reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A te nakładki to się choć trochę przyklejają do deski czy tylko się je nakłada? Ja zawsze i wszędzie jak mam skorzystać z WC poza domem to papier sobie na deskę nakładam bo na Małysza to nie potrafię.
Ja mam z Rossmana i z tego co pamiętam to chyba się nie przyklejają ( no chyba że ja nie umiem ich dobrze obsłużyć i gdzieś jest klej ) Ale dość dobrze się z nich korzysta , lepiej jak z papieru :)

Kochana a lekarz kazał ci robić taki odwyk ? Bo kiedyś był poruszany taki temat tutaj i raczej było pisane że właśnie nie można robić sobie żadnych odwykow od słodkich rzeczy bo wtedy wynik jest zafałszowany. Chodzi o to że normalnie jak jesz słodycze to cukier masz inny niż wtedy jak to odstawisz na 3 dni. A przecież chodzi o to żeby uzyskać wynik taki jak masz na codzien :) jedynie z tego co pamiętam to dzień wcześniej należy szybko zjeść kolację żeby ileś godzin przed badaniem nie jeść ale to ma być zwykła kolacja :) ale doczytaj sobie albo dopytaj w razie czego jakbym się myliła :)

Od jakiegoś tygodnia może dwóch nie jem słodyczy tak jak wcześniej, nie piję coli ani żadnych takich napojów, ogólnie woda lub herbata też niesłodzona. Jedyne do czego mogę się przyznać to niedzielne ciasto. Co tydzień babcia wpada w niedzielę z conajmniej 2 rodzajami ciast i tu się nie hamuje bo są naprawdę pyszne a ja zawsze gina mam we wtorek więc w poniedziałek robię zlecone badania a jeżeli najadłabym się w niedzielę ciasta to cukier pewnie by wyszedł wysoki. Trochę się przestraszyłam mojego 5,5 kg na plusie bo z wagą u mnie też dosłownie ciężko :-D
Ogólnie ostatnio mam straszną fazę na dania jedzone na ciepło....np zupy ale po nich szybko jestem głodna :baffled:

No tak tylko że glukoza na czczo 2 h czekania bez jedzenia a później już na czczo po wypiciu glukozy nie jesteś. Więc trzeba by odczekać 5 h a ja jednak jak mam pusty żołądek to jest mi nie dobrze. Także 1 dzień sobie daruje i już.

No ok, myślę że tak jak ktoś pisał jeżeli tylko glukoza to brać euthyrox. Ja niestety co miesiąc robię też tsh - została mi ostatnia wizyta w endokrynologa w ciąży. Ja na szczęście jakoś daję rade wytrzymać czasem nawet do 11-12 bez jedzonka :) ale miewam też poranki gdzie budzę się głodna jak wilk :D zależy od kolacji

No ok, myślę że tak jak ktoś pisał jeżeli tylko glukoza to brać euthyrox. Ja niestety co miesiąc robię też tsh - została mi ostatnia wizyta w endokrynologa w ciąży. Ja na szczęście jakoś daję rade wytrzymać czasem nawet do 11-12 bez jedzonka :) ale miewam też poranki gdzie budzę się głodna jak wilk :D zależy od kolacji
Na spokojnie możesz wziąć[emoji16]

Od jakiegoś tygodnia może dwóch nie jem słodyczy tak jak wcześniej, nie piję coli ani żadnych takich napojów, ogólnie woda lub herbata też niesłodzona. Jedyne do czego mogę się przyznać to niedzielne ciasto. Co tydzień babcia wpada w niedzielę z conajmniej 2 rodzajami ciast i tu się nie hamuje bo są naprawdę pyszne a ja zawsze gina mam we wtorek więc w poniedziałek robię zlecone badania a jeżeli najadłabym się w niedzielę ciasta to cukier pewnie by wyszedł wysoki. Trochę się przestraszyłam mojego 5,5 kg na plusie bo z wagą u mnie też dosłownie ciężko :-D
Ogólnie ostatnio mam straszną fazę na dania jedzone na ciepło....np zupy ale po nich szybko jestem głodna :baffled:
Oj u mnie też z wagą ciężko a przytyłam już 8kg . No ale co zrobię. Staram się być na diecie nie raz coś podjem ale pozatym jest ok.. nie zamierzam się przecież głodzić :) widocznie tak ma być

Oj u mnie też z wagą ciężko a przytyłam już 8kg . No ale co zrobię. Staram się być na diecie nie raz coś podjem ale pozatym jest ok.. nie zamierzam się przecież głodzić :) widocznie tak ma być

Ja też staram się uważać na to co jem ale zaliczyłam już 2 grille w tym roku i zdarzył się też McDonald's :-D

reklama
Do góry