reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kochana ale ja miałam to samo.. W poniedziałek 34+6 i mała ledwo ponad 2 kg...
Teraz siedzę jak na szpilkach do czwartku. Będę miała jeszcze usg na dużo lepszym sprzęcie i zobaczymy czy coś podrosla...
Ale u mnie niby przepływy ok, dużo wód płodowych.
Przy hipotrofi wcześniej rozwiązują ciąże?
Jedyne co mnie wlasnie zastanawia czy facet miał dobry sprzęt , bo skierowali mnie do jakiejs małej placówki współpracującej z medicover, bo nie było nigdzie miejsc .
W przyszły piątek pojadę do mojego prywatnego lekarza co ma nowoczesny aparat i zobaczymy , tu nawet nie było ekranu żebym mogła podglądać dziecko .

Daj koniecznie znać jak u ciebie bedzie na lepszym aparacie .

Zobacz załącznik 879513 Jestem po wizycie , to było zwykle usg po 32 tygodniu i wróciłam podłamana :( Astrid jest hipotrofikiem prawdopodobnie , wazy o wiele za mało - facet mówi - małe dziecko łatwiej bedzie sie rodziło - No super !!! Jestem w 35 tyg i 4 d a ona wazy 2250 G , Laura na tym etapie miała 2500 G i jest z ciąży bliźniaczej , prawie wszystkie wskaźniki ma poniżeń normy a moj brzuch jest olbrzymi - jak to możliwe ? Najgorzej z główka jest wielkości 32 tyg . W 31 tyg ważyła 1750 a teraz po ponad miesiącu 2250 G ? Cos jest nie halo . Nic nie mówił o przepływach , łożysko mam 2 stopnia .
@KatiNails wszystkiego najlepszego dla twojego ślicznego skarba!!@Ewka34 pokój im sie bardzo spodobał , ale nie pozwalają sobie nawzajem siedzieć na swoim łożku troche sie tam kloca .@Maljan młody dosc długo nie wiedzieliśmy ze jest chłopcem bo miał tak
Wszystko pozaslaniane.

Z miłych spraw to dzis dostałam kolejny prezent - komplet skarpet dla malutkiej od firmy która robi takie rzeczy .
Kochana moja mala tez tak wazyla ,a teraz ma ponad 3 kilo a mam 38 tydz skonczony ;) nie denerwuj sie tak ❤ moze zle pomierzyl :*

N
Jedyne co mnie wlasnie zastanawia czy facet miał dobry sprzęt , bo skierowali mnie do jakiejs małej placówki współpracującej z medicover, bo nie było nigdzie miejsc .
W przyszły piątek pojadę do mojego prywatnego lekarza co ma nowoczesny aparat i zobaczymy , tu nawet nie było ekranu żebym mogła podglądać dziecko .

Nie stresuj sie :* bedzie dobrze :*

U mnie w 38 tygodniu waży 2500 więc nie wiem dlaczego u ciebie niby to tak mało . Jeżeli będzie dobrze przybierać to spokojnie będzie ważyła ponad 3kg w 40 tygodniu . Nie wiem dlaczego lekarz tak cię nastraszył ;(
Co do wymiaru główki kurcze nie jestem pewna ale hipotrofia jest wtedy gdy dziecko ma brzuszek mniejszy od główki , A nie na odwrót . Albo cała by przestała rosnąć a jednak przybiera. Co powiedział lekarz że będzie to kontrolował tylko na wizytach ?

To ja chyba jednak powinnam zacząć się martwić że klopsa będę miała skoro w 38tg mała waży 3200 :oo:

U mnie w 38 tygodniu waży 2500 więc nie wiem dlaczego u ciebie niby to tak mało . Jeżeli będzie dobrze przybierać to spokojnie będzie ważyła ponad 3kg w 40 tygodniu . Nie wiem dlaczego lekarz tak cię nastraszył ;(
Co do wymiaru główki kurcze nie jestem pewna ale hipotrofia jest wtedy gdy dziecko ma brzuszek mniejszy od główki , A nie na odwrót . Albo cała by przestała rosnąć a jednak przybiera. Co powiedział lekarz że będzie to kontrolował tylko na wizytach ?
Ci od usg to sa tylko od usg nic nie mówią co dalej , musze pojechać do mojej ginekolog prowadzącej omówić wyniki . U mnie teraz jak patrze to tylko brzuch jest w tym tyg co trzeba a głowa w 32 myslisz, ze to jest Ok? Wg jego wyliczeń poród powinien byc 30 sierpnia a ja mam termin z usg na 20 a cesarke ustslilysmy w szpitalu w ost. Miesiączki na 10 sierpnia . Wlasnie nic więcej nie mówił to sa tacy co tylko robię usg i dają wydruk na kartce i do widzenia .

Zobacz załącznik 879513 Jestem po wizycie , to było zwykle usg po 32 tygodniu i wróciłam podłamana :( Astrid jest hipotrofikiem prawdopodobnie , wazy o wiele za mało - facet mówi - małe dziecko łatwiej bedzie sie rodziło - No super !!! Jestem w 35 tyg i 4 d a ona wazy 2250 G , Laura na tym etapie miała 2500 G i jest z ciąży bliźniaczej , prawie wszystkie wskaźniki ma poniżeń normy a moj brzuch jest olbrzymi - jak to możliwe ? Najgorzej z główka jest wielkości 32 tyg . W 31 tyg ważyła 1750 a teraz po ponad miesiącu 2250 G ? Cos jest nie halo . Nic nie mówił o przepływach , łożysko mam 2 stopnia .
@KatiNails wszystkiego najlepszego dla twojego ślicznego skarba!!@Ewka34 pokój im sie bardzo spodobał , ale nie pozwalają sobie nawzajem siedzieć na swoim łożku troche sie tam kloca .@Maljan młody dosc długo nie wiedzieliśmy ze jest chłopcem bo miał tak
Wszystko pozaslaniane.

Z miłych spraw to dzis dostałam kolejny prezent - komplet skarpet dla malutkiej od firmy która robi takie rzeczy .

Moja w 33tc ważyła niecałe 2300 a lekarz mówił, że idzie po 50centylu więc może twoja jest w okolicy 5-10centyla po prostu mniejsza a nie zaraz hipotrofia. Nie wiem nie znam się ale ja bym to jeszcze skonsultowała z innym lekarzem.

Ty też dawaj znać!

reklama
Ci od usg to sa tylko od usg nic nie mówią co dalej , musze pojechać do mojej ginekolog prowadzącej omówić wyniki . U mnie teraz jak patrze to tylko brzuch jest w tym tyg co trzeba a głowa w 32 myslisz, ze to jest Ok? Wg jego wyliczeń poród powinien byc 30 sierpnia a ja mam termin z usg na 20 a cesarke ustslilysmy w szpitalu w ost. Miesiączki na 10 sierpnia . Wlasnie nic więcej nie mówił to sa tacy co tylko robię usg i dają wydruk na kartce i do widzenia .

Nic nie mówił ale nastraszyć ciebie zdążył ? Nie sugeruj się do końca jeszcze tym wszystkim. Skonsultuj się z ginekologiem i wtedy zobaczysz co i jak.

Do góry