reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mojej babci sąsiadka pracuje w przetwórni owoców i mówiła, że do kaszek dla niemowląt przerabiają najgorsze owoce, takie już prawie gnijące, wysuszają na proszek i to idzie do bobowity.
Ale kaszki to syf więc wcale mnie to nie dziwi , tam owoców tyle co kot napłakał za to cukru w cholerę.
Inna rzecz że jak kupisz marchewkę w sklepie to nie masz pojęcia jakim nawozem była traktowana. Słoiczki jednak jakieś normy muszą trzymać.

Hmm u mnie podobnie może być z tą szyjką. Przykurcz mięśnia. Na razie kazali obserwować. Staram sie tak małego układać, żeby obracał główkę w drugą stronę
Iza tez preferuje lewą stronę. Podkladam jej pieluszkę pod poduszkę.
Ma dodatek ona się wygina w literę C tylko w drugą stronę. Pani neurolog w szpitalu mówiła, że do 4miesiąca to normalne. Starać się ją kłaść więcej na tą stronę co nie lubi i kazała kupić poduszkę motylka.
23.11 mamy neurologa ponownie to zobaczymy co powie.
Dzieci przyjmują najwygodniejszą dla nich pozycję taką jak miały w ostatnich tygodniach w brzuchu mamy.

Ja nie przyprawiam rosolu ;) sama sol jedynie ;)

Ale taki rosołek na soli w sensie to nie żebym wiedziała dobrze, bo to moje pierwsze dziecko ale chyba niezbyt z jakimikolwiek przyprawami można dawać :pa sol to tez przyprawa i to chyba najgorsza w sensie o zdrowie jeśli chodzi. i tak wiadomo każdy robi jak chce, ale taki mały organizm to nerki później będą cierpieć ;(

Jakimi sposobami ? Ja podkładam coś za główkę jak śpi. Tak się wkurza i budzi no ale trudno. Ona w prawo a ja znowu ja w lewo..

Jak śpi to wlasnei poduszkę można podłożyć żeby całe ciało było „podtrzymywane” z tylu plecki itd żeby się nie przekręciła na plecy a jak nie śpi to można zainteresować pluszakiem, książki kontrastowe itd

reklama
Witaminy właśnie znajdują się w tym wywarze :)

No to jednsk žle rozumowałam i w sumie na logikę tak jak mówisz, skoro się gotuje te warzywka to one puszczają tak jakby soki i tez witaminki przez temperaturę ;) to będę wiedziała na przyszłość ale u nas dopiero tak początek stycznia czyli początek 5 miesiąca zacznę wprowadzać najpierw ziemniaczki albo marchewkę właśnie

Do góry