reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ten rosołek to tak jak sobie gotuje na mięsie normalnie tylko ten wywar początkowy sam odlewać bez przypraw tak ? Do tego marchewka i zzblendowac ? I np trzy dni w lodówce może to stac ? Bo przecież zupy nie robię codziennie ?
Tak ;) tzn,czy trzy dni to nie wiem ale wlasnie tak jak robisz normalnie ;) wtedy przyzwyczajasz organizm dziecka do tego normalnego jedzenia ;)

reklama
Super ;) to tylko moja byla taka duza po miesiacu 61cm? :D teraz ma dwa miechy i gdzies 65cm :D
Ja wczoraj na usg bioderek mialam porownanie dziewczynka 2.5 miesiaca prawie o połowę mniejsza od mojego i waży 5500 :p a jaka sie urodzila? ;) mam tu sasiadke co urodzila chłopca 61 cm :)

Ps.
Usg bioderek wyszlo dobrze :) tylko niestety sie rehabilitujemy na szyjke bo mi nie chce glowki podnosic i przekreca mi glowke ciagle w prawa strone :(

Ja wczoraj na usg bioderek mialam porownanie dziewczynka 2.5 miesiaca prawie o połowę mniejsza od mojego i waży 5500 [emoji14] a jaka sie urodzila? ;) mam tu sasiadke co urodzila chłopca 61 cm :)

Ps.
Usg bioderek wyszlo dobrze :) tylko niestety sie rehabilitujemy na szyjke bo mi nie chce glowki podnosic i przekreca mi glowke ciagle w prawa strone :(
Mój też tak miał z główką...w dwa tygodnie zrobił mega postępy. W domu to go "zmuszaliśmy" do patrzenia w drugą stronę

Tak ;) tzn,czy trzy dni to nie wiem ale wlasnie tak jak robisz normalnie ;) wtedy przyzwyczajasz organizm dziecka do tego normalnego jedzenia ;)
Hmm ja nie wiem jak jest teraz ale 5 lat temu jak córka była mała to absolutnie się nie gotowało jak dla siebie. No chyba że gotujesz rosół na piersi z indyka. Mięso musi być chude i nie kurczak bo kurczak to paskudztwo faszerowane antybiotykami.

Mój też tak miał z główką...w dwa tygodnie zrobił mega postępy. W domu to go "zmuszaliśmy" do patrzenia w drugą stronę
Ja tez podkladam pieluchy i ciagle przekrecam glowke jest juz lepiej ale jeszcze nie dokonca choc teraz kupilam poduszke ortopedyczna od wczoraj spi w niej zobaczymy jak bedzie dalej tez na lezaczku lezy w druga strone i w lozeczku i musze cwiczyc zeby grzechotke trzymal w rece bo nie za bardzo chce bo sie takimi rzeczami nie interesuje co innego z twarzy i interesuje sie wszystkim dookola i bardzo slucha co sie do niego mowi i spiewa :)

Ja wczoraj na usg bioderek mialam porownanie dziewczynka 2.5 miesiaca prawie o połowę mniejsza od mojego i waży 5500 :p a jaka sie urodzila? ;) mam tu sasiadke co urodzila chłopca 61 cm :)

Ps.
Miala 53 cm i wage 3270 ;) po miesiacu na szczepieniu miala 4950 i 61cm ;)

reklama
Do góry