reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Malija miałam napisać - świetne imię dla synka :) u nas tez bedzie oryginalne .

Co do skarpet to wlasnie nie wiem mam tylko 2 pary dla New born , nie wiem jaki to rozmiar .
Tylko, że ja nie pisałam o imieniu dla synka :) może pomyliło Ci się z którąś dziewczyną, która pisała o Tytusie? :)

Swoją drogą jak Wasze dzidzi będzie miało na imię? :)

reklama
Dziewczyny poradzcie proszę, jaki rozmiar skarpet dla niemowlaka się kupuje? I czy staniki ciążowe i piżamy ciążowe kupujecie rozmiar większe niż teraz macie?
Z piżamami też mam problem [emoji16] nie wiem czy swój rozmiar czy większy. Jeśli chodzi o skarpetki to dla mbie wszystkie są takie duże[emoji16] najwyżej chwilę będą za duże[emoji16]
A właśnie apropo imion to macie już wszystkie imiona dla dzieciaczków? My niby jakieś propozycje ale narazie nie czuję tego że wiem jak synek powinien mieć na imię. Może jak już się urodzi to samo się nasunie?!
Ja mam[emoji16] będzie Michałek[emoji16] zresztą już do niego tak mówimy, więc nie wyobrażam sobie innego[emoji16]

A ja dzisiaj byłam w lidlu[emoji16] kupiłam spodenki na 56 i 62 oraz skarpetki [emoji4] staników zostało 3 opakowania, więc nie było co wybierać. Dla maluchów było jeszcze bardzo dużo[emoji4]

Eh.. odebrałam właśnie wyniki z glukozy z laboratorium i mam nadczczo 82 mg/dl, po godzinie 90 mg/dl, a po dwóch 133 mg/dl.. a już patrząc na po godzinie miałam nadzieje, ze będzie ok a tutaj taki wysoki wynik, wiec na bank jest cukrzyca ciążowa, która w poniedziałek lekarz potwierdzi. Dziewczyny i co dalej? On do dietetyka od cukrzycy ciążowej wysyła na wizytę żebym dobrała dietę czy jak?

Masakracja :( a tak miałam nadzieje, ze się obędzie bez tego :D

A właśnie apropo imion to macie już wszystkie imiona dla dzieciaczków? My niby jakieś propozycje ale narazie nie czuję tego że wiem jak synek powinien mieć na imię. Może jak już się urodzi to samo się nasunie?!
U nas na 99% będzie Filip :) od początku mieliśmy problem, bo mi podobały się inne, mężowi inne i to tak całkowicie, że nikt absolutnie nie chciał się zgodzić :D Filip to jedyne imię, które podoba się i jemu i mnie, ale propozycja wyszła od męża :p ten 1% zostaje, bo jeszcze trochę krąży Nikodem, ale już cała rodzina i znajomi mówią Filipek, więc raczej zostanie :)

U nas w sumie od samego początku była w głowie mojej Kornelia, chłopaki się tez bardzo spodobało i innym. Wiec zostaje tak :) a ja mam na imię Karolina, wiec ta sama liczba liter i te same litery tylko inna kolejność :D
Moja kuzynka ma na imię Kornelia i żadnej innej już nie poznałam nigdy :) fajne, bo orginalne :)

I z moczu tez mam jeśli chodzi o bakterie to dość liczne. Chyba trzeba więcej pic wody i zacząć bardziej dbać o siebie i dzidzie :)
A mylas się przed pobraniem moczu ? Nie dotykalas pojemnika ? Ja też miałam liczne bakterie powtórzyłam i nie było :) na twoim miejscu też bym powtórzyła bo jak to jakiś zafałszowany wynik to szkoda żebyś brała antybiotyk niepotrzebny [emoji14]

reklama
My krążymy po różnych imionach, córka już swoje wymyśliła ale jakoś ogólnie nie czuję chemii do żadnego. U córki wiedziałam ze Alicja a teraz jakoś ciężko mi to idzie.
Ciągle nas wszyscy pytają o imię i już sama bym też chciała jakieś ale jakoś ciężko nam to idzie...

Do góry