reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dacie radę tym bardziej jak chce zjechać do dwóch lat . Oby się wam udało bo ja jeszcze nie znam nikogo kto by faktycznie zjechał :D właśnie wczoraj sprzedał się dom mojej cioci.. wujek wyjechał miał zarobić na dom a skończyło się tak że już 4 lata mieszkają razem wszyscy w angli :(
Kuzynki mąż miał jechać zarobić na dom mały skromny żeby tylko żyli razem bo naprawdę nie mają gdzie mieszkac . Dom już się kończy stawiać ale z tego co słyszę " a pasowałoby jeszcze gospodarczy wystawić , a rolety sobie jeszcze kupimy takie za 15 tys , auto się psuje pasuje pomyśleć o nowym " no ale widocznie im się tak dobrze żyje skoro przedłużają zjazd :) ja czasem mam mieszane uczucia niby jestem przeciwnikiem wyjazdów za granicę ale jak widzę nawet moja kuzynkę gdzie się nie musi martwić o pieniądze nie chodzi do pracy tylko co chwilę zakupy baseny .. i jeszcze pretensje miała do mnie nie raz że ja po robocie nie mam siły iść z nią gdzieś.. to trochę tak sobie myślę że kurde my tu oboje charujemy żeby mieć na życie a im to przychodzi względnie lekko.. wiadomo że są dwie strony medalu ..a z mojej strony to nie wiem może zazdrość ? No ale.. każdy komuś czegoś zazdrości tylko nie każdy się umie przyznać :D
Nie ma co zazdrościć, moja rodzina od wielu lat mieszka w Niemczech, mój młodsz-młodszy brat ma obywatelstwo niemieckie. Ale starszy tak jeździł żeby najpierw długi pospłacać, potem zobaczył, że fajnie się zarabia, a potem popadł we wcześniej wspominany problem z alko na wyjeździe (koledzy, praca, stres), dostał parę razy karę, z prawkiem miał kłopot, trochę to trwało, ale się chłop wyprostował. Zaczął oszczędzać na mieszkanie, ale ja wiem, że brat do Polski nie wróci, bo już raz podjął próbę... wrócił po 3 miesiącach, bo się okazało, że nie stać go na taki standard jaki miał w DE: drogie auto, mieszkanie (co prawda na wynajem, ale tam inna kultura najmu jest), wyjazdy na snowboard do Szwajcarii czy Austrii, same koszty utrzymania siebie pt. jedzenie, rachunki etc.
Druga strona medalu, to tak na prawdę obcy język dookoła, brak przyjaciół z prawdziwego zdarzenia, bo na większości z przyjezdnych Polaków, niestety idzie się przejechać.

reklama
Myślę, że tak[emoji5] Bo wiele szkół ma ograniczoną ilość miejsc[emoji5] A szukasz szkoły w Tychach czy Katowicach?
Najpierw chciałam jeździć do szkoły rodzenia właśnie na Łubinowej w Katowicach ale ta szkoła jest płatna więc raczej poszukam czegoś w Tychach na NFZ bezpłatnie szkoda płacić za coś co mogę mieć za darmo :D

Mój od samego początku pośladkowo pupalem do dołu i nie chcę się odwrócić :D moja gin mówiła że ma czas do 35 tc ale wiadomo z każdym tygodniem mniej miejsca :D

u mnie też maluch jest ułożony pośladkowo ;) mam nadzieję, że się obróci :) ja jestem z okolic Oświęcimia i chcę rodzić na Łubinowej w Katowicach :) tam mój gin pracuje :D

Zastanawiam się nad kupnem sandałów..tylko nie wiem jak to wyjdzie z zapinaniem. Mam już dość balerinek bo stopy się w nich parują i nieprzyjemnie pachną a ja mam też taki problem że mnie wszystko obciera. Mam adidasy nike to mnie obcierają na pięcie, balerinki zaś z przodu na palcu robią mi odgniata a rozmiar na długość dobry tylko może ciut za szerokie są.... zaraz zostanę na boso :laugh2:

Czyli od 4 kg czy jak minie waga ?
U mnie może dość do takiego dużego dziecka bo jesteśmy wysocy. Ale gorzej jak by lekarz mówił , że 3700 a przy sn się okaże że ponad 4 i tak się męczyć będzie trzeba.

Wiesz pewnie każdy dr ma swoje progi wagowe i pewnie ważne jest oprócz wagi dziecka który to poród Twoja budowa itd. Jeśli jesteś drobniutka rodzisz pierwsze dziecko i przewidywana waga malucha jest grubo ponad 4 kg to myślę że można się z gin dogadać jeśli boisz się sn żeby napisał w karcie że masz wskazania do cc.

Zastanawiam się nad kupnem sandałów..tylko nie wiem jak to wyjdzie z zapinaniem. Mam już dość balerinek bo stopy się w nich parują i nieprzyjemnie pachną a ja mam też taki problem że mnie wszystko obciera. Mam adidasy nike to mnie obcierają na pięcie, balerinki zaś z przodu na palcu robią mi odgniata a rozmiar na długość dobry tylko może ciut za szerokie są.... zaraz zostanę na boso :laugh2:
Ja mam bardzo wygodne sandalki bez zapiecia, za to z gumka na piecie ;) kupione w tamtym roku w ccc. Oczywiscie plaskie, bo zazwyczaj chodze w plaskich butach ;)

reklama
Dziewczyny ile razy wam pobierał krew na ta krzywa cukrową? Bo mi się w laboratorium pytali czy dwa razy czy trzy :/ A ja nie mam pojęcia

Do góry