reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My też damy pospolite obecnie imię bo Amelia. Ale nie wiedzieliśmy, że jest ono tak popularne, a wybrane było zanim zaczęliśmy starania. ;D

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Amelia też śliczne. W ogóle mi się dla dziewczynki podoba mnóstwo imion, wymienione już Alicja, Liliana, Amelia, Julka, Lenka, Hania, Oliwka, Marysia... do tego Antosia, Helenka, Pola, Nadia. A moim ukochanym imieniem jest Zosia tylko że co druga dziewczynka ma tak na imię :)
A znowu dla chłopców mało które imię mi się podoba... i tu jest problem :D

p19u43r85mf3dc6h.png

reklama
Amelia też śliczne. W ogóle mi się dla dziewczynki podoba mnóstwo imion, wymienione już Alicja, Liliana, Amelia, Julka, Lenka, Hania, Oliwka, Marysia... do tego Antosia, Helenka, Pola, Nadia. A moim ukochanym imieniem jest Zosia tylko że co druga dziewczynka ma tak na imię :)
A znowu dla chłopców mało które imię mi się podoba... i tu jest problem :D

p19u43r85mf3dc6h.png
Z kolei ja mam dla chłopca Janek (w razie W) i wszyscy się zgadzają> ja , mąż i dzieci.

@Maljan Mikołaj super![emoji4] Filip też mi się podoba, ale w naszym otoczeniu jest już trójka Filipów [emoji4]

Mnie się podobają takie zwykłe, normalne imiona[emoji4]
My, jeśli będzie chłopczyk, zastanawiamy się nad Michałem, Tomaszem i Piotrem [emoji4] no zobaczymy[emoji4] Najchętniej dałabym mu imię po tatusiu- Mateusz, ale to bezsensu [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

@monika267 czemu lekarz kazał Ci robic badania na choleostaze, moze gdzies pisałaś ale niestety nie widze nigdzie tego .
Bo mnie skóra swędzi dziwne to swędzenie poza tym pokrzywki mi się pojawiają to na brzuchu to na plecach cholera wie od czego :hmm:wczoraj było ok a dziś od rana swędzi raz plecy raz noga ręką wszystko naraz brak slow

@Maljan Mikołaj super![emoji4] Filip też mi się podoba, ale w naszym otoczeniu jest już trójka Filipów [emoji4]

My, jeśli będzie chłopczyk, zastanawiamy się nad Michałem, Tomaszem i Piotrem [emoji4] no zobaczymy[emoji4] Najchętniej dałabym mu imię po tatusiu- Mateusz, ale to bezsensu [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png
My jesli bedzie synus nazwiemy go po tatusiu ;) Tomasz Junior czyli Tomasz Jr. ;) tak dostojnie brzmi ;) a moj wtedy bedzie Tomasz Senior [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Bo mnie skóra swędzi dziwne to swędzenie poza tym pokrzywki mi się pojawiają to na brzuchu to na plecach cholera wie od czego :hmm:wczoraj było ok a dziś od rana swędzi raz plecy raz noga ręką wszystko naraz brak slow
No nie mów...ja mam tak samo, ale lekarz mi wytłumaczył, że to ze skazy białkowej i alergii na pszenicę... Teraz to już sama nie wiem[emoji852]

16uds65gf2i39h6o.png

Ja nastawiajac się na chlopca to chciałam Franka a jak się okazało że dziewczynka to był klops bo nawet nie myślałam o tym z mężem i kombinowalismy dość długo i w końcu padło na Ige i tak mówię że Igusia kopie Igusia to i tamto a jak w 18 tyg lekarz powiedział że nie widzi kto .....to już zwatpilam i czekam na 27.03 na polowkowe:-) :)

reklama
Ale akurat Lila i Alicja nie są AŻ tak popularne jak Zuzie, Julki, Zosie, Hanie i Lenki :) są popularne ale nie aż tak :)
My też nad chłopcem myślimy i wybór jest pomiędzy Filipem a Mikołajem, a obydwa imiona w pierwszej 10 najbardziej popularnych w 2017 :D ale co poradzić skoro nic innego nam się wspólnie nie podoba

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja też korzystam przy wyborze imienia właśnie z tej listy :)

16uds65gf2i39h6o.png
Mamy podobne gusty :) tylko Tomasza mamy w bliskiej rodzinie więc chyba nie. Piotr to teściu :D u nas jeszcze bierzemy Arka pod uwagę , może Przemka .. sama nie wiem :D z tych popularnych jak Filip czy Szymon to niestety ale w rodzinie pełno

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry