reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja się dopiero zwlekłam z łóżka, śpię jak mops w tej ciąży tylko 1raz idę na siku ok 6.00. Dzieci też dlugo śpią więc korzystam.
Mąż ma przywieźć dziś wózek i kołyskę z garażu to popiorę, ladna pogoda to zaraz wyschnie. Czym myłyście gondolę? Środek sie ściąga to wrzucę do pralki ale tą gorę to nie wiem czym uprać?
Najpierw piana (z szamponu do tapicerek), a potem płukałam gąbka z czysta woda.

reklama
A mozs to nie chęć zrobienia dwojeczki a juz skurcze ? Ciekawe co wykaże badanie - daj znać , bo to moze nie to co myslisz :)
Nie nie Kochana, to na pewno nie to:) niestety... Już dawno musiałoby być po parciu:D niestety taka dziś kolejka,że się pochlastac można...

Biedna jesteś z tą k..ą meczące to jest. Może zaraz ruszy po tej laktulozie.
Lepiej żeby teraz nie ruszalo:D w tym szpitalnym kibelku nie czułabym się komfortowo:D boję się badania jak nogi rozloze...boziu...chyba bym się zapadła pod ziemię...

My dzis siedzimy w zachodnim pokoju.. bo juz duszno sie robi,mala tez grymasi bo jej goraco.. ale w koncu usnela to moge sniadanie zjesc [emoji23]
Moja nocka to co 2 godz pobudka,nie placze tylko sie kreci i juz wiem ze chce mleka..
Malpol dzwiga mi glowe jak jest na brzuszku i to trzyma tak z 3 sek. A ja sie tak boje ze cos sobie zrobi.. :/ i juz przestaje mi spac,jak rano ok 6.30 sie przebudzi to do 10 ma oczka otwarte,i pozniej tak ma po 17 i tez tak do 20 ma oczka otwarte ;)
My na spacerek wyjdziemy dopiero gdy sie ochlodzi troszke :)

Dziewczyny bardzo ladnie po porodzie wygladacie ;)

Musze sie ogarnac troche hyhy bo wygladam jak typowa matka polka hyhy

Ja się dopiero zwlekłam z łóżka, śpię jak mops w tej ciąży tylko 1raz idę na siku ok 6.00. Dzieci też dlugo śpią więc korzystam.
Mąż ma przywieźć dziś wózek i kołyskę z garażu to popiorę, ladna pogoda to zaraz wyschnie. Czym myłyście gondolę? Środek sie ściąga to wrzucę do pralki ale tą gorę to nie wiem czym uprać?
Ja pralam szarym mydłem. Liczyłam wózek, później namydlalam, zostawiłam na chwilę i woda splukiwalam. Szare mydło polecam na wszystkie plamy;)

My dzis siedzimy w zachodnim pokoju.. bo juz duszno sie robi,mala tez grymasi bo jej goraco.. ale w koncu usnela to moge sniadanie zjesc [emoji23]
Moja nocka to co 2 godz pobudka,nie placze tylko sie kreci i juz wiem ze chce mleka..
Malpol dzwiga mi glowe jak jest na brzuszku i to trzyma tak z 3 sek. A ja sie tak boje ze cos sobie zrobi.. :/ i juz przestaje mi spac,jak rano ok 6.30 sie przebudzi to do 10 ma oczka otwarte,i pozniej tak ma po 17 i tez tak do 20 ma oczka otwarte ;)
My na spacerek wyjdziemy dopiero gdy sie ochlodzi troszke :)

Dziewczyny bardzo ladnie po porodzie wygladacie ;)

Musze sie ogarnac troche hyhy bo wygladam jak typowa matka polka hyhy

Masz prawo do tego [emoji23] ja jak chodzę po syna do przedszkola to muszę jakoś wyglądać [emoji23]

Właśnie jestem w drodze na wizytę. Pierwszy raz od 2,5 tyg mam masakryczny humor, czy to jakiś znak? Od rana zmagań się z tym,że- przepraszam za bezpośredniosc w opisie- noe moge zrobic kupy!!! Nogi mi paralizuje!!! Wzielam konska dawke lactulozy i tylko baki ze sluzem;(;(;( jade na wuzyte i juz sie boje zeby nie zalatwic sie na samolocie;(;(;( mam ochote sie pochlastac....
Powodzenia na wizycie [emoji5] kawa z mlekiem zawsze mi pomaga.
Hejka, u mnie od wczoraj czop z nitkami krwi, w nocy nie mogłam spac od 2 już.. usnelam chyba koło 6 na godzinę, ciagle mnie mdlilo i chciało mi sie 2ke, skurczy brak :/ mam dzisiaj taki skwaszony humor ze szok :/ jestem już zmęczona, zazdroszczę osoba które bierze z zaskoczenia [emoji25]
Oo. To już za niedługo się coś ruszy. Ja obstawiam, że dziś się znacznie [emoji846]
My tak wypoczywamy [emoji173]️
Nie mogę się napatrzec jaka ona malutka [emoji33]
Ale już nadrabia ciałka [emoji7]Zobacz załącznik 885936
Jaka ona słodka [emoji7]
Witam się w dniu mojego terminu;) ale los jest przewrotny. Gdyby ktoś mi powiedział że się dokulam do takiego momentu to bym nie uwierzyła ;)
Avalia ja mam zamiar zjeść całego ananasa [emoji23] może to pomoże [emoji846]

Ślicznie wyglądacie bez brzuszków. Jeszcze chwila i całkiem znikną [emoji846]

U mnie 3 dni do terminu z USG [emoji16] w nocy cały czas @ jakby mam dostać. Straszaki coraz mocniejsze. Ciekawe, kiedy się zacznie.

Nie biorę. Biorę ogólne witaminy +dla. Już długo mam takie zaparcia, no Dramat... raz lepiej raz gorzej.

Hmmm to chyba wezmę dziś, dzieki:) wszystkiego będę próbować.
Kawa z mlekiem już też nie dziala;(;(
Ja miałam takie zaparcia niemilosierne jak bralam prenatal. Jak zmieniłam piksy ciazowe to mój problem się skonczyl. A biorąc prenatal nic mi nie pomagało!! Piłam lactulose 5 razy dziennie, jadłam surowe śliwki, piłam napar z rodzynek, zapijalam ogórek mlekiem i wyprobowalam chyba wszystkie mozliwe sposoby i nic mi nie pomagalo [emoji33] ale gdy już zmieniłam ten prenatal to jak mnie przeczyscilo to dosłownie 15 minut ze mnie leciało. Więc może to przez tabsy ciążowe Masz takie problemy. Odstaw na kilka dni i zobacz czy jest lepiej.
U mnie dziś pochmurno ale nadal gorąco.. Udało mi się przespać prawie całą noc :)
Od wczorajszej wizyty czuję ucisk w krzyżu i ciągłą potrzebę wizyt w wc i jak się już zbiorę to leci kilka kropel [emoji14]
Dziwnie się czuję z tym że niby mój termin z nieregularnej miesiączki był na 3 sierpnia a jeżeli trzeba będzie u mnie wywoływać poród to mam się zgłosić 30 sierpnia...
Ale nie chce tego bo mój ma urlop od 18 sierpnia i marzy mi się data na urodzenie 16 sierpień :)
Hahaha, ja tak mam z siusianiem już od miesiaca może [emoji12] Maz się ze mnie śmieje, ze będę płaciła kolejny rachunek za wodę bo tyle "sikam"[emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry