reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mozna znaleźć informacje że Długość owszem moze być do tych 2.5 ale jak się skraca to już nie chodzi o długośc tylko o fakt skracania się :) a ja nie widziałam info że jeżeli szyjka już poniżej 3cm i się skraca to że można wspolzyc [emoji14] chyba Klaudia miała tak że szyjka bardzo szybko spadla i była jeszcze w normie ale uważać już musiała [emoji39] ale jednak wiadomo co lekarz to praktyka [emoji39]
Myślę że lekarz widząc konkretny przypadek spytany o współżycie wie co mówi. Ja przynajmniej mojemu ufam. Skracanie szyjki w 3 trymestrze też jest normalne, oczywiście są rzeczy których się nie przewidzi ii dlatego niektórzy lekarze tak wszystkiego zabraniają. W pierwszej ciąży leżałam cała ciążę i nawet nie jestem pewna czy to mi pomogło czy wręcz przeciwnie bo kondycja przy porodzie ma duże znaczenie. A co ciekawe ostatnio coraz częściej można znaleźć informacje że leżenie wcale nie pomaga na skracanie szyjki:)

reklama
To ci powiem że dziwnego masz doktorka [emoji16] mi nawet ze względu na to że krotka ( 3cm ) zabronili się seksic ( nawet samej ze sobą ) [emoji23][emoji23]
Mam pełne zaufanie do mojego doktora :) to fachowiec od sierpnia biorą go do Łodzi do Matki Polki.
No to dotarlam do końca waszych wpisów i pisze co u nas.
My od 10 na oddziale oczywiście szpital przepełniony teraz leżę na ginekologii narazie aż zwolni się miejsce na patologii.po badaniach lekarz stwierdził szyjka 26mm szyjka rozpulchniona i rozwarcie ale powiedział że u wielorodek tak się nie raz zdarza.Mała na usg ok waga 2300g więc przez 6 dni przybrała 100g :) narazie nie podają na plucka sterydów najpierw będą obserwować ktg które było ale nic mi położna nie powiedziała.Jeżeli szyjka mimo leżenia (chociaż nie mam zakazu chodzenia)się skróci to raczej zostaniemy tu do końca :( bo grozi to przedwczesnym porodem a do 35 tyg daleko :( jeszcze 12 dni.
Trzymam kciuki żeby już się nie skrocila więcej :)

Nie wiem czy dziwnego, mój też mi nic nie zabranial. Można znaleźć informacje że szyjka w ciąży jest uważana za prawidłową w przedziale 2,5 do 5 cm ale to nie tylko długość ma znaczenie. Jest jest zamknięta i sztywna to może być nawet krótsza i nie jest to patologia.
Dokładnie jak jest zamknięta i nie na rozwarcia to można sex uprawiać :)

@Meml Adapter do pasów który w przypadku hamowania nie uciska brzucha. Wygląda on tak:
f-besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy.jpg

Załączniki

• f-besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy.jpg
    f-besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 305
Tez wypozyczylam, tylko u mnie 30zl za miesiace wiec jestem dyszke do przodu :D czuje sie o wiele bardziej komfortowo, bo od warsztatów Bezpieczny Maluch tylko o tym myslalan

U mnie 30 zł za pierwszy miesiąc a 10 zł za każdy kolejny a ja wzięłam na 2 miesiące dlatego 40 zapłaciłam :D tam gdzie wpożyczałam widać było że cieszą się popularnością bo pani zapytała czy to my dziś dzwoniliśmy w sprawie adaptera a w sumie wstąpiliśmy tam bo mieliśmy po drodze :)

No to dotarlam do końca waszych wpisów i pisze co u nas.
My od 10 na oddziale oczywiście szpital przepełniony teraz leżę na ginekologii narazie aż zwolni się miejsce na patologii.po badaniach lekarz stwierdził szyjka 26mm szyjka rozpulchniona i rozwarcie ale powiedział że u wielorodek tak się nie raz zdarza.Mała na usg ok waga 2300g więc przez 6 dni przybrała 100g :) narazie nie podają na plucka sterydów najpierw będą obserwować ktg które było ale nic mi położna nie powiedziała.Jeżeli szyjka mimo leżenia (chociaż nie mam zakazu chodzenia)się skróci to raczej zostaniemy tu do końca :( bo grozi to przedwczesnym porodem a do 35 tyg daleko :( jeszcze 12 dni.

Trzymamy kciuki i informuj nas :):)

Hej dziewczyny ;) mam tylko 600 wiadomosci do nadrobienia, w sumie to nie wiem czy dam radę, a to tylko od wczoraj południa... Byłam dziś na godzinnym 'tylko' shoppingu i kupiłam mnostwo rzeczy dla małej praktycznie same ubranka i jeden zestaw pieluszek, dla siebie bluzke i biustonosz do karmienia. W zasadzie to wszystko z wyprzedaży, wiec wydałam na wszystko troszkę okolo 60€, także super :) Odwiedziłam tk maxx, 2x h&m i c&a. Później byliśmy w szpitalu na ktg. Aż godzinie mnie trzymali pod tym urządzeniem. Już mi tak nie wygodnie było, ale na szczęście lekarz powiedziel, ze wszystko w porządku i już nie musimy tam jezdzic poki co :) Dodatkowo powiedział mi jak to z tymi zastrzykami, które muszę cały czas brać. 24h przed porodem nie powinnam, a Przynajmiej minimum 12, ale lepiej jednak ta dobę, Wiec jak będę czuła jakies bóle to już lepiej nie brać. W czwartek organizują w szpitalu tzw. Infoabend, czyli będą opowiadać o szpitalu, oprowadzać, mówić co przygotować itd. Planujemy tam pojechac, bo jestem ciekawa ;) Wczoraj odwiedziliśmy babies r us kupilismy wanienkę plus stelaż, prześcieradła do łóżeczka, ręczniczek jeszcze jeden do kąpieli i ta gąbkę taka na przewijak, nie wiem jak to się nazywa :p i dla mamy pudełko waty cukrowej [emoji23] do tego zamówiliśmy jeszcze taki zestaw do pielęgnacji maluszka na Amazonie, bo w sklepie był prawie 10€ droższy taki sam :p a to dzisiejsze zakupy plus zamówienie z Amazona ;)
IMG_0137.JPG

IMG_0138.JPG

IMG_0141.JPG

IMG_0136.JPG

Załączniki

• IMG_0136.JPG
    IMG_0136.JPG
    1,3 MB · Wyświetleń: 299
  • IMG_0137.JPG
    IMG_0137.JPG
    3,1 MB · Wyświetleń: 309
  • IMG_0138.JPG
    IMG_0138.JPG
    3,1 MB · Wyświetleń: 298
  • IMG_0141.JPG
    IMG_0141.JPG
    2,9 MB · Wyświetleń: 297
Mam pełne zaufanie do mojego doktora :) to fachowiec od sierpnia biorą go do Łodzi do Matki Polki.

Trzymam kciuki żeby już się nie skrocila więcej :)

Dokładnie jak jest zamknięta i nie na rozwarcia to można sex uprawiać :)
Ależ oczywiście.. ja zawsze powtarzam że najlepiej to ufac swojemu lekarzowi :)

reklama
Do góry