelki, pamiętam że przy córce miałam 2 125 i 2 260 i starczyło ale chciałam spytać ile wy kupujecie? Napewno zdecyduje się na Avent bo mam laktatory aventu więc zeby pasowały. Teraz widziałam nawet 330 robią ale sama nie wiem czy mi takie potrzebne.
Ja planuję karmić piersią ale po 1szt 125 i 260ml kupię w razie w. Moje dzieci nigdy nie wypijały więcej mm jak 180ml a przeszliśmy z piersi jak starszy miał 8mies a młodszy 11miesięcy. Zalecenia były 240ml ale nigdy tyle nie wypijali więc większe butli jak 260ml nie kupowałam. Myślę, że jak będzie trzeba to sobie dokupisz większą.

reklama
Otwierałam pomidorki z puszki i jakoś się tak chlupnęło.
Nie no ja też się jeszcze golę bez lusterka. Ale pomalować paznokcie u stóp to już jest wyższa szkoła jazdy
I najgorsze , że od dołu nic nie zobaczysz :D
Do paznokci jeszcze dostaje :) nie mam problemu. Ile masz cm w najszerszym miejscu na brzuszku ?:)

Do góry