reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale wczoraj dużo napisałyscie aż szczerze nie potrafię nadrobić czytania dwóch forum naraz, a co dopiero o udzielaniu się nie wspomnę.

Ja wczoraj byłam jeszcze raz na wizycie na NFZ, przeniosłam się do Lubania do nowego lekarza i od razu lepszy standard, bez kolejek, szybka, konkretna wizyta. Ciśnienie mam książkowe, a waga 54 kg. Na początku marca było 51,5, w lutym 49, wiec co miesiąc równiutko +2,5 kg [emoji16] od początku ciąży tak 7 kg mam na plusie, wiec może jakoś się dotocze do 5 sierpnia.

Wczoraj dostalam zwrot podatku na konto to oczywiście byłabym chora gdybym w 5 min nie wydała i to oczywiście na dzidzie. Zamówiłam od tego sprzedawcy „Świat dziecka” na Allegro dużo przydatnych rzeczy. Wysyłka za wszystko łącznie 18 zł. Zaraz pokaże co nakupowalam [emoji5] moja lista wyprawkowa już coraz bardziej się zmniejsza
No to ekstra [emoji16] czekamy na zdjęcia[emoji16]

reklama
powodzenia dla wszystkich gimnazjalistów! :) dziewczyny macie jeszcze te wodniste upławy? ja miałam wizytę tydzień temu ale nie powiedziałam tego gin bo myślałam, że tak może być...idę dziś do niego już po zwolnienie i od razu zapytam, to pewnie mnie zbada..:) wczoraj mnie tak krzyże bolały i podbrzusze..chyba z tych nerwów przez tego dentystę :( dziś będę dzwonić i umówię się prywatnie. Jeszcze 1 ząb mi został do wyleczenia :)
Ja już nie mam takich upławów.

IMG_0686.jpg
IMG_0687.jpg
IMG_0688.jpg
IMG_0689.jpg
IMG_0690.jpg
IMG_0691.jpg
IMG_0692.jpg
IMG_0693.jpg
IMG_0694.jpg

I od innego sprzedawcy, ale tez uważam, ze się opłaca, bo łącznie 125 szt i z wysyłka 13,50 zapłaciłam.

IMG_0695.jpg

Poszło prawie 200 zł, ale jaka jestem szczęśliwa i spokojna. Moje konto swieci pustkami hah, ale to nic.

Zamówiłam tez 3 szt piżamek do karmienia z tej strony słodkisen.com, bo dla mnie tez coś się należało [emoji16]

Załączniki

• IMG_0686.jpg
    IMG_0686.jpg
    104 KB · Wyświetleń: 354
  • IMG_0687.jpg
    IMG_0687.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 349
  • IMG_0688.jpg
    IMG_0688.jpg
    74,4 KB · Wyświetleń: 344
  • IMG_0689.jpg
    IMG_0689.jpg
    63,9 KB · Wyświetleń: 353
  • IMG_0690.jpg
    IMG_0690.jpg
    95,3 KB · Wyświetleń: 348
  • IMG_0691.jpg
    IMG_0691.jpg
    66,8 KB · Wyświetleń: 335
  • IMG_0692.jpg
    IMG_0692.jpg
    86,3 KB · Wyświetleń: 353
  • IMG_0693.jpg
    IMG_0693.jpg
    74,5 KB · Wyświetleń: 354
  • IMG_0694.jpg
    IMG_0694.jpg
    73,9 KB · Wyświetleń: 344
  • IMG_0695.jpg
    IMG_0695.jpg
    67 KB · Wyświetleń: 347
I przepraszam, ze tak bez odnoszenia się do waszych wypowiedzi i tematów [emoji20] ale naprawdę ciężko jest po jednym dniu nadrobić wszystko tutaj i każdemu odpisać cokolwiek

Mam nadzieje, ze przynajmniej pomogę i podrzucę pomysły z tymi rzeczami co nakupowalam. Fajnie, bo zapłaciłam raz za wysyłkę i wszystko w jednej paczce przyjdzie [emoji5]

Co do prania ciuszków myślę że płyn lub proszek do prania sam wystarczy. Pamiętajcie że mimo tego że przeznaczone dla dzieci to nadal jest chemią. Może to tylko chwyt marketingowy :) w Rossmanie jest też proszek chyba bobbini i jest tańszy. Muszę poczytać na opakowaniu jaka jest między nimi różnica.
Bobini płyn do płukania ładnie pachnie.
Ja z tych płynów/proszków dla dzieci, to tylko odplamiacza lovela używałam, bo jest na prawdę godny polecenia. A tak to piorę cały czas albo w arielu albo w persilu i płuczę w lenorze niebieskim. Zawsze można dodatkowe płukanie bez płynu puścić, po skończonym praniu, jak ktoś się obawia proszków/płynów.

I przepraszam, ze tak bez odnoszenia się do waszych wypowiedzi i tematów [emoji20] ale naprawdę ciężko jest po jednym dniu nadrobić wszystko tutaj i każdemu odpisać cokolwiek

Mam nadzieje, ze przynajmniej pomogę i podrzucę pomysły z tymi rzeczami co nakupowalam. Fajnie, bo zapłaciłam raz za wysyłkę i wszystko w jednej paczce przyjdzie [emoji5]
Zaszalałaś z tymi rzeczami :D
Boże, ja o ile ogarnęłam już w miare co muszę pokupować z ciuszków, wyposażenia i gadżetów dla małego, tak kompletnie nie ogarniam tych kosmetyków wszystkich :D co ja mam w ogóle kupić, muszę kiedyś zrobić jakąś liste typu gaziki, podkłady itp bo jestem w tym zielona :D

Zobacz załącznik 847805Zobacz załącznik 847806Zobacz załącznik 847807Zobacz załącznik 847808Zobacz załącznik 847810Zobacz załącznik 847811Zobacz załącznik 847812Zobacz załącznik 847813Zobacz załącznik 847814

I od innego sprzedawcy, ale tez uważam, ze się opłaca, bo łącznie 125 szt i z wysyłka 13,50 zapłaciłam.

Zobacz załącznik 847815

Poszło prawie 200 zł, ale jaka jestem szczęśliwa i spokojna. Moje konto swieci pustkami hah, ale to nic.

Zamówiłam tez 3 szt piżamek do karmienia z tej strony słodkisen.com, bo dla mnie tez coś się należało [emoji16]
Udane zakupy :D aż myślę , czy nie odebrać sobie przyjemności chodzenia po sklepach i nie zamówić części rzeczy przez internet :p pielucha tetrowa ok 1zl a w sklepie 4 to jest różnica :D z tej strony też mam trzy koszule dla siebie do karmienia :) super są , miękkie i wygodne :)

reklama

A to wszytko od jednego sprzedawcy ?

Do góry