reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My właśnie śniadanko i zamawiamy te przedostatnie rzeczy z wyprawki, jakby któraś tez szuka to wklejam zdjęcie.

A w lipcu zamawiam kocyk taki za 100 zł z lullalove, ale prześliczny i super jakość. Zestaw do łóżeczka płaska podusia i kołderka za 40 zł, laktator za 190 zł z canpol i fotelik za 460 zł i już wszystko, uff [emoji5]Zobacz załącznik 870170Zobacz załącznik 870171Zobacz załącznik 870172

Ten klin też bym musiała jeszcze zamówić. Do wózka też. Hmmm :dry:

Muszę ogarnąć jakiś przepis i spróbować [emoji39]

218g mąki
125g masła
2 żółtka
3 łyżki cukru pudru

Zagnieść szybko i do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkuj i na formę. Podukaj widelcem dość sporo dziurek bo się podnosi ciasto. Piecz w 180 stopniach. Trzeba to sprawnie robić bo ciepłe ciasto w piekarniku spływa i brzegi się obniżą. :)
Na babeczki mam inny przepis jakby co.

Dzień dobry Dziewczęta.
Wczoraj rzuciłam się na robienie tarty dla mamy na imieniny i kilka babeczek na dzień ojca dla teścia. Wszystko domowe :) Trochę smaku wam narobię.
Zobacz załącznik 870166
Oooo jaaaaaa [emoji7][emoji7][emoji7]
Chyba też zrobię tylko muszę kupić foremki !
A w robocie kruche ciasto to chwila moment zrobię

reklama
Ja robię z tego przepisu :
Link do: 3 bit - przepis

Nic chyba nie będzie z tego ciasta bo miałam plan wstać rano pojechać po składniki i według planu powinno być już w lodówce.. a teraz jest w sklepie na półce i to jeszcze każdy składnik osobno [emoji58]
Jeszcze przez godzinę oglądam na wspólnej i potem będzie już 13 [emoji39] nie zdążę
Też czasem robię 3 bit tylko taki inny przepis bez bitej śmietany i dodatkowo jest biszkopt kakaowy , pewnie z bitą śmietaną jeszcze lepszy :)

Do góry