reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@luiza ja biorę 3x1 i też magne b6. Gin powiedział, że jakbym czuła spięty brzuch to mogę nawet do 6x1.

@Sindi_@ i @zanka200389 mega sny...[emoji23] Co się tam w czeluściach naszych głów mieści[emoji23]

@Bajunia tarczyca nigdy nie wpływa na plamienia... ewentualnie tylko na brak okresu. Ale tak jak ci lekarz powiedział, nie ma co łączyć tego z euthyroxem. Ja biorę dawkę 125.
Pewnie musiałaś przegiąć z wysiłkiem...[emoji852] Bierzesz luteinę?

A co do glukozy ja np. mogę kupić zwykłą albo cytrynową[emoji5] mam zamiar cytrynową[emoji16]

@Fiorna może nie domowy sposób, ale warstwa kremu nivea załatwia wszystko[emoji5] zajady znikają[emoji5]

@Maljan to byłby klops, jakbyś takiego urodziła [emoji23][emoji16]

@KatiNails A można wtedy chodzić do toalety? Czy tylko trzeba siedzieć?[emoji5] chodzi mi o zwyczajne zrobienie siku przez te 3h[emoji23][emoji39]
Tak siku bez problemu :D

reklama
Dobrze wiedzieć , jakiś czas temu patrzyłam za wysyłka i wydawało mi się że nie ma. Albo nie tak dawno to wprowadzili , albo ja po prostu nie znalazłam :) pewnie zacznę korzystać :)
A może i tak , że kiedyś nie bylo . Ja tez od niedawna kupuje właśnie w tej aptece bo mi moja ginekolog poleciła ze tam taniej jest:)

Ktoś jeszcze robił test obciążenia glukozą? Na necie pisze że powinno się zrobić między 24 a 28 tygodniem ale pewnie każdy gin ma swoje obiekcje :D Mi moja gin wspominała o tym badaniu że będę je robić ale kiedy... za tydzień mam wizytę więc pewnie wtedy się dowiem ;)

Ktoś jeszcze robił test obciążenia glukozą? Na necie pisze że powinno się zrobić między 24 a 28 tygodniem ale pewnie każdy gin ma swoje obiekcje :D Mi moja gin wspominała o tym badaniu że będę je robić ale kiedy... za tydzień mam wizytę więc pewnie wtedy się dowiem ;)
Ja dziś zaczęłam 22 TC :) tak mi lekarz dał skierowanie i tak robię :)

Ja miałam już w 11tc pierwszą krzywą :) teraz jeśli dobrze liczę to w 22-23 tc będę robić :)

Podejrzewam, że na najbliższej wizycie dostaniesz skierowanie :)

reklama
na samą myśl o tym badaniu mi nie dobrze, a jeszcze trzeba siedzieć ponad 2 h w przychodni...ja jutro idę na wizytę do swojego ginekologa :D mam nadzieję , że dostanę ładne zdjęcie z usg ;) ja biorę też euthyrox 25 ale nie miałam żadnych plamień...wczoraj tak mnie bolały krzyże że nie mogłam sobie poradzić..też Was bolą nieraz ?

Mnie boli w krzyżu już od paru tygodni. Najgorzej jak mnie łupnie jak się pochylam przy zakładaniu spodni.

Do góry