reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Poskakać na piłce ? [emoji16] A coś to da ? Poskacz może po Kamilu [emoji23]
Piłka jest dobra np na bóle kręgosłupa, myślę, że na bóle w podbrzuszu, pachwinach też powinna być dobra. Tak się na niej pobujać trochę [emoji16] Myślę, że inne mięśnie poćwiczą niż podczas skakania na partnerze [emoji23]

reklama
Ale dzis mam lenia... nic mi sie nie chce.. jakas zmeczona jestem.. Michalina stale mi daje po zebrach.. mialam dzis pare skurczy..
Hyhy moj ma dzis popoludniowke,to mu mowilam ze jak cos to bede dzwonic [emoji14]
Do tego mam takie fale goraca dzis.. nawet w rece poczulam hyhy.. do czwartku jeszcze tyle czasu.. wykonczy mnie to zaparcie chyba.. bylam co prawda dzis 3 razy ,ale co z tego jak niewiele wylecialo i jak usiadlam to sie zatrzymalo.. :(
Na mnie dzialaja jogurty, otreby a przede wszystkim sliwki suszone :D po nich mam zapewniony dzien w wc

Piłka jest dobra np na bóle kręgosłupa, myślę, że na bóle w podbrzuszu, pachwinach też powinna być dobra. Tak się na niej pobujać trochę [emoji16] Myślę, że inne mięśnie poćwiczą niż podczas skakania na partnerze [emoji23]
No dobra. Wiem że się można bujać na piłce przed porodem.. ale czy skakanie na pilce nie zaszkodzi ? Balabym się tak podrzucac dzieckiem w brzuchu do góry

Myślę że da i to dużo. Ja cały poród prawie byłam na piłce. Skakanie powoduje że dziecko bardziej napięra na szyjkę i rozwarcie szybciej idzie jak już są skurcze. A i na kręgosłup super pomaga.

No dobra. Wiem że się można bujać na piłce przed porodem.. ale czy skakanie na pilce nie zaszkodzi ? Balabym się tak podrzucac dzieckiem w brzuchu do góry
Ja bym się bardziej pobujała, nie skakała [emoji16] ja na piłce ćwiczyłam póki chodziłam na fitnes :) teraz też wracam powoli do ćwiczeń ale już w domu, bo nie chcę już jeździć samochodem żeby na fitnes dojeżdżać :) można znaleźć jakieś ćwiczenia na necie :)

reklama
Wiem że jest piłka tylko byłam pewna że trzeba się na niej bujać , a nie skakać [emoji33]
Mi kazała po prostu siedzieć i się bujac (chciały mi tak bóle krzyżowe złagodzić). Ta jasneeeee fest pomogło. Jeszcze ze mi wody nie odeszły na raz tylko chlustały to leciały po piłce i po nogach. Wrrr

Do góry